Hantverk i fokus hos Granit våren 2017

Granit visade sina nyheter för våren 2017 under Formexveckan och jag hann förbi en sväng på pressvisningen som var på Söder i en av stans härligaste fotostudios.

Pressvisningen bjöd nästan in till att börja skapa. Det var uppbyggt som en ljuvlig skaparateljé – fast se men inte röra. Åh vad det kliade i fingrarna vid snickarbänken. Inte snickrat så sedan träslöjden…

Jag kom dit när ingen annan från press eller blogg var där så jag fick en grymt lyxig privatvisning. Det som slog mig var att det var så fantastiskt många nyheter. Jag, Granit och pr-byrån kunde räkna ut att det nog faktiskt var rekord i nyheter. Granit har sett hur de kunnat utöka sitt sortiment och lyssnat på kunderna.

Det bland alla skönheter som föll mig i smaken var hur mycket cirkulerade runt hantverk. Man känner att handen har varit närvarade i produktionen. Temanen hade dessutom fått namn som Dreja, Ateljé, Textil och Odla. Ja, nu levererar inte Granit tyger eller lera som du  ska skapa med själv utan just att det är fokus på material och kanske en medvetenhet om att det ligger hantverk bakom?

Som sagt, det var många godbitar och jag visar här ett axplock.

granit_var_17_dreja_02

Nya krukor och fat i stengods.

granit_var_17_dreja_01

granit_var_17_textil_02

Härliga tyger i den nya textila kollektionen.

granit_var_17_textil_01

granit_var_17_tra

Fina saker i trä till ditt hemmakontor. Obehandlade så du kan sätta din prägel på dem med färg, eller behålla rena så klart.

granit_var_17_atelje

Årets kalender är gjord av Emilia Ilke och har en fantastisk idé också. Varje blad och månad har ett nytt konstverk med en perforerad del för datumen. Du kan alltså riva av de månader som varit och alltså få posters att behålla.

granit_var_17_odla

Odlingstrenden fortsätter och Granit lanserar ett nytt litet växthus. På fönsterbrädet, balkongen eller uteplatsen.

Som sagt, jag hann förbi en stund men vad jag dock inte hann var att lägga upp bilder direkt på bloggen. Detta är faktiskt en undran från min sida – Ni som läser bloggar, tröttnar ni på att läsa samma saker på flera bloggar och den blogg som släntrar efter; blir det liksom fel och passé?

avsandare

 1. Hilda skriver:

  Jag tycker inte det spelar någon roll, för alla ha sin vinkel och sina favoriter. För man följer de inredningsbloggare som man gillar för deras stil, så jag tycker det är bara roligt att få höra dina godbitar. Tack för en rolig blandning i bloggen o bra inlägg!

 2. Av de bloggar jag följer så är detta första inlägget om Granits pressvisning och jag älskar det här inlägget! Antar att det dröjer ett tag innan det finns i butik men jag skulle vilja köpa allt NU!

 3. Halloj !! Fina saker 🙂
  Jag tycker att det är självklart att var och en måste få skriva om och dokumentera precis vad man vill i sin blogg,exakt i den takt man vill och kan. Även om många i samma branch går på samma events/utställningar/pressvisningar.Det är ju en ganska skrämmande tanke faktiskt att man måste vara först till kvarn, annars kan man inte skriva om något man faktiskt gjort och istället komma med nåt nytt, snabbt som tusan,innan nån annan hinner på den bollen. Helt sjukt ju 😉 Faktum är också att alla dokumenterar ju den egna smaken och den egna visionen/upplevelsen så det blir i alla fall helt annorlunda. Jag har nu plöjt igenom många av de mest kända bloggarna,inklusive dig och måste säga att jag inte sett samma bilder nånstans förutom hantlarna då kanske 😉 Så nu kan man väl säga att jag sett hela Formex,utan att ha varit där och det hade inte hänt om jag bara klickat in mig hos en 🙂
  Kram på dig och fortsätt såhär, kör ditt race , du har en mycket bra och läsvärd blogg <3
  Monica i Rom

 4. Anna skriver:

  Som svar på din fråga: nej absolut inte! Jag hinner inte alltid läsa till exempel din blogg varje dag så för mig är det bra att du ”släntrar” efter. Sen är det inte säkert att jag läser andra inredningsbloggar så om inte du lägger upp så hur ska jag då bli upplyst? 😉
  En annan tanke är du och andra inredningsbloggare har olika perspektiv.

  Så kör!

Comments are closed.

LOADING..