Årets julgran 2016 går i blått, rött och guld

Ja då har vi vår gran i huset och jag har inte visat upp den fast den stått klädd och ståtlig sedan i söndags. På tiden att visa upp den, eller hur???

julgran_2016_helenalyth_03

Ska erkänna att jag har en hel del julpynt. Men det är jag nog inte ensam om, eller? Mitt ”problem” är att jag är lite ombytlig så de där helt silvriga kulorna jag har och som kändes helt rätt för några år sedan får nu ligga kvar i lådan. De kanske får nytt ljus om något år då silver känns rätt igen. Nu är det färg som gäller: blått, rött och guld. Fina ihop och framförallt till den gröna granen.

julgran_2016_helenalyth_02

Den lilla nötknäpparen är helt ny. Köptes i underbara Edinburgh i början av december. Perfekt souvenir.

julgran_2016_helenalyth_01

Dottern och jag, fortfarande i nattkläder, klädde granen. Hon fick peka på grenar sakerna skulle hänga på om hon inte nådde.

julgran_2016_helenalyth_08

Tunt glas, småkitschig tomte och loppisfyndad antik julkula. En härlig och personlig blandning.

julgran_2016_helenalyth_06

Blandning, ja det är nog ordet när det kommer till mitt julgranspynt. Denna guldiga hjärtkorg från Stelton är också en nyhet för i år. Älskar det grafiska uttrycket i den.

julgran_2016_helenalyth_05

Mycket glad i mina smällkarameller som jag gjort efter en förlaga som min mormor gjort och funnits med i barndomens julgranar. Att smällkaramellens ”fransar” är tätt, tätt vikta och bara neråt.

julgran_2016_helenalyth_07

julgran_2016_helenalyth_09

Nytt för i år är också trådlösa julgransljus. Batteridrivna ljus som styrs med fjärrkontroll låter ju grymt bra. Vinsten är just att jag kunde placera ljusen som jag ville och utan problem. Förlusten är att ljusen är rätt svaga. Med mina gamla sladdljus var granen en härlig ljuskälla, nu är det en rätt blygsam belysning. Plus minus noll alltså.

julgran_2016_helenalyth_04

Helt perfekta hyacinter. Doften är helt ljuvlig och jag bara hoppas hoppas att de står sig till lördag. Börjar de svaja så kapar jag dem och har som snittblommor men det är ju härligast så här.

Nötter, apelsiner och vinteräpplen är både dekorativa och inbjudande.

Och vackrast och viktigast är ju granen när mörkret sänkt sig och ljusen får sprida sitt sken och glittra i alla juldekorationer.

julgran_2016_helenalyth_10

I dag är det dan före dan! Tjohoo vad härligt. Nu ska de sista paketen slås in, dukningen finjustera och sista rätterna lagas. Och inte, inte glömma att njuta och stanna upp och känna julen.

avsandare

PS: Följ mig gärna på Facebook och Instagram

LOADING..