Gott nytt år! Nu flyttar jag – visst hänger ni med?

BLOGGEN HAR FLYTTAT! – Nu hittar du Husligheter här!

Årets sista dag, och jag vill bara passa på att tacka er alla fina läsare för att ni hängt med mig och Husligheter ett helt år till! 2017 fyller bloggen faktiskt 10 år, tänk att jag snart betat av ett helt decennium som inredningsbloggare!

Och ni som följer branschpressen (eller Husligheter på facebook) har så klart redan läst att min blogg flyttar nu i natt – tillbaka ”hem” till min egen domän Husligheter.se. Det har varit två härliga år här på Sköna Hem, inte minst för att jag lärt känna helt underbara bloggkollegor. Därför är jag lite extra glad över att tre av dem, Åsa/Atmycasa, Monica/Hemmafix (och inom kort även Helena/Hemma med Helena) också flyttar ut så att vi kan fortsätta att samarbeta på olika sätt. Ensam må vara stark, men det är fasen så mycket roligare att vara flera!

Så ändra era bokmärken, för från och med i morgon (eller, ja, redan idag faktiskt!) hittar ni mig istället på Husligheter.se!

Men först ska vi fira ut 2016 och jag hoppas att avrundningen på det här året blir vad ni hoppas på och att 2017 som väntar runt hörnet för många spännande upplevelser med sig för oss alla. Vi ses på andra sidan (och på annan adress) – GOTT NYTT ÅR!

citat

Translation: Happy New Year! In 2017 Husligheter will turn 10 years old, how about that! And tonight I’m moving out – you’ll find me at Husligheter.se instead. Update your bookmarks! =)

  1. Hej C, hur menar du? Länkarna i inlägget går ju till Husligheter.se, där bloggen numera ligger? Välkommen dit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Snart smäller det – du glömmer väl inte bort att tävla?

Bara en dag kvar av 2016, vilket faktiskt innebär flera saker. I morgon är min sista dag som bloggare här på Sköna Hem (från och med i morgon hittar ni mig HÄR!), och det är också sista dagen ni kan tävla om högvinsten i årets julkalender!

menu-tribeca-series-leonard-chandelier-brass-lifestyle

Ett av de två fantastiska priser som vinnaren får välja på!

För att inte tekniken ska ställa till med något så avslutas tävlingen inte vid midnatt i morgon utan kl 12 på dagen (lunchtid), så passa på att tävla nu så att ni inte glömmer bort det! Och don’t worry – alla bidrag som kommer in innan 12.00 i morgon räknas, även om det kan hända att inte alla syns på min nya blogg. Men jag håller koll i båda och ser till att Tambur får se samtliga bidrag. Lycka till!

LOADING..

5 tips som sätter pricken över i:t på nyårsdukningen!

Det börjar dra ihop sig och är det ni som är värdar för årets nyårsfirande så kanske dukningsplaneringen pågår för fullt? Här kommer 5 snabba knep som ger feststämning utan större besvär:

Bordsplacering med tomtebloss

Nyårsdukning bordsplacering med tomtebloss – Husligheter

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

Superenkelt och festligt – gör ett bordsplaceringskort och inkludera ett par tomtebloss! Jag tog paketetiketter i styv svart papp som redan hade hål för snöret och skar en extra liten skåra så att jag kunde trä in ett par tomtebloss. Jag dekorerade med en stjärna och textade namnet. Klart!

Bordsdekorationer av pastafjärilar

Nyårsdukning girlanger av guldsprayade farfalle – Husligheter

Rubriken på detta tips lät helt sjukt när jag skrev den, men faktum är ju att pastafjärilar, eller farfalle, ser ut som små partyflugor! Jag sprayade mina med lim och pudrade guldglitter över dem, men man kan så klart lika gärna spraya med guldfärg till exempel. En guldig tråd fick knyta ihop dem och sen är det bara att ringla ut din partygirlang över bordet.

Paketrosett på champagneglaset

Nyårsdukning paketrosett på champagneglaset – Husligheter

Champagneglas är ju festliga i sig, men vill du knyta ihop dukningen lite extra är det tjusigt att pryda dem med något också. Jag tog mattsvarta paketrosetter med en självhäftande liten kudde bakom och tryckte helt sonika dit dem på glaset. De sitter förmodligen inte hela kvällen, men tillräckligt länge för att bordet ska se tjusigt ut på instagrambilderna …

Girlang med papperstjärnor

Nyårsdukning girlang med pappersstjärnor – Husligheter

En riktig favorit som blir fin oavsett om man hänger dem i fönstret, över bordet eller i barnens rum! Antingen klipper du ut egna stjärnor i vit papp och racar över dem med symaskinen, eller så köper du färdiga stjärnor och knyter ihop dem med sytråd.

Fluga av servetten

Nyårsdukning vika fluga av servetten – Husligheter

Och så sista miniknepet – en servettfluga! Enklast tänkbara – nyp ihop servetten på mitten, ta en bit paketsnöre eller tillklippt, guldig pappersremsa och linda runt. Fäst med en bit tejp på baksidan och vips har du en nyårsdoftande dukningsdetalj.

För fler tips – kolla mitt inlägg från fjolårets dukning!

Translation: 5 ways to make your New Year’s Eve table setting pop!

 

LOADING..

Vad är DIO?

Okej, jag vet att julen är över så att tipsa om julrelaterat material känns ju kanske lite ”23 december”, men eftersom jag nästan kan garantera att det kommer fler klipp i denna nya youtubekanal måste jag ju ändå tipsa om DIO – Hanna Wessmans och Tove Norströms rörliga satsning.


DIO (doing it ourselves) är pyssel med humor, och perfekt underhållning att kika på så här i juldagskoman! Fler klipp här!

Translation: Loving the new youtube channel DIO!

  1. Haha, nja – julafton är ju över? Så att tipsa om julpyssel känns ju lite sent? För vår del har den peakat, nu är det mer ledighet än jul. 🙂

   1. En del av det icke-närvarande stressamhället vi lever i när man inte kan vila i det som är. Julen inleds i de flesta kristna länder först idag och varar officiellt till 20e dag Knut. Pallar inte att man redan på juldagen tycker att allt man pysslat o förberett för är slut. Dröjer väl max någon dag sedan kommer alla ”så städar du ut julen”-tips och vårspaningar med krispiga tulpanbuketter och varför inte börja planera påsken redan nu?!?
    Zzzzzzzz………

    1. Jag tror du missförstår mig, Helena. Klart julen i sig inte är slut, men att som bloggare tipsa om julpynt – som jag ju faktiskt gör med detta klipp – på juldagen känns ju onekligen lite i senaste laget, det kanske du kan hålla med om? Det är ju enbart i kontexten att jag tipsar om något som har med julförberedelserna att göra som jag kände behov av den brasklappen, men självklart ska vi fortsätta njuta av jullovet. God fortsättning!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

God jul, kära läsare!

Dopparedag! Jag kikar in för att önska er alla en riktigt, riktigt god jul, och hoppas att det kanske trillar ner en snöflinga eller två på er?

mini-gingerbread-cake-erin-made-this-5

Lånar en bild på gulligaste julkakan jag sett som julhälsning från Erin Made This – så fint med de små ”granarna” på toppen! Här blir det nog helt vanliga lussekatter istället, men inte dumt det heller.

Kram och god jul!

Translation: Merry Christmas!

LOADING..

24 dec: Vinn designlampa från Tambur!

 

Dopparedag – hurra! Och den inleder vi förstås med att öppna den allra sista luckan i årets julkalender. Som vanligt är den öppen extra länge, du har ända fram till tolvslaget på nyårsafton på dig att tävla!

I årets julaftonslucka har du chans att vinna en dyrgrip till lampa från butiken Tambur, och du får själva välja vilken som passar bäst hemma hos dig om du vinner! Valet står mellan Leonard Chandelier från Menu, värd 4 395 kr, eller Grand Orient Star Eximius från Lightwork, värd 8 500 kr! För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan 31 december kl 12.00. Lycka till!
24-tambur-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1. Vilken är din favoritprodukt i Tamburs sortiment?

2. Om du skulle ge bort en lampa i julklapp – hur skulle rimmet lyda?

***

Tävlingen pågår fram till kl 12.00 den 31 december 2016. Vinnaren utses av Tambur och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 4 395–8 500 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

 1. 1. Svårt att välja bara en produkt. Men min absoluta favorit måste vara ‘Sideborad Kottia’ från Klong. Ett konstverk och fröjd för ögat. Wow!

  2. Till min sambo:

  Vareviga morgon upprepas samma scen;
  Vi slår på taklampan och badar i ett ilsket strålkastarsken.
  Vi kisar trött mot denna ofrivilliga ljusterapi,
  Och funderar på att införskaffa ett takdraperi.
  Men nu är detta problem ett minne blott,
  Med hjälp av detta vackra tillskott.
  För med denna klappens vackra och varma ljus,
  Kommer harmonin avsevärt öka i vårt hus!

  God Jul Maria! 🙂

  1. Olivia, du har stulit rimmet från mig. Jag tävlade med det förra året i en annan tävling. Var vänlig hitta på ett eget rim.

 2. Franklin Chandelier.

  Efter 10 år fick jag som jag ville.
  Det började med ett eget rum för min kille.
  Sedan gick han med på drömmen min.
  Nämligen – en alldeles egen walk-in.
  Hur fint det än är och hur bra vi än gjort.
  Var det en sak vi helt glömde bort.
  Belysningen som faktiskt är A och O.
  Vinner jag lampan, är det där den ska bo.

  Med andra ord, skulle jag ge bort den?
  Det kan vi nog hellre diskutera… sen

 3. 1. Min favorit är faktiskt Taklampa Leonard Chandelier – brass, lampor med ”nakna” glödlampor är så fina.
  2. Nu är snart mörkret till ända
  denna tingest du kan tända
  kanske ser du saker i nytt ljus
  i ditt så vackra hus

 4. 1. Gud va svårt, det är ju min favoritbutik. Men Örsjös kvist med 6-armar i vitt är en favvis! <3
  2. För gissning du upplysning nog behöver
  och det ska du få innan leken den är över
  Klappen skiner likt en stjärna i natten
  speglar sig i fönster som det vore vatten
  Så vad är gåvan som med dig driver gäck
  ge ett snabbt svar och din undran är väck

 5. Favorit produkt i tambur är taklampan Formakami Pendel JH3
  Rimmet skulle lyda: Jag fick en lysande ide och det är det som jag vill ge. Här kan man inte skylla på synen, om du skulle känna dig plågad. En jättebra julklapp till dig, för att du inte ska känna dig ”sågad”

 6. Nu ska du få vad du har önskat så länge .Under den lyser så bra allt.
  Så bra att detta bör ensam räcka och vackert är den också .God jul

 7. 1. Grand Orient Star Eximous är min favorit. Fantastisk!

  2. När vintermörkret sänkt sig kring vårt hus
  behöver vi varmt och vackert ljus
  Denna klapp lyser upp din värld med stil. Hoppas du blir nöjd.
  God Jul, hoppas den blir fylld av både julefrid och julefröjd!

 8. 1 Förutom Grand Orient Star Eximius säger jag faktiskt GEM (!) Blev glatt betagen i alla dessa för mig helt nya former och varianter av gem Kan ses i kategorin Papper&Kontor
  2 Ute lyser solen så trofast upp din dag
  Inomhus min kära vän,är det ödmjukast jag!

 9. 1. 2015 startades Tambur av Anders Widegren,
  som ville bredda inredningsbranschens scen.
  Hållbarhetstanken var hans viktigaste grund,
  inredning vars produktion är sund.
  Och visst har han lyckats med sin ide,
  spår denna hemsida en stor succé!

  Min favorit är byrån Glimmer,
  lyser verkligen upp med sitt skimmer.
  Har en liknande byrå aldrig sett,
  färgen & detaljerna – allt känns rätt!
  Små hjärtan till byråns handtag,
  får mitt hjärta att slå ett extra slag.

  2. För sista gången idag du ner för backen glider,
  tröttheten i kroppen sig långsamt sprider.
  Vinden viner och snön har börjat falla,
  känner hur dina händer och fötter är kalla.
  Nu blir det mörkt så tidigt på kvällen,
  men så underbart att spendera tid i fjällen.
  Ser stugan långt borta mellan träden,
  längtar in till tofflor, brasa och pläden.
  Blir stående en stund på altan,
  har på ljuset i fönstret fått span.
  Sprider sån värme innan du ens gått in,
  tänk att den till slut blev din.
  Känns så självklart där den står,
  ljuset nästan hela gatan når.

  God jul & gott nytt år!

 10. 1 Klong Serveringsvagn Julius är min favorit
  2 finns i många olika modeller, tänds ofta när det blir kvällen, vissa är bara snygga utan funktion, men jag gillar när design och praktisk användning har relation.

 11. något som lyser ska nu finnas i ditt hus.
  Hoppas att den här blir bra
  och att den funkar som den ska.

  1. Örsjös kvist med 6 armar är min favorit.

  2. Något som lyser ska snart finnas i ditt hus.
  Hoppas att den här blir bra
  och att den funkar som den ska.

  2.

 12. 1. Klongs stake Gloria i mässing är så vacker, stilren och ett riktigt villhöver
  2. Se du ljuset som glimma
  Genom fönsterfrostens dimma?
  Sprider värme och ljus
  I ditt fina hus
  Det en lampa är
  För att jag har dig så kär

 13. Kaj Boysens lilla apa kommer alltid att vara en favorit.

  Så som du lyser upp min tillvaro
  Vill jag lysa upp din
  Du lyckas lysa med din samvaro
  Jag få använda en maskin
  När solen går ner tryck på en knapp
  Så kommer mitt ljus att spridas i ett rapp

 14. 1. Åh, svårt! Men Mayor Sofa AJ5 är ju helt magisk, känns så modern, elegant och tidlös!
  2. När bistra vintervindar viner
  och solens frånvaro skiner
  Vardagen känns mörk och skum
  Dunkel i vartenda rum
  Under granens tyngsta gren
  En gåva som ger ljus och sken
  I julepyntat mysigt hus
  Jag nu säger – varde ljus!

 15. 1. Min favorit måste nog vara soffbord Kermit med dess unika form och färg. http://www.tamburstore.se/soffbord-kermit?blockid=2&catid=326

  2.
  När du lever i mörker och har tappat allt hopp,
  när du du vill så mycket men allt säger stopp.

  När du trots allt ändå inte hittar ett ljus,
  använd då denna present i ditt nya hus.

  Ett kort & koncist rim som inte avslöjar för mycket 🙂 Jag hade valt grand orient star eximius om jag vann 🙂

 16. 1) Serveringsvagn Julius, på landet har vi en gammal serveringsvagn från 30 talet,
  det är en litet bortglömd men ack så praktisk möbel.Julius är både snygg och funktionell.

  2) I köket är det mörk och trist, av ljus ni lider en brist.
  Era klagomål har tanken väckt, att ni måste ha ljus med effekt.
  Inte bara ett starkare sken, utan en gärna något med bästa kvalitèn
  Därför har jag i detta paket slagit in, en designad produkt så fin.
  Ni kommer att se vardagen så klar, kanske till och med njutbar .

 17. 1. Favoriten måste nog vara lampan Kvist 4 Pendel i rå koppar, oj så snygg 👌🏻
  2.
  Nu när vintersolståndet är här
  Kommer solen tillbaka som vi håller så kär
  Men under tiden måste vi hjälpa ljuset på traven
  Och hänga denna i taket som uppfyller kvalitetskraven

 18. 1. Byrån Glimmer stal mitt hjärta, jag gillar förvaring som dessutom är en prydnad. Varför måste förvaring vara tråkigt? Nej, denna snygging är både praktisk och vacker! 2, när solens strålar har gått ner, och vi ingenting längre ser, då tänder du med en knapp, denna vackra klapp, så njuter vi av varandras sällskap många timmar till, ja faktiskt precis så länge vi vill!

 19. 1) Serveringsvagn Julius, på landet har vi en snygg serveringsvagn från 30 talet i funkismodell.
  Det är en litet bortglömd men ack så praktisk möbel.Julius är både snygg och funktionell.

  Till mina föräldrar
  2) I köket är det mörk och trist, av ljus ni lider en brist.
  Era klagomål har tanken väckt, att ni måste ha ljus med effekt.
  Inte bara ett starkare sken, utan en gärna något med bästa kvalitèn
  Därför har jag i detta paket slagit in, en designad produkt så fin.
  Ni kommer att se vardagen så klar, kanske till och med njutbar .

 20. 1. Min favorit är just Leonard Chandelier.
  2.Här får du en gåva av ljus karaktär
  för att jag håller dig så vansinnigt kär.
  Jag vet att du älskar juveler och guld
  dyra nog för att sätta mig i livslång skuld.
  Men min present är ett gott alternativ
  som erbjuder dig ett lysande liv.
  När mörkret kryper för nära inpå
  sätt då på denna och ett härligt sken du få!

 21. 1. Lean Golvlampa är min favorit om jag måste välja 🙂
  2.Till sonen:
  Här får du en gåva av ljus karaktär
  för att jag håller dig så vansinnigt kär.
  Jag vet att du älskar juveler och guld
  dyra nog för att sätta mig i livslång skuld.
  Men min present är ett gott alternativ
  som erbjuder dig ett lysande liv.
  När mörkret kryper för nära inpå
  sätt då på denna och ett härligt sken du få!
  Den är sjukt elegant
  God jul önskar en tant!

 22. 1. Ljusstaken Liljan. Tycker den har en så vackerf orm, och så älskar jag ordet lilja.
  2. När du ibland undra
  Varför vi i mörka Sverige bo
  Behöver du ej längre blunda
  Och tänka på sol som ger dig ro
  Se istället på denna
  En vacker ljuspunkt i ditt hem
  Du behöver aldrig känna
  Att du saknar ljus igen

 23. 1. Jag tycker Klong Gloria är så vacker i sin enkelhet. Men hade jag en stor budget skulle den gärna få stå på sideboardet från samma märke… Kottia. Wow.
  2. Midvinternattens mörker har nu sänkt sig ned
  Och för brasans liv behövs mer ved
  Men då ingen av oss vill lämna vårt varma hus
  Skänker denna klapp oss genast mer ljus

 24. Jag har tidigare inte swishat mig att titta på de dyrare alternativen. Men nu när jag klickade mig in på Grand orient starta så förstår jag varför den kostar så mycket. Handpolerad mässing och stilren design, jag är kär!💘

  Till min vän som ger så mycket ljus åt mig vill jag ge något som ska lysa för dig. När du kommer hem efter en lång dag ska du låta denna lysa, lämna måsten och sidan och bara i soffan mysa. Med strama linjer men ett milt varmt ljus kommer denna sätta stämningen i ditt fina hus.

 25. 1. Även om det finns mycket att välja på är valet självklart; Kay Bojesen. Att med formgivning lyckas fascinera och imponera nio- såväl som 90-åringar med samma produkt är ett tecken på storhet.

  2. Min sambo har alltid önskat sig Eos Fjärdelampa från Vita:

  Min kära, entusiastiska inredningsentusiast
  – vet du vill se något byt plats med vår sovrumslampa av plast

  För att ge sovrummet ett harmoniskt, mjukt stuk
  och samtidigt göra svärmor sjukt avundsjuk.

  Därför får du denna vita från Vita
  skulle utgöra perfekt rekvisita, på det kan du lita

  Att ge något av fjädrar – lyckligtvis utan tjära – till min kära
  som står mig så nära är en ära – vad mer kan jag begära?

 26. 1. Skurufs stilrena glasprodukter!

  2. När du i mörker får lego under foten slipper nu barna för detta få soten, nu kan du äntligen gå och stampa med din nya……lampa!

 27. 1. Duane Pendant från Menu.
  2 Det här är en läcker armatur. När du vill mysa och läsa skönlitteratur
  Om aftonen frambringar den ett sus när den ger dig ljus i ditt hus.

 28. 1. Min favorit är Malmstens soffan Samsas.
  2. Sluta famla i mörker
  hitta det du söker
  gör rummet mysigt
  varmt och tjusigt

 29. 1. Min favorit är just denna taklampa Leonard Chandelier. Den skulle passa utmärkt i mitt vardagsrum! Vilken designerdröm!
  2. Sprid vackert ljus i pyntat hus med armatur från Tambur!

 30. 1. Klong -Byrå Glimmer = Lika vacker som praktisk i vår hall med fullt familjekaos av handskar, mössor och vinterkläder i alla dess former som denna byrå skulle få äran att förvara åt oss!
  2.
  Sprider ljus och ögonfröjd, kan placeras låg eller på valfri höjd
  Den blir en riktig inredningsfavorit och passar i köket eller i svit
  Så älskade Tomten detta är enda jag önskar så skicka den hit!

 31. Som ett smycke, väljer Hobo Pendel

  Vill ge min son en lampa:
  för den han har nu, är bara ett skämt.
  Men vann jag en från Tambur
  kan han mysa i soffan jämt.
  Skönt och stämnings fullt ljus inte fel eller hur?

 32. Av alla Tamburs vackra ting
  Önskar jag så något från Frieling….

  Särskilt i en årstid som kan kännas dyster
  Behövs något som i huset sprider lite lyster
  Häng nu denna vackra i taket opp
  O sätt för dunklet helt enkelt stopp

 33. 1. Svårt att bara välja en favorit, men hur fin är inte Klong, Byrå Glimmer <3

  2. I denna givmilda gåva, ligger en ännu större låda.
  Med den i taket hängd, det blir en bättre ljuslängd.
  Värme och ljus sig sprider, hoppas du med den trives.

 34. 1. Jag måste faktiskt säga att just Leonard Chandelier taklampan är min favorit! Tittade runt en hel del och fann flera snygga och välbehövliga produkter men den här är ju så häftig. Skulle passa perfekt i vårt hem som är i industri-stil.

  2.Nu får du här en sak
  som ska hänga i ditt tak
  när du i soffan myser
  denna i mörkret lyser
  kommer mörkret jaga bort
  och gör dagen mindre kort.

 35. 1. Taklampan Hobo Pendel.
  2. Detta behöver alla i sitt hus, den är både vacker och sprider ljus, praktisk i mörkan timma, denna kan du också dimma.

 36. 1. Skyline Pendel är en enastående lampa ur Tamburs sortiment som skulle göra sig bra hemma hos oss. Så jag väljer dem som min favorit både tillföljd av utförande och estetik, men även efter mina/våra behov just nu.

  2.
  Denna uppiggande klapp får allas ögon att lysa,
  när tiden fångas, när vi umgås eller bara vill mysa.
  vid många tillfällen den har en klar praktiskt funktion,
  men hur den används är helt från person till person.

  God jul på er alla!

 37. 1. Denna coola byrå är min favorit: http://www.tamburstore.se/byra-glimmer?blockid=0&catid=337

  2. När du sitter i mörkret och önskar att det ska lysa
  så att du slipper vara som blind, utan att kunna mysa,
  och när ett tryck på strömknappen inte gör nån skillnad
  utan du i dunklet ännu plirar där som en annan mullvad,
  då kommer här den alldeles perfekta presenten till jul
  hoppas att du i det vackra ljuset kommer att ha riktigt kul!

 38. Gillar denna -ormakami Pendel JH3 🙂

  Åh, Du strålar som en stjärna, och jag tror mer än gärna, att Du kan lysa upp ett rum om Du vill, men här är något som hjälper till!

 39. 1) älskar blandningen mellan lyx och lite mer budget utan att tumma på designen. Så Kristina Starks ljuskrona Hank är en favorit.
  2) Edison fick en id’e som gör att du kan se. Denna är jättesnygg, hjälper till på kvällen att känna dig trygg. Nu ska du få ljus i ditt mörka hus. God Jul!

 40. 1. Apan av Kay Bojesen kommer alltid att vara min favorit alla kategorier men det finns oerhört mycket fint på sidan!

  2.En inredningsdetalj med klass
  I hörnen, kanske lite vass,
  men i rummet, en vacker syn
  förmodligen snyggast i byn
  Alla kommer se det lysa,
  knacka på, för att komma in och mysa
  Jag hoppas du ser det klart,
  för detta är ju helt underbart
  Den är sjukt elegant
  God jul önskar din gamla tant!

 41. 1. Vilka fantastiska produkter! Riktigt svårt att enbart välja en enda favorit, men om jag måste välja får det nog bli Sideboard Kottla. Själv har jag det senaste året fastnat rejält för marmor och denna var riktigt, riktigt snygg. Men helt klart något min privata plånbok ALDRIG någonsin skulle ha råd med, men inget hindrar mig från att drömma..

  2.Till min dotter som behöver en läslampa

  Om du inget ser Alva,
  då denna dig mycket ger.
  När du på kvällen ska läsa,
  koppla av och bara jäsa.

  Det är en lysande liten grej,
  och jag tror den passar väldigt bra hos dig.

  Kram Sanna

  Kram Sanna

 42. 1. Grand Orient Star Eximius

  2. Jag funderade på att köpa ett munspel i dur
  Men fick en lysande idé!
  Jag begav mig istället till Tambur
  Den här kommer du gilla… ska du se!

 43. Jag är totalt upp över öronen förälskad i några av Klongs produkter. Jag drömmer om att ha en stor och en liten Gloria. Sällsamt vackert!

  För att slippa snubbla över varandras tår
  När vi i det kompakta decembermörkret går
  Inte råka krydda med socker i stället för salt
  Eller ta fel på kranarna så jag får bada kallt
  Undvika tramp på LEGO så du vrålar som en tok
  Kan det vara bra med en sådan som denna på en krok!

 44. 1. Finns så mycket snyggt! En av vinsterna, lampan Leonard Chandelier i mässing är en riktig favorit, jättefin! En annan favorit är OH Sjögren Samsas Soffa. Den klassiska Samsassoffan är formgiven av Carl Malmsten och har varit i produktion sedan 1960. Den anses vara den mest typiska Malmstensmöbeln. Har länge kikat på den, soffan är så otroligt stilren och samtidigt elegant.

  2. Ett litet rim:
  När i vinternattens mörka timma, du famlar kring som i en dimma.
  Juleklappen kommer att lysa upp din tillvaro varje kväll, skall sprida värme och ljus i ditt hus.
  Med denna klapp en mycket ljusare framtid du får, den kommer att glänsa och skina
  i alla dunkla vinklar och vrår.

 45. 1. Snygga, stilrena (men lekfulla) palette desk jh9

  2. Var inte rädd för mörkret,
  Låt denna lysa klart,
  Den har en snygg design,
  Som passar in oavsett vart,
  Så låt den lysa vägen,
  Mellan olika rum i ditt hus,
  Och frukta inte mörkret,
  Tänd istället detta ljus.

 46. 1) Örsjö belysning taklampa för den påminner om en gren och naturen vilket är fint! Men jag tycker också om Leonard Chandelier med sin enkla design!

  2) Nu behöver du inte i mörkret famla, Så snart kan du sluta ramla, När en strimma ljus dig snart når, När du nu denna får, Snart kan du säkert trampa, Jag tror du förstår att du får en….

 47. 1. Tror jag skulle välja två hyllan tambur collection 90cm vit, skulle passa perfekt i vardagsrummet.
  2. Denna gåva ger dig ljus och hopp,
  Den kan placeras i husets topp.
  Att boka kunna läsa,
  Eller varför inte i soffan med, skönt ljus jäsa.

 48. 1. Tänk om jag hade Kay Boijsens apa
  Tänk vad mina bekanta skulle stå och gapa

  2 Den här ger ljus även den mörkaste dag
  Passar bra i ditt hem tycker tomten och jag

 49. 1. Jag gillar vasen äng från klong.

  2. ”Tänk, det var så att jag fick en ljus ide,
  att ge dig något så du bättre kan se!
  Vacker att skåda sätter den pricken över i:et
  för en mer upplyst tillvaro i livet

 50. 1. Hur ska jag kunna välja bara en favorit!? Jag älskar lamporna i Lightworks kollektion, särskilt Stick och Lightshower, men Grand Orient Star tar nog hem förstaplatsen tack vare att den skulle trivas så fint ovanför mitt runda matbord i mörkbetsad ek.

  2. Vägglampan Stick från Lightwork:

  I en ateljé på en sidogata i Istanbul,
  finns en hantverkare så skicklig och omsorgsfull,
  en riktig eldsjäl inom sin gebit,
  och en metall-magiker av högsta elit.

  Med känsla i varje fingertopp,
  har han skapat något du kan sätta opp,
  i köket, sovrummet eller i tambur,
  som lyser upp din tillvaro med stor bravur.

  Med ett självklart formspråk där öst möter väst,
  blev den i designtävling utnämnd till allra bäst.
  Lika strålande vacker både av som på,
  ett lysande 2017 vill jag att du ska få! ⭐⭐⭐

 51. 1. Min favorit är taklampan Leonard Chandelier, så snygg och modern. Hoppas därför vinna den.

  2. Denna Tambur har mysfaktor som heter duga,
  och kommer sprida vackert ljus i din stuga.
  Rummet kommer nu få en mysigare atmosfär,
  när denna lampa får lysa där,
  den har lyxig design och i vacker mässing glimmar,
  den är så snygg att jag av avund svimmar.

 52. Kvist golvlampa! Väldigt snygg och stilren sen dessutom praktisk just för att man kan flytta kvistarna när man ska läsa texten!
  2
  Inne i din dunkla vrå, får du något att titta på. Sprider även fint ljus, och lyser upp ditt hus!

 53. Så mycket fint det finns i denna butik, men lampnörd som jag är så är lampan Leonard favoritprodukten.
  2. Upplysning är aldrig fel att få, denna ger dig det i varenda vrå.

 54. 1. Tycker vinstlampan är heeelt underbar!
  http://www.tamburstore.se/taklampa-leonard-chandelier-brass?blockid=0&catid=136
  2.
  Gåvan ditt hem med ljus förnyar
  sprider ljus, lyser upp mörka skyar
  *
  Mässing och glas i skön förening
  ger gåvan dess form och mening
  *
  För när mörker och kyla oss hotar,
  du med denna bort det svåra motar
  *
  En designad tungt vägande tingest
  Kommer den bli det du älskar allra mest
  *
  Formspråket har framtidens dörr gläntat på
  och smakfullt inspirerat från det som var då
  *
  Gåvan kommer från Tambur som sig bör,
  Nätshoppingens allra bästa leverantör

 55. 1. Det finns mycket fint men lampan Leonard Chandelier blev kärlek vid första ögonkastet. Skulle bli pricken över i:et i vårt kök.

  2. I ditt hem kommer den vackert lysa
  och under dess sken kan ni mysa.
  En snygg sak som sprider ljus
  i ert alltid lika kärleksfulla hus.

  Flera ljuskällor och mässing som glimma
  kan få avundsjuka grannar att svimma.

  God Jul!!

 56. 1. Lightwork Pendel Torch
  2. Du söker – en hårding men med utstrålning av värme och energi, att spendera många mysiga kvällar med. Du är kvinna i dina bästa år och bor i villa med stort vardagsrum som du gärna vill dela med någon som kan lysa upp din tillvaro i höstmörkret. Här kommer svaret på dina böner!

 57. Att välja bara en produkt var väldigt svårt,
  jag hittar både en och tio saker som passar huset vårt.
  En lampa skulle det nog få bli,
  en lampa som är ljuvligt vacker och helt felfri!
  Taklampa Franklin Chandelier – brass kallas den på sidan,
  den skulle gärna få flytta hit till Tidan!
  Om jag fick välja mellan lamporna du nämner ovan,
  ser jag gärna att ”Leonard Chandelier” blir gåvan.
  Den skulle vår hall så stiligt få pryda,
  du anar inte vad detta för hemkänslan skulle betyda!

  Ett rim till julklapp innehållande lampa:
  Det sägs att goda ting är tre,
  men det saknas ju nåt i din entré.
  Det finns värme och kärlek i ditt hus,
  men nu kommer tomten med lite ljus!

  http://www.tamburstore.se/taklampa-franklin-chandelier-brass?blockid=0&catid=300

 58. 1. Hör ni också en ståtlig fanér,
  för besticken designade av Monica Förster?

  Dorotea Night i rostfritt stål,
  robusta bestick som mycket tål.

  Sådan enkelhet och elegans,
  en matthet men ändå med glans.

  Med balanserad form och kontur,
  har hon designat dessa med bravur!

  http://www.tamburstore.se/gense-bestick-dorotea-night-2-pack?blockid=2&catid=366

  2. Rim på Leonard Chandelier

  Låt oss inte använda denna offentligt,
  lovar – det kommer tända till ordentligt.

  Med denna kommer det inte vara någon nöd,
  hemmet kommer ständigt vara fyllt av glöd.

  Har fem långa & snygga ben,
  med sin blotta närvaro sprider den ett sken.

  Skräms inte av att den centrala delen är naken,
  det kommer falla oss precis i smaken!

 59. 1. Så mycket fint att välja på! Men min favorit är soffbordet Rink från KLONG! Så fint och hade passar in så fint hos oss, precis som den fina lampan Leoanard Chandelier ✨💕

  2. Jag skulle ge den till min man. Och här kommer rimmet!

  När mörkret råder i vårt hus, och vi behöver ljus, denna är räddningen då, ett litet knäpp så är den på. 10 år utan denna detalj i vårt vardagsrum så väsentlig, vill jag nu ge dig en som är snygg och ordentlig. Denna fina inrednings detalj kommer inte bara att ge oss ljus i vårt hus, den kommer med sin skönhet och flärd göra vårt vardagsrum till en vackrare värld. Som en glänsande, skimrande sol så fin, kommer nu denna att bli din ✨✨

 60. 1. Tambur hylla är min favorit- så enkel och så fin!
  2. Till min dotter:
  När du trycker på denna sak,
  så händer något i ditt tak
  Vackra mönster att leka under,
  jag önskar dig många ljusa stunder!

 61. 1. Min favorit är helt klart serveringsvagnen Julius från Klong, vad finns inte att älska med en roströd vagn som kompletterar alla whiskey flaskor och kristallkaraffer som handen i handsken.

  2. När du vill hem till sängen mitt i natten hitta.
  Tryck då på denna så den börjar glimma.
  Då du snart kommer se, vart du snart kommer ligga ner.

 62. Grand Orient Star Eximius (utan konkurrens)

  Min älskade, du vet staden vi älskar att besöka.
  Där vi gillar att gå på basarer och vattenpipa röka.
  I det land har någon en lampa designat.
  Solnedgången över Istanbuls skyline fångat.
  Om precis det påminner denna ljuvliga skapelse
  När du tänder den, kommer du sådan magi få se.
  Genom de perforerade hålen skiner ljusen.
  Som det gör där från de 1000 år gamla husen.
  Öst möter väst och enas med Bosporens bro.
  I det oförglömliga skenet kan vi nu själva bo.

 63. 1) Jag är totalt såld på världens läckraste stolar: svarta Afteroom Dining Chair 3. Jag skulle sätta mig och sitta kvar, för alltid!!

  2) Till min kära syster som är … gaaanska mycket designnörd, tillika lampälskare, skulle detta rim passa:
  Din stackare, du sitter där, omgiven av för få fönster.
  Dunkelt och dystert, inget ljus som på väggen gör mönster.
  Din bostad behöver upplysas om ljusare tider,
  … även om det i julklappskassan svider.
  Så vad sägs om denna läckerbit i snygg tappning,
  kittlar garanterat din designernerv, resulterar i rejäl hjärtklappning.
  Så tacka nu tomten för denna lysande gåva.
  Glöm bara inte släcka när du ska sova.

 64. 1) Föll sig naturligt att jag kikade på skärbrädor eftersom jag letar efter en snygg sådan.
  Föll för denna, Teakhaus Skärbräda Teak 41 x 30 cm. Helt ljuvlig!
  http://www.tamburstore.se/skarbrada-teak-41-x-30-cm?blockid=6&catid=4

  2) Stjärnorna gnistrar och snöflingor faller,
  det glittrar och glimmar som vackra kristaller.
  Ute är det mörkt men i alla husen,
  fylls de snöimmiga fönster av ljusen…

  För ljuset i mörkret för många generationer,
  blev en av Edisons främsta innovationer.
  Klappen förnimmer om stearin och fotogen,
  men den moderna versionen ger betydligt bättre sken.
  En läcker detalj som hemmet kan smycka,
  sprider ljus, funktion likväl som inredningslycka.

  En riktigt God Jul önskar tomten med ett smajl-
  och överlämnar en funktionell inredningsattiralj.

 65. 1. Svårt val men min favorit är nog den vita sexarmade lampan kvist från Örsjö.
  2. Här i ligger något som alla många måste ha
  Helst sju i varje rum, som experten sa
  Platsen väljer du själv: golv, karm eller tak
  Den är så vacker att den även fungerar som en sak
  När det är mörkt och du vill bli mer vaken
  Ta sikte med fingert och tryck på spaken
  Genast pressas mörkret ut ur rummet som en hinna
  Och Ett vackert sken du i rummet kommer finna

 66. Min favorit ur sortimentet är nog den vackra Hobo pendel från Örsjö belysning. En vacker droppe som lyser med ett fantastiskt sken.

  Med lyx och glamour,
  denna vill jag dig skänka kära lillebror.
  Ty du alltid vid min sida finns,
  I alla lägen; ja alla stunder som jag minns.
  Med en hjälpande hand och ett lyssnande öra,
  Har du alltid de bästa råd om vad jag bör göra.
  Du är mitt ljus, en strålande stjärna klar.
  Lysande mot vinterns mörka himmel bar.
  Så nu jag önskar ge lite ljus och värme till dig,
  Precis som du alltid har gett mig!
  God jul

 67. 1:Min favorit är: Ljushållare -Klong Gloria Mässing
  2.Julklappen är Taklampa Leonard Chandelier – brass

  För någon som Dig, med klass
  Passar en Leonard Chandelier – brass
  Jag så ofta på Dig tänker
  att jag vill skänka något fint, som blänker
  Men inget smycke detta är
  utan något med fler ampere
  Och med din utsökta smak
  passar säker denna i ditt tak

 68. 1.
  Föll pladask för takkronan Leonard Chandelier när jag såg den,
  men en annan favorit är Klongs byrå Glimmer.

  2.
  Inte ska du treva
  eller i skugglandet leva.
  Fann en lösning på detta
  som lyser din väg till rätta.
  Snyggt formgiven
  dessutom eldriven,
  Med inspiration från svunna tider,
  tänder du när kvällen lider.
  Låt designade mässingsrör
  lysa upp det du gör.

 69. 1. Svårt och välja en grej men älskar Kristina starks nya kannor och skålar. Sen såg jag eran egna hylla tambur collection som jag nog måste beställa hem till lillens nya rum
  2. I taket jag ska hänga, så du huvudet i mig kan dänga

 70. 1. Hyllan i Tamburs egna kollektion med de två ”pinnarna” som konsoler. Älskar det tidlösa och minimalistiska uttrycket
  2. Sverige är bra på så många vis, dock våra vintrar en detalj saknar.
  Visst är det härligt med snö och is,
  men i mörkret vi knappt vaknar.
  Tills dess du av mig en lampa får, en lampa vars skönhet förevigt består. Förhoppningsvis den får din tillvaro att lysa mera, och btw hjälper jag dig att den installera. God jul

 71. 1. Serveringsvagn Julius från Klong!
  2. Jag skulle ge en ny skrivbordlampa till min mans skrivbord:
  Sena nätter lyser inte bara
  flitens lampa utan även denna vara
  Kämpa, kämpa in i det sista
  Att dina artiklar skriva och lista
  Snart har vi en doktor i vår skara!

 72. 1. Är barnsligt förtjust i Tamburs prints, speciellt ”Kryddväxter” och ”Måttenheter”.

  2. ”Varde ljus” någon en gång mynta,
  med denna kan du även pynta.
  I ditt hem för dig den skiner,
  förhoppningsvis ger den glada miner.

  ”Varde ljus” någon mynta,
  med denna kan du även pynta

 73. 1. Min absoluta favorit är Samsas soffan från OH Sjögren
  2. Mitt rim skulle lyda:
  När du denna klapp får
  slipper du stå på några tår
  värmer allas hjärtan upp
  med denna lilla kupp
  den sprider stil och atmosfär
  jag hoppas ni håller den kär✨

 74. Min favoritprodukt är ett fint print av Centralbron.
  Jag skulle gärna ge denna till min man och mitt rim skulle vara:

  Till mannen som har allt, vad köper man då?
  Han anser ju oftast, att det är bättre att ge än att få…
  Så vad kan passa bättre, än att ge en lysande klapp till dig
  För att du älskar mig så mycket, ger du den sen till mig.
  God jul!

 75. 1. Sideboard Kottla är en favorit!
  Tänk att få äga nåt så vackert, ja ett piece of statement som poppar
  Tänk att få äga en Leonard Chandelier i koppar!!!!

 76. 1. &tradition Mayor soffa AJ5 har varit en favorit ett tag nu men en ouppnåelig sådan då priset är lika med tre månadslöner för mig. Men drömma kan man ju alltid. 🙂
  2. Under denna kan du mysa
  Kanske kan den under mörka stunder lysa
  Ovan bord eller annat fint
  Här får du en lysande hint
  Den är vacker som få
  Låt den inte i mörkret stå!

 77. 1. OH Sjögrens soffa, älskar färgen!

  2. Min kära fina bror, ljus är viktigare än du tror. Det behövs så att du mår bra, det är inte bara nåt våra föräldrar sa. Inte bara solljuset, utan även det som finns i huset. Detta är nog det finaste ljus du sett, ja du kommer le så jäkla brett!

  Hoppas vinna detta till min bror som äntligen ska flytta tillbaka till Sverige efter två åt utomlands!

 78. 1. Svårt att välja, men det blir då den härliga byrån Glimmer från Klong!

  2.
  På denna design du kommer självklart att tända
  placera den rätt så kommer den inte dig blända
  Hoppas du gillar denna strålande manick
  som gör livet ljusare – med ett enda klick!

 79. 1. Printarna från Slussen och Centralbron, snart ser vi ju något annat och det ser jag fram emot, samtidigt kan jag inte låta bli att bli nostalgisk. Bilderna gör att jag önskar att det gick att teleportera sig både fram och tillbaka i tiden.

  2. Snart kommer ljusare tider
  men jag vill inte att du inte lider,
  därför får du något som strålar under tiden,
  god jul och hoppas att du finner friden.

 80. 1. Oj, det var riktigt svårt att bara säga en sak. Mitt inredningsintresse var för något år sedan obefintligt men har på sistone exploderat vilket gör att det finns mycket jag vill ha.
  Vad jag nu blivit tokig i är fina kastruller och stekpannor så när jag märket Mauviel blev jag så glad. Favoriten är helt klart ”Cook Style – stekpanna”.

  2. Åh så himla typiskt. Detta är min drömtävling och lamporna var helt magiska, men jag är verkligen så urusel på att rimma. Ska ge det ett försök för jag vill så himla gärna vinna Leonard Chandelier – den sista pusselbiten till vår matplats i vårt nya, första (!!), lilla hus.

  Detta är en klapp som hjälper dig att se,
  dess stilrena design får dig att le.
  En elegant guldig sak,
  Som passar just din smak.
  När mörkret sveper kring vårt hus,
  behövs det något som sprider ljus.
  Förutom ljus också en vacker sak,
  som hänges rakt i vårt fina tak.

  Rimmet är till min kära sambo Tomas som precis som jag blivit väldigt intresserad av inredning sen vi köpte vårt lilla drömhus!

  Gott nytt år Maria!

 81. 1. Har gått in på er hemsidan via mobilen och då var det tyvärr inte möjligt att scrolla ner i sortimentslistan till belysning. Mitt råd till er på Tambur är att fixa det snarast för ni har så mycket fina grejer som man inte vill gå miste om som besökare.

  Jag lyckades dock hitta till lamporna genom att söka och min favorit är Hobo Pendel från Örsjö belysning.

  2. Denna kan du vrida och vända
  för att skapa mys måhända
  Innan du den kan använda
  måste du först se till att tända

  God Jul Hampus
  du får en vacker sak till detta hus
  som kommer att ge ett härligt ljus
  och kanske höja värmen någon Celsius

 82. 1. Har gått in på er hemsidan via mobilen och då var det tyvärr inte möjligt att scrolla ner i sortimentslistan. Mitt råd till er på Tambur är att fixa det snarast för ni har så mycket fina grejer som man inte vill gå miste om som besökare.

  Jag lyckades dock kika runt en hel del och fastnade för stekplåtarna från Pallarés. Precis sådana som jag önskat mig länge.

  2. Denna kan du vrida och vända
  för att skapa mys måhända
  Innan du den kan använda
  måste du först se till att tända

  God Jul Hampus
  du får en vacker sak till detta hus
  som kommer att ge ett härligt ljus
  och kanske höja värmen någon Celsius

 83. Min favoritprodukt är denna fina och enkla hyllan: http://www.tamburstore.se/hylla-tambur-collection-60-cm?blockid=0&catid=368

  Du lyser upp mitt liv varje dag, att ha dig som vän är det absolut bästa med att vara jag.
  Det är så mycket jag skulle vilja ge dig, hälsa, kärlek och mer tid med mig.
  För att symbolisera vad du gör i mitt liv får du nu en klapp som lyser, denna passar perfekt vid soffan när du på kvällen sitter där och myser.

 84. 1. Min favoritprodukt ur Tamburs fantastiska sortiment är den enastående byrån Glimmer från Klong.

  2.
  Det strålar en stjärna Om än dock på ström
  Den vill så gärna va’ del av husdröm
  Ge värme och ljus, göra sig hemmastadd
  En låga som brinner, fast genom en sladd
  Jag vill så gärna hjälpa dig att ljuset sprida,
  Så jag hoppas vinna via husligheters hemsida
  Blir det ej vinst du får mig ej klandra
  Du får då fortsätta att i mörkret vandra
  Så om jag ej vinner, bli då ej sur,
  Jag har ju jämt oflyt med min arma-tur.
  Jag räknar med moll, men hoppas på tur
  Så jag sätter min förhoppning till snälla Tambur.

 85. Min favoritprodukt är den den fina och enkla hyllan här:
  http://www.tamburstore.se/hylla-tambur-collection-60-cm?blockid=0&catid=368

  Du lyser upp mitt liv varje dag, att ha dig som vän är det absolut bästa med att vara jag.
  Det är så mycket jag skulle vilja ge dig, hälsa kärlek och mer tid med mig.
  För att symbolisera vad du gör i mitt liv får du nu en klapp som lyser, denna kommer passar perfekt vid soffan när du på kvällen sitter där och myser.

 86. 1. Min favoritprodukt ur Tamburs fantastiska sortiment är den enastående byrån Glimmer från Klong.

  2.
  Det strålar en stjärna Om än dock på ström
  Den vill så gärna va’ del av husdröm
  Ge värme och ljus, göra sig hemmastadd
  En låga som brinner, fast genom en sladd
  Jag vill så gärna hjälpa dig att ljuset sprida,
  Så jag hoppas vinna via husligheters hemsida
  Blir det ej vinst du får mig ej klandra
  Du får då fortsätta att i mörkret vandra
  Så om jag ej vinner, bli då ej sur,
  Jag har ju jämt oflyt med min arma-tur.
  Jag räknar med moll, men hoppas på tur
  Så jag sätter min förhoppning till snälla Tambur

 87. 1. Så svårt att välja, de har ju så himla mycket fint, men valet faller på Leonard Chandelier som är så vacker i sin enkelhet.
  2. När flitens lampa lyser och du jobbar med ditt, du trötta ögon slipper med denna, älskade hjärtat mitt!

 88. 1.
  Det är en fröjd att klicka in på er butik
  För att drömma mig bort bland allt vackert och unikt
  Vackra lampor, möbler, ljushållare och porslin
  Funktionellt, kreativt, tankeväckande och genuint

  En växtnörd som jag letar alltid efter något att plantera i
  Och Tambur – olikt många butiker – har en särskild trädgårdskategori
  Haws produkter, Wis Designs piedestal eller planteringskit från DeWit
  Örena är begränsade men jag vill att allt ska bli mitt!

  Men om jag skulle bli tvungen att välja en sak i denna skattkista
  Så skulle följande hamna överst på min önskelista
  Klongs nya krukserie i mässing och plåt – Trio Drop
  När jag fick se den tappade jag andan och fick nästan hjärtstopp

  2.
  Till min älskade sambo som tror sig mörkerseende ha
  Som går upp före mig för att fixa frukost (varje dag)
  För att jag ska få sova ut smyger du runt i mörkret som en katt
  För vår strålkastare till taklampa bländar med för många watt
  Ibland slår du i tårna och hoppar runt och svär
  (men tyst förstås, så att jag inte vet att du är där)
  Denna present ger oss ljus och glädje i många år framöver
  Och strålkastaren kan få blända någon annan som behöver

 89. När året nu går till ändå
  Vi summerar det med det som inte skulle hända!

  Drömlägenheten och det stora lånet blev slutligen vårt
  Men att hålla planen att måla om och köpa nya möbler, det blev svårare än svårt

  För stora var drömmarna
  Men desto mindre tiden och plånboken sliten till sömmarna

  Där i stora rummet matbordet ensamt står och trampa
  Och ovanför det ”lyser” frånvaron av en lampa..

  Men tänk; att År 2016 tillslut blev året med sån tur!
  Med önskan om gott nytt år och ljus i mörkret från bästaste Tambur!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sista minuten-inslagning? Kika här!

Okej, du har hämtat ut de allra sista julklapparna på postens utlämningsställe och nu ska de bara slås in. I …? Har julpapperet tagit slut kommer här några snabba tips!

Offra en kökshandduk

japansk-paketinslagning-husligheter

Gör som japanerna och slå in paketet i tyg! Hur fint som helst, och en kökshandduk eller en gammal sjal kan du säkert tänka dig att ge bort tillsammans med julklappen. Googla ”furoshiki gift wrapping” så hittar du massor av instruktioner och inspiration. Bilder via och via.

Omslagspapper att skriva ut

free-christmas-tree-wrapping-paper-printable-1

Att tipsa om en annan bloggs sponsrade inlägg känns ju lite märkligt, men jag tycker att detta var så fint att jag måste tipsa! För har du en skrivare hemma – svart/vit funkar fint – så är ju detta ett toppensätt att slå in små klappar!

Slå in i tidningspapper

how_to_wrap_a_gift_-_newspaper

En klassiker förstås, men värd att nämna i paniksammanhang. Har du inte en morgontidning hemma är det ändå värt att kika i pappersåtervinningslådan därhemma, kanske har du ett kasserat inredningsmagasin eller liknande som kan funka?

Har du lite mer tid på dig har jag samlat fler inslagningsidéer för stora och små!

Translation: Three last minute gift wrapping ideas.

LOADING..

23 dec: Vinn ekologiska sängkläder från RevaHome

 

Jag älskar när man känner passionen bakom varumärket, och efter att ha pratat med Reva Hallbäck som driver RevaHome förstår jag att det är blod, svett, tårar och massor av kärlek som ligger bakom dessa fina sängkläder.

I dagens lucka har du chans att vinna ett mönstrat underlakan, ett mönstrat örngottspar och ett enfärgat örngottspar från RevaHome, värde 3 100 kr! Alla bäddtextilier är i ekologisk bomull och handtryckta, ett fantastiskt gammalt hantverk med tusenåriga traditioner. Du väljer själv vilka mönster och färger du vill ha (med reservation för eventuella slutsålda produkter). För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

23-reva-husligheter

 

Dagens tävlingsfrågor:

1.RevaHomes mönster trycks i den stad i Indien som är mest känd för denna blocktrycksteknik. Staden är också känd som ”The Pink City”, vilken är det?

2. Beskriv kort varför du vill bädda med RevaHome?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av RevaHome och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 3 100 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

 1. Jag har billiga sängkläder från IKEA som jag har tvättat ihjäl. Jag i lyxigare bädd skulle sova väldigt väl.

 2. Jaipur! Fantastisk stad.
  Vem vill inte ha apor på sina lakan? Så roligt och snyggt genomfört. De riktiga aporna får stanna i Jaipur…

 3. 1. Jaipur

  2. Lakanen i sängen,
  sjunger på sista refrängen.
  Drömmer om att krypa ner i nybäddat prassel,
  och slippa vårt urtvättade trassel.
  Att sova med lakan av lyxigaste sort,
  ger en underbar känsla av komfort,
  och vetskapen om att de tillverkats med omsorg om miljön,
  är gott för samvetet och gör sömnen djup och skön!

 4. Jaipur är rätt svar.
  Vi vuxna har slutat med julklappar och det är ju bra. Men jag gillar paket och överraskningar! Uppskattar hantverket, det småskaliga och miljötänkandet. En önskeklapp helt enkelt.

  1. 1. Jaipur
   2. Jag brukar ha svårt för mönster men de här från RevaHome är ju helt ljuvliga och får gärna pryda vårt sovrum!

 5. Jaipur

  Jag är nybliven tvåbarnsmamma och sömnen är just nu minimal. Men under de små stunder av sömn vore det fantastiskt att sova i dessa.

 6. Svar 1; Jaipur
  Svar 2: För att jag vill ha så bra produkter omkring mig som jag kan, och dessa verkar vara det bästa man kan få.

 7. Jaipur

  Finns inget skönare än nybäddad med ett mysigt bäddset! Och dessutom med denna kvalitet måste man vara i himmelriket! Hoppas på detta för hela familjen

 8. Svar: Jaipur 🙂

  Både för miljön och sömnens skull,
  önskar jag sova i ekologisk bomull.
  Invirad i det finaste material,
  kan jag känna mig både lyxig och sval.
  Så nu håller jag både tummar och tår,
  att jag en fantastisk sömn hädanefter får!

 9. Finns inget mysigare eller underbarare än att få bädda med ett härligt bäddset och med denna kvalitet måste det kännas som himmelriket. Hoppas av hela mitt hjärta för familjen

  Rätt svar på frågan är Jaipur

 10. Jaipur är rätt svar

  Finns inget mysigare eller underbarare än att få bädda med ett härligt bäddset och med denna kvalitet måste det kännas som himmelriket. Hoppas av hela mitt hjärta för familjen

 11. Jaipur

  För några år sen köpte jag bättre sänglinne och nu verkar jag ha blivit beroende av det. Alltså bättre sänglinne! Jag måste sova i vilket fall som helst förstås men just känslan av riktigt bea sänglinne gör att jag riktigt njuter av att gå och lägga mig.

 12. Rätt svar är Jaipur

  Vilken lycka att få vakna upp och det första man ser är en apa eller en solros, kan man önska något mer än att få vakna med ett leende på läpparna.

 13. Hej,

  Svar: Jaipur

  Jag och min sambo skulle så gärna bädda upp med RevaHome för att få känna lyxen av att sedan krypa ner under ett skönt svalt kvalitetstäcke. Vi skulle somna så gott! Att de sedan är snygga är ett stort plus. Vi har aldrig tidigare unnat oss så lyxig kvalitet. Kanske dags nu?

  Hälsningar, Mikael

 14. 1. Jaipur i Rajasthan

  2. Så mysigt med mönstrade underlakan och så ekologiska ,skulle kännas lyxigt och vara inbjudande till god sömn med gott samvete.

 15. 1. Jaipur
  2. Jag skulle vilja bädda med RevaHome för jag tycker det är så fascinerande när man använder sig av gamla hantverkstraditioner. Att bomullen är ekologisk är också viktigt, men just när man tar till vara den gamla traditionen i sitt hantverk, det värmer mitt mitt hjärta eftersom jag kommer från en hantverkande familj.

 16. 1. Jaipur
  2. Vi har just köpt en ny skön säng så det vore härligt att få bädda med dessa helt underbara sängkläder!

 17. 1. Jaipur

  2. Att få bädda med vackra lakan av högsta kvalitet är höjden av lycka
  När de dessutom är ekologiska ökar lyckan ytterligare måste jag tycka!

 18. Hej!

  1. Jaipur är ”The pink city”.

  2. För mig är det viktigt att stötta mindre företag som jobbar för hållbarhet. Att ha ekologiska textilier i sängen känns självklart. Att de desutom har så fina mönster som RevaHome har är en klar bonus!

  Hälsningar Lisa

 19. 1. Jaipur

  2. Bara ÄLSKAR RevaHomes mönster och kvalitet
  Det är en dröm att få bädda med det!

  För de är unika precis som jag och du
  Och det är så viktigt att vara sig själv ju

  För alla andra finns redan, så var som du är!
  Åh vad jag önskar att Tomten kommer hem med detta här!

  God jul 🙂

 20. 1. Jaipur
  2. Vill det bästa för mitt barn (och barnet i magen) skulle jag vilja bädda med lakan som är ekologiska (delar ju säng med henne nästan varje natt) och då alla mina gamla bomullslakan från farmor och mormor börjar gå sönder så skulle detta vara ett välkommet inslag i sovrummet

 21. 1. Jaipur
  2. De ser helt ljuvligt vackra ut & drömsköna.
  Som ett underbart smycke till bädden men även för kroppen & själen.

 22. 1. Det är Jaipur som är ”The Pink City”, det eftersom det exklusivt används rosa sten til byggnationer.
  2. Jag skulle gärna bädda med RevaHome eftersom de tillvaratar den gamla metoden med blocktryck för att få fram sina vackra mönster. Jag var i Indien som 25-åring men fick tyvärr inte med mig några sängkläder hem, däremot ett par vackra prydnadskuddar – tillsammans med RevaHome skulle de göra succé i sovrummet!

 23. 1. The Pink City är JAIPUR
  2. Jag vill tänka ekologiskt gäller främst vid odling och tillverkning men även vi har det hemma.

 24. Jaipur
  Vi tillbringar så stor del av livet i sängen och ändå är jag snål då jag ska köpa sängkläder. Mjuka lakan är en lyx och god kvalitet lönar sig ju i längden. Att lakanen dessutom är originella med handtryckt mönster är en bonus.

 25. 1. Jaipur
  2. Vi har dels mest slitna fula sängkläder idag, vi har rätt ny säng och nyrenoverat sovrum, så det behöver matchas. Men kanske mest för att vi äter mycket egenodlat och köpt ekologisk mat, så det vore kul att få sova miljövänligt också 🙂

 26. 1. Jaipur
  2. Efter 4-års husrenovering hade det varit underbart att få bädda rent med nya vackra sängkläder.

 27. 1) The pink city är Jaipur i Rajasthan.

  2) Det känns bra att sova i ekologisk bomull. Färgerna och mönstren är vackra och behagliga, och passar med vår vintagestil med loppisfynd och annat trevligt.

 28. 1. Jaipur
  2. Åh, så lyxigt! Vill så gärna bädda med dessa fina till våren. Älskar lyxiga sängkläder men unnar mig sällan det…

 29. 1. Jaipur

  2. Som småbarns-/trebarnsmamma uppskattar jag allt mer en god natts sömn. Det bästa är att få avnjuta den i en skön säng med mjuka, lyxiga sängkläder. Just därför vill jag vinna 🙂

 30. 1. Jaipur

  2. Säg att det är så – kan det vara på det viset?
  Kan en vanlig småbarnsmamma vinna finaste priset..?

  Med flera uppvak varje natt är man ständigt trött
  och det som står högst på önskelistan är att sova sött.
  Men yngsta barnet är bara en månad gammal än,
  så att fler vakennätter är framför mig har jag på känn.

  MEN då kan jag väl åtminstone sova med lakan som är sköna och fina?
  Det vore helt fantastiskt om dessa vackert mönstrade skönheter blev mina!
  Därför vill jag bädda med RevaHome hemma hos mig
  och sova sött med min man, min nyfödda kille och min tvååriga tjej!

 31. Jaipur. Min särbo tycker att jag har så tråkiga sängkläder så hon föredrar att vi sover hos henne och med dessa så är jag säker på att jag kommer att vinna sovkampen 🙂

 32. 1. Jaipur
  2. VI väljer mer och mer ekologiska produkter och hållbarhet är något vi prioriterar högt. Dessutom ser bäddset så otroligt fint ut. Jag skulle vara jätteglad om den skulle prydda mitt sovrum.

 33. 1. Jaipur
  2. Detta härliga och lyxiga bäddset skulle garanterat förhöja sömnstunden för både mig och sambon. Att det dessutom är i ekologisk bomull gör att det känns tryggt att låta vår nykläckta bebis ligga i det också. För övrigt så bankar mitt hjärta extra när gamla mångåriga traditioner förs vidare på ett så vackert sätt!

 34. 1. Jaipur
  2. Jag tycker att det är viktigt att sängen ser snygg ut, tyvärr har jag inte haft råd att köpa några riktigt fina örngott och lakan och de jag har är tråkiga och urtvättade. Jag skulle älska att kunna bädda med leaf green sea, älskar färgen och trycket!

 35. 1. Jaipur

  2. Jag vill bädda min lillasysters säng i ekologisk bomull. För att bara det bästa är bra nog för de man håller kärast.

 36. 1.Jaipur!
  2. Älskar fina lakan, örngott och påslakan. Och sen tycker jag mycket att det tillverkas med hänsyn till miljön och i bra kvalité.

 37. Jaipur

  Jag tål inte längre kemikalierna i vanliga sängkläder, så måste övergå till eko, detta vore en fin start på mitt nya linneskåp!

 38. jaipur och framför allt för att det är så snyggt, men också för fräshheten och känslan av lyx.. man sover bättre om sängen är vacker

 39. Jaipur!
  Det är en lyx jag tycker om att unna mej, sängkläder som är lite mjukare, lite dyrare och lite finare. Jag tycker jag sover bättre då.

 40. 1. Jaipur
  2. Lyxen att få sova i ekologiska sängkläder går inte att sätta ord på, att omge sig med hantverk som handtryckta påslakan en glädje för själen – skulle vilja ge lite av den lyxen till min fina svärmor som precis friskförklarats från cancer lagom till julafton!

 41. 1. Jaipur, Indien
  2. Fantastiskt vackra mönster på miljövänliga material! Jag har ännu inte känt lyxen av att sova i ekologiska sängkläder! Underbart att känna till bakgrundshistorien också! Håller tummarna!

 42. 1. Jaipur.

  2. Jag gillar förvisso priset jag ser
  men det finns två som behöver vinsten mer.

  De har i två år krigat mot kiss, spyor och snor,
  ja han har nyligen fått barn, min käre bror.

  Det blir lite sömn, han är ofta rätt trötta,
  måste sova bekvämt, så de inte blir så lättstötta.

  De förtjänar verkligen finfina sängkläder,
  dessa slitna hjältar som precis blivit fäder

  Så till dem hade jag väldigt gärna gett
  detta mycket mysiga RevaHome-bedset!

 43. 1. Jaipur
  2. Jag vill kunna sova gott både för samvetet om miljön i tillverkningsprocesser samt i det material som jag lägger min trötta kropp att få nattvila i.

 44. 1. Jaipur

  2. Jag tänker ofta vad saker och ting kommer från, vilket arbete som ligger bakom.
  Att veta historien får en att uppskatta saker desto mer.

 45. Jaipur är det pink city!

  Ja, det är nog inget skönare i vårt hem,
  än goa sängkläder när vi är fem,
  fem i en säng, du kanske undrar?
  ja det stämmer, speciellt med asken och dundrar!
  (Men jag och min man uppskatta goa sängkläder mer än barnen nog!)
  God jul.

 46. 1. Jaipur
  2. Tätvävda, ekologiska och så svala och sköna! Lyxigt när man som trötter behöver det som mest!

 47. Jaipur är den rosa staden!
  Det låter hur lyxigt som helst att krypa ner i RevaHomes ekologiska sängkläder! Efter att mina två barn kräktes mycket när de var bebisar är det faktiskt dax att rensa ur de gamla slitna Ikea sängkläderna! Nu hoppas jag på en nystart 2017!

 48. 1. Jaipur heter staden som kallas The Pink City.
  2. Känslan när man lägger sig i ekologiska lakan och som dessutom
  tillverkas enligt ett gammalt hantverk, det är lyx för mig. <3 <3 <3

 49. 1. Jaipur
  2.Just tagit över min utflyttade sons rum till vårt sovrum. Jag har köpt nya gardiner och hyllor än så länge så lite mera nytt behöver komma dit så det känns som vårt rum nu.

 50. 1. Jaipur

  2. Blir mer och mer bekymrad över konsumtionshetsen och dess inverkan på vår jord. Att köpa ex sänglinne av bra kvalitet som dessutom är ekologiskt och som kommer att hålla många många år är iaf för mig ett sätt att bidra till ett bättre hushållande med resurserna på vår jord.
  Att Reva Home’s lakan dessutom är handtryckta och fullkomligt magiskt vackra gör ju inte saken sämre. 🙂

 51. 1. Jaipur
  2. Att slippa gifter i material man har närmast huden känns skönt och ansvarsfullt både för miljö och arbetare i textilfabrikerna. Jag vill inte att asiatiska textilarbetare ska vada i färg och kemikaliebad för att jag ska ha ett snyggt hem.

 52. 1. Jaipur.
  2. De mönstrade underlakanen är såpass snygga att jag inte hade stoppat in lakanet under madrassen utan låtit den hänga ner efter sidorna av sängen. Härligt att få sova i ekologisk bomull och med handtryckt mönster.

 53. 1. Jaipur

  2. Tänk att få bädda med en känsla så lyxig och sensuell –
  Tomten jag lovar – Jag har verkligen varit snäll!

 54. Jaipur. Jag spenderar väldigt mycket tid i sovrummet eftersom jag har en smärtsam kronisk sjukdom. Jag måste ligga och vila flera gånger om dagen, så för mig är det jätteviktigt att ha det både skönt och fint där. Man får göra vad man kan för att må bättre

 55. 1) Jaipur.

  2) Jag har haft en ekologisk butik, men hade aldrig lakan – och som jag önskade sådana. kan det vara dags nu?

 56. 1. Jaipur
  2. Det är viktigt att värna gamla hantverkstraditioner och småskalig textilproduktion. Och dessa sängkläder skulle förhöja vår sömnupplevelse.

 57. 1. Jaipur
  2. Vi har en liten dotter som sover i vår säng och vi hade därför gärna haft riktigt fina sängkläder så att hon kan sova som en riktig prinsessa.

 58. 1. Jaipur
  2. Vilken lycka att få sova med lakan av bästa sort. Det bäddar för sköna drömmar och sovkomfort.

 59. Den heter Jaipur

  Jag skulle så gärna vilja vinna dessa dels för att de är så fina. Men framförallt för att det är ekologisk bomull, och det känns extra skönt att sova på 😊

 60. 1. Jaipur
  2. För att jag bara vill ha ekologiskt i min säng och RevaHome verkar ligga på framkant med fin design dessutom!

 61. Jaipur
  Snygga, sköna sängkläder i ekologisk material önskar jag mig till jul.
  RevaHome gör sängkläder med tradition och kärlek, och att få njuta
  av dem vore väldigt kul.

 62. 1. Jaipur
  2. Jag har ärligt talat aldrig sett vackrare sängkläder. Underlakan med löv, apor och blommor känns nästan som en dröm. När jag läser om det uråldriga hantverket och ser filmerna hur man skär ut mönstrena så blir jag alldeles varm i magen. Det är sådana här produkter jag vill omge mig av och skulle jag ha tur att vinna skulle jag älska och använda sängkläderna så länge de bara går. Därför vill jag bädda med RevaHome.

 63. 1. Jaipur

  2. Det vore underbart att få bädda med vackra och ekologiska lakan från RevaHome. Mönstrade underlakan är nytt för mig och nu när jag sett dem framstår enfärgade som trista och fantasilösa.

 64. 1. Jaipur

  2. Det blir skönare att sova på lakan nya
  Här får jag ett fint set till min nya lya
  Fina färger, mönster och tyg av bästa bomull
  RevaHomes & Sköna Hem gör min sköna säng stilfull

 65. 1. Jaipur.

  2. Det vore fint att få lyxa till det med nya sängkläder, det är något jag inte gör allt för ofta, och extra bra känns det ju givetvis när det är ekologiska.

  Kram Sanna

 66. 1. Jaipur
  2. Jag vill bädda med dessa lakan pga den fantastiska kvaliteten, percale, och att barn inte utnyttjas. Så fint hantverk!

 67. Jaipur.
  För mig är det viktigt med mjuka och sköna sängkläder. Då jag sover dåligt är sängmiljön jätteviktig för mig.

 68. 1. Jaipur
  2. Eftersom jag tillbringar en tredjedel av livet (ibland drygt) i sängen vill jag ha endast det allra bästa, vackraste och lyxigaste som sängkamrat. Maken får ursäkta….

 69. 1. Jaipur
  2. Jag såg Revas sängkläder i ett reportage och blev ögonblickligen kär och har drömt om dem sedan dess.

 70. Jaipur
  Vilken vinst. Tänk att få bädda med ekologiska lakan. Att kunna bidra för miljön och att få sova giftfritt skulle vara fantastiskt.
  God jul!
  🎅🏻

 71. 1. Jaipur

  2. Jag vill bädda med RevaHome
  För har inte haft fina lakan sedan valpen kom
  Och det är 2 år sen just idag
  Så nya lakan – det borde vara lag!
  Och just dessa fina är grädden på moset i mitt hem
  Jag hoppas verkligen jag vinner dem! 😉

 72. 1) Jaipur
  2)
  Ett lyxigt påslakanset hade varit snyggt,
  där man bäddas ner och genast känns det väldigt tryggt.
  Det hade varit underbart att vinna det här
  och skapa sig en lyxig atmosfär!

 73. 1. Jaipur
  2. Måste man bädda med underlakanet? Jag skulle nästan hellre lägga det på matsalsbordet och duka till fest på det 🙂

 74. 1. Jaipur är det!
  2. Mönster i sobra färger kan verkligen tillföra det där lilla extra i ett rum och jag hade blivit så glad om jag fick bädda med dessa i vårt sovrum. Känns tryggt att veta att de är i ekologisk bomull både för oss som ska sova i dem men främst för de som tillverkat dem!

 75. 1. Stadens namn är Jaipur!
  1. Skulle verkligen behöva nya, fina sängkläder så jag skulle bli otroligt glad om jag vann! De sängkläder vi har är urtvättade, blekta och en salig blandning av olika mönster och sorter! Fantastiskt vore det att få bädda med dessa ljuvliga, ekologiska sängkläder från
  RevaHome!
  En liten vers så här dan’ före dopparedan’!

  Som man bäddar får man ligga,
  med lakan och örngott från RevaHome
  vi vaknar utsövda och pigga!
  I dessa sköna och fräscha sängkläder,
  vi somnar sött, och får drömma vackra
  drömmar i rosenrött!

  Önskar en riktigt härlig och God Jul!

 76. 1. Jaipur
  2. Att sova är det bästa jag vet, längtar varje kväll tills jag till sängen får gå. Tänk om jag kunde få krypa ner i detta underbara set, vilken lycka!!

 77. Jaipur! Jag vill bädda med riktigt fräscha ekolakan från RevaHome för att sovrummet och sängen har fått oförskämt lite uppmärksamhet och prioritering hos mig. Varje morgon vaknar man där och varje kväll lägger man sig där. Tänk vad mycket extra glädje i livet riktigt fina sängkläderna skulle kunna kittla fram!

 78. Hej!

  Svar på fråga ett: Den härliga indiska staden Jaipur.

  Svar på fråga två: Själv har jag aldrig varit i Indien, men det finns något med landet som lockar mig. Dofterna av kryddor, det häftiga landskapet och den trevliga matkulturen. En vacker dag så… Sedan är jag en sängmänniska, det är inte så att jag bara sover och sover. Jag älskar att läsa i sängen, att göra scones om lördagarna (försöker göra varje helg) och servera med lite svart te och kanske en citronskiva i sängen. I sängen läser jag tidningen, kramas med den jag tycker om, reflekterar, vilar och skickar ett sms eller två. Man brukar ju klart säga att soffan eller köket är hemmets mittpunkt, men den centrala delen för mig är absolut sängen. Det är också där man är som mest naken och sig själv, där man förtjänar att unna sig en sådan lyx som att sova i vackra sängkläder med en mening bakom sig. Om jag skulle välja sängkläder från RevaHome skulle jag absolut gå för de som drar mot gult och eller rosa. Kanske mixa, för det är just min bild av Indien, en härlig färgmix som gör en glad, och i sängen bidrar den förhoppningsvis till ännu bättre sömn och ännu härligare drömmar.

  God jul!

 79. 1.) Jaipur
  2.) Därför att kvalité, ekologisk hållbarhet och estetik är så viktig dör mig att jag vill ha med mig det även när jag sover!

 80. 1. Jaipur

  2. När vintern är kall och sträng
  finns inget skönare än att krypa ner i sin säng.
  Med superlyxiga sängkläder
  är det lika skönt i alla väder.
  Handtryckta i ekologisk bomull
  och med kuddar sängen full.
  Längtar redan att få krypa ner
  klockan måste vara mer!!

 81. Svar: Jaipur

  Motivering:
  Vem vill inte att sängen ska bära,
  sängkläder som för ägaren är så kära.

  Tänk att blod, svett & tårar kan skapa,
  sängkläder som får mig att fullständigt gapa.

  De andras verkligen av en känsla,
  som jag med hela mitt hem vill pensla.

  Med sina färger & mönster skapas magi,
  en känsla av att vara lycklig & fri.

  Vem vill inte sova i dessa?
  krypa ner och bara sluta stress.

  För några timmar drömma sig bort,
  i absolut maximal comfort!

 82. 1. Jaipur som är en fantastisk stad.
  2. Min man och jag som är småbarnsföräldrar behöver lite lyx i vardagen. Bara drömma oss bort från snor och kladd.

 83. Jaipur är svaret.
  Men de här vill jag gärna vinna
  så att jag i drömmarnas värld kan försvinna.
  Handtryckta, ekologiska så fina
  hoppas verkligen de blir mina!

 84. 1. Jaipur
  2. ”En känsla av lyx när jag snart ska få sova – ger skönare drömmar, ja det kan jag lova!”

 85. 1. Jaipur.
  2. Ord som ”ekologisk” och ”hantverk” gör mig helt lyrisk. Jag vill gärna ha sådant hemma, utan att shoppa för mycket. Nu har jag bara några få bäddgrejor varför en sådan vinst är helt toppen!

 86. Jaipur

  Jag behöver börja ta hand om mig. Och omtanke-grunden är för mig två saker: ekologiskt och sömn. Utan dessa … då kommer man inte långt. Detta hade varit fint att få ha att krypa ner i efter en dag ute i livet.

 87. Det är så roligt med aventskalender att man upptäcker nya varumärken som man inte hört talas om innan.
  1. Jaipur
  2. Det är fantastiskt vackra lakan och jag älskar att man värnar om ett gammalt hantverk, handtrycket. Sådant ska stödjas! Men det allra viktigaste är att lakanen är gjorda av ekologisk bomull. Då kan man sova tryggt utan att oroa sig för farliga ämnen.

 88. 1. Jaipur

  2. Men nya sängkläder kan jag sova gott,
  sömnlösa nätter blir då ett minne blott,
  jag önskar att ni mig med RevaHomes sängkläder kan belöna,
  eftersom de är så lyxigt mjuka och sköna!

 89. 1. Jaipur
  2.
  Mina fina tonårsson vill jag bädda ner
  Han tolererar inte mer,
  Mina blommiga tyger
  Undan dem han smyger
  När kompisar kommer
  Vill han inte ha mammas blommer
  Han vill bli en egen person
  Med stil och reson
  Detta skulle honom passa
  Som en semla med mandelmassa!

 90. Svar: Jaipur

  Vill vinna då vi försöker få till hotellkänsla i vårt nya sovrum, Budgeten och visionen är inte riktigt sams tyvärr och känslan är väl snarare ett vandrarhem just nu. 😉 Lyxiga sängkläder hade höjt sovrummet många snäpp och att det är ekologiskt är verkligen kronan på toppen! Håller tummarna!

 91. Jaipur
  Dessa vackra bäddtextilier uppfyller alla önskemål och krav jag kan tänkas ha som medveten konsument Och bättre än så går ju knappast att bädda för en god natts sömn:)

 92. 1. Jaipur
  2. Efter att mitt kök känns klart så är det sovrummets tur. Dags att ta tag i det och det kan man inte göra härligare än med vackra sängkläder.

 93. Jaipur är svaret

  Att ligga rätt , på ekologiskt bästa sätt
  får mig att sova gott, hoppas på lyckans lott

 94. Svar: Jaipur.

  Motivering:
  Jag drömmer heta drömmar om att ha det riktigt bra i sängen.
  Sköna lakan, snygga örngott – det är det som är poängen!
  Ljusgrå löv och skönt pistage och sedan världens bästa man,
  då har jag en riktig sängkammardröm, efter vilken jag längta kan!

 95. 1. Jaipur
  2.
  Ett bäddset skapat av kärlek och värme
  gör ju inte att skönhetssömnen blir sämre
  Ekologiskt bomull för miljö och natur
  med handtryck inspirerat av indisk kultur
  Som gjort för att skapa en skönare sömn
  – därför vill bädda med denna dröm!

 96. 1. Jaipur
  2. Jag är helt enkelt sugen på att skämma bort mig, att unna mig en lyx som jag inte känner jag har råd med. Att då vinna dessa fina delar skulle få både hjärta och hjärna att njuta till 100%!

 97. Jaipur
  Det är så underbart att krypa ner i en nybäddad säng, men nu är våra sängkläder så slitna & urtvättade. Sovrummet är vårt nästa rum att göra iordning.

 98. Jaipur
  Brukar tänka att man är lyckligt lottad som får gå och lägga sig i sängen varje kväll.. och att då ha lyxiga lakan gör saken ännu bättre. Men bäst är att dessa är gjorda av ekologisk bomull, så att varken människa eller natur påverkats av gifter där bomullen odlats!

 99. Jaipur
  Därför att jag sovit en helg i dessa sängkläder och hade funderingar på att knöla ner dessa i väskan – så lyxigt och ljuvliga !

 100. 1. Jaipur

  2. Att bädda med gott samvete för miljö och medmänniskor och dessutom uppskatta den omsorgsfulla designen känns som den bästa starten för en god natts sömn. Dessutom kan jag lägga pengarna som annars gått till nya sängkläder till bättre ändamål 🙂

 101. Jaipur.
  Med sängkläder så och säng så skön,
  Kommer jag slänga mig i sängen med ett stön.
  Efter julens fester och ståhej,
  Kan jag vila mig i världens skyssta grej.
  Ekologiskt och handgjort,
  Kommer sängen bli min tillflyktsort.

 102. Jaipur.

  Vi har en liten dotter som sover med oss i sängen ibland och vi kan inte tänka oss annat än ekologiskt åt henne. Vi är redan förlorade men vi kan och ska göra allt för våra barn så det är otänkbart att ha allt annat än ekologiskt!

 103. Jaipur.
  Lyx i sängen unnar jag mig sällan
  Varken i tid, sängkläder eller något däremellan
  Sängkläder av bästa kvalitet och på ett miljömässigt vis
  Skulle passa utmärkt bra hos en mindre välbärgad miljönovis
  Många timmar i sängen jag ska ha
  Och så vill jag i naturvönliga sängkläder va

 104. 1. Jaipur
  2. Jag älskar tanken på att få krypa ner i så vackra, sobra sängkläder som dessutom är gjorda i ekologisk bomull. Det känns som att jag kommer att drömma så mycket bättre då.

 105. 1) Jaipur

  ”I år ger vi bara julklappar till barnen, okej?”
  Allvarligt talat, det är inte alls min grej.
  Outtalade regler är så trista,
  den här småbarnsmamman vill också skriva önskelista.
  För denna mamma norr om Luleälv,
  är sådär pinsamt dålig på att unna sig själv.
  Kära tomten – jag drömmer om sängkläder av finaste sort,
  för skön och egoboostande RevaHome-komfort.

 106. 1. Jaipur
  2. Nedbäddad med sängkläder från RevaHome kommer jag att sova gott hela natten och vakna utvilad, istället för orolig sömn som störs av dålig kvalité.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Dan före dan före dopparedan

Plötsligt var vi nästan framme vid julafton, och jag tänkte följa upp det här inlägget om paketkalendern jag gjorde till Tilda och Alfred. De fick en egen liten rumsgran att hänga alla små presenter i, och det har varit stor succé! Det sista de pratar om på kvällarna är vilket paket de ska få öppna när de vaknar, och varje morgon har granen fått en ny dekoration.

rumsgran-husligheter-1

Foton: Maria Soxbo/Husligheter

Dock har mamma fått arrangera om pyntet lite i smyg. Inte så mycket för estetikens skull som för granens – mina kära barn vill nämligen allra helst hänga alla 48 hängena på samma sköra lilla kvist…

rumsgran-husligheter-2

En hit var det i alla fall – och jag tror faktiskt jag kan slå in alla igen nästa jul utan att de skulle protestera.

Translation: My kids got their own tree and an advent calendar with all the decorations, one each day.

  1. Hej Lisa, vinnarna kontaktas allt eftersom företagen utser dem, och sen presenterar jag alla vinnarna i en lista i januari. Lycka till!

 1. 1. 1838 av Lars Johan Hierta
  2. när jag kommer hem från jobbet under den mörka tiden på året, tänder jag gärna ett ljus sätter mig i soffan och njuter en stund av tystnaden och en god kopp te. det är så avkopplande

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

22 dec: Vinn Svanen-märkta ljus från Liljeholmens

I Sverige använder vi nära 20 000 ton ljus per år, och majoriteten är tillverkade av palmolja eller paraffin. Palmolja är förvisso en förnyelsebar resurs, men odlingarna drivs på bekostnad av regnskogen. Paraffin är en restprodukt från oljeindustrin som bidrar till växthuseffekten. Liljeholmens ljus är av 100% ren stearin och dessutom Svanen-märkta, vilket innebär att de lever upp till strikta krav när det gäller miljö, hälsa, kvalitet och säkerhet. Stearin är dessutom en förnybar råvara som inte bidrar till växthuseffekten.

I dagens lucka har du chans att fylla på ditt ljusförråd inför vintern med hjälp av ett presentkort på 500 kr från Liljeholmen. Presentkortet kan du använda i Liljeholmens webbshop, där det finns alla möjliga tänkbara sorters ljus. För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

22-liljeholmens-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1.Vem grundade Liljeholmens och när?

2. När tänder du helst levande ljus hemma?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Liljeholmens och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 500 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

 1. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839

  2. Såhär under det mörka halvåret tänder jag helst ett eller ett par stearinljus på morgonen när jag ensam äter frukost, innan man och barn har vaknat. Att börja dagen med ser lilla ögonblicket av ro, hemtrevnad, mys och värme laddar mig för resten av dagen och gör frukosten till en mysigare stund. Det har jag med mig sedan barnsben då min mamma brukade tända ljus till frukosten under vintern 🙂

 2. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. året var 1839
  2. Älskar att tända ljus. Speciellt när vi får gäster. Det är så välkomnande. Men ibland börjar de nästan klä av sig då det blir så varmt av alla ljus 🙂

 3. 1. 1839, Lars Johan Hierta
  2. Tidigt på morgonen medans resten av familjen sover, skönt med en stund för sig själv…

 4. Lars Johan Hierta (i samarbete med kemisten Johan Michaelsen) 1839
  Jag tänder ljus varje dag! till morgonkaffet i köket och på soffbordet på kvällen är ett måste

 5. 1. Lars Johan Hierta reste till London,
  fann något som skulle nå stor framgång.

  Upptäckte eld från materialet stearin,
  vacker med sitt behagliga sken.

  1839 kom han åter till Sveriges hamn,
  och tog stearinet till vårt norra land.

  Idag har Liljeholms alla former av ljus,
  som året om fyller våra hus.

  2. Visst är tända ljus idag en självklarhet,
  kan nog vara bland det bästa jag vet.

  Finns absolut inga rätt eller fel,
  mysigare med ljus från stearin än el.

  Tycker det är så mysigt att starta varje dag,
  med att tända ljus ett litet tag.

  Istället för stress skapa harmoni,
  en morgon fyllt av ljus och magi.

  Äta frukost i lugn och ro,
  låta dagen i kroppen sakta gro.

 6. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade på Liljeholmen i Stockholm 1839.
  2. I jultider alltid till middag, annars generellt sett när jag har tid att sitta ned och ta det lugnt.

 7. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839

  Jag tänder ljus när vi sitter tillsammans vid speciella tillfällen

 8. Lars Johan hierta grundade det i Stockholm
  Tänder helst ljus när jag är,lite down faktiskt. Deras låga får mig att må bra på något egendomligt sätt

 9. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade 1839 Liljeholmens Tekniska Fabrik.
  2. Många tycker att ljus till vintern hör till
  Men jag tycker att man kan tända dem precis när man vill
  Ute, inne, varmt eller kallt
  Ljus går att tända precis överallt
  Genast blir det lyx även på toa och i kök
  Och blicken dras bort från vardagens stök
  Rummet blir mysigt och kroppen kan få ro
  Samtidigt som mitt hem blir ett riktigt mysigt bo

 10. Hej!

  1. År 1839 på Liljeholmen i Stockholm.

  2. När det är mörkt då blir det mysigt hemma, just nu har jag brist på vanliga ljus klarar mig över jul och nyår. skulle vara tacksamt med vinsten.

  God Jul och Gott Nytt År!

 11. Godmorgon!

  1) Liljeholmens grundades av Lars Johan Hierta år 1839.

  2) Jag tänder helst levande ljus när dagarna är korta, och mörkret känns oändligt. De lyser upp och skapar stämning både i vänners lag, när familjen är samlad, eller när jag sitter för mig själv.

 12. 1. Liljeholmen grundades 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen
  2. Helst alltid! Jag tycker levande ljus är så stämningsfullt att jag njuter av de i alla lägen. Men om jag måste välja är det mysigast kvällstid och gärna en helgdag!

 13. 1. 1839

  2. Det mysigaste som finns är när man går upp när det fortfarande är mörkt, tänder en massa ljus och äter frukost o lågornas sken!

 14. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade produktionen av stearinljus i Sverige 1839.

  2. Jag tänder gärna levande ljus när alla dagens bestyr är avklarade och man kan sätta sig ner en stund och bara ta det lugnt (kanske för första gången sedan frukost) då tänder jag levande ljus för att höja mysfaktorn och för att skapa en stund av lugn och återhämtning.

 15. Svar 1: 1839
  Svar 2: Alltid när vi har gäster men även när vi är själva och sitter vid matbordet eller framför tv:n.

 16. Lars Johan Hierta år 1839 .
  Åh jag älskar att tända ljus. Speciellt när hösten börjar smyga sig på. När det blir mörkt och grått ute, då är det så mysigt med tända ljus.

 17. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade företaget 1839
  2. Alltid när familjen sätter sig ner för att äta. Upplever att barnen blir lugnare och ljudvolymen sänks i skenet av levande ljus.

 18. 1.Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. År 1839 bildade de bolaget Liljeholmens Tekniska Fabrik.
  2. Egentligen hela tiden vid den här årstiden men skönast är nog morgonstunden med stilla yoga & tända ljus innan dagen gryr. Och Liljeholmens ljus är de bästa!

 19. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen är 1839
  2. Jag tänder ljus vid högtider såsom jul, nyår, påsk och födelsedagar. Också alltid vid fest och när vi har gäster.

 20. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, 1839
  2. Jag tänder helst ljus när vi äter middag tillsammans. Då dämpar jag belysningen i taket och så infinner det sig ett lugn runt bordet (eller inte, med en 1-åring och en 3-åring…).

 21. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  2. Så fort jag kommer hem. Jag älskar levande ljus och tänder minst ett när jag är hemma. Under vi term tänder jag ännu fler och måste många gånger öppna ett fönster för att släppa in syre.

 22. 1. Liljeholmens grundades 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen.

  2. Tänder oftast ett ljus till morgonkaffet är mysigt nu i vintermörkret.
  Vid festliga tillfällen när vi samlas exempelvis vid födelsedagar.
  På kvällen för avkoppling är det alltid trevligt med ett tänt ljus(kanske inte vid den ljusa midsommaren då är man oftast ute),

 23. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade på Liljeholmen i Stockholm 1839.

  2. Jag tycker om att tända ljus när vi äter middag. Kanske inbillar jag mig att det har viss påverkan på intensiteten vid matbordet, hehe… barnfamilj..! Annars tycker jag om att tända ljus när huset är tomt och tyst, så när som på mig och ljudet från vända blad i tidningen.

 24. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839
  2. När det är mörkt ute är det mysigt med tända ljus. Det blir mest på kvällen när jag befinner mig på samma plats en längre stund, läsfåtöljen eller soffan. Sedan är det klart att vi tänder ljus vid lite festligare tillfällen också!

 25. Lars Johan Hierta och kemisten Johan Michaelsen och året var 1839.

  Jag tycker om att tända ljus under vintern i trädgården. Det lyser upp så fint och blir så välkomnande.

 26. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839.
  2. Varje dag. Det finns inget mysigare när man kommer hem från jobbet att få tända ljus när man sjunker ner i soffan.

 27. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen grundade Liljeholmens 1839.
  2. Tänder helst ljus på morgonen när dagen startar, i badet, till middagen, på kvällen, vid högtider, när jag är ledsen, när jag är glad, när vi har gäster, vid mys med sambon, när jag myser med en god bok… ja det finns nog inte många tillfällen jag inte vill tända ljus <3

 28. 1. Lars Johan Hierta i samarbete med Johan Michaelsen, 1839.
  2. Under vinterhalvåret tycker jag nästan det är de levande ljusen som håller humöret uppe. Jag tänder gärna ett ljus om kvällen och ibland också på morgonen, får för mig att barnen blir på bättre humör vid frukosten då.

 29. 1. 1839 OCH GRUNDARNA VAR LARS JOHAN HIERTA OCH JOHAN MICHAELSEN.

  2. LEVANDE LJUS FRÅN OKTOBER -MARS BÅDE FRUKOST, LUNCH MIDDAG OCH FIKASTUNDER.

  SEN KOMMER DET ALLTID NÅN SOM HAR VÄGARNA FÖRBI, BARN, BARNBARN OCH ANDRA BESÖKARE.

  SLÄCKER ALLTID LJUSEN NÄR VI LÄMNAR RUMMET. ETT MÅSTE.
  BARNBARNEN HAR BRA KOLL PÅ DET.

  GOD JUL TILL ALLA OCH LÅT LJUSET SKINGRA MÖRKRET.

  SJÄLVKLART UNDER UPPSIKT.

 30. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. året var 1839

  Hela tiden och överallt! Jag kan absolut inte ha en ljusstake på bordet om vi sitter och äter utan att den är tänd. Något jag är uppfostrad med tror jag…

 31. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839.

  2. Jag tänder ljus så fort det är mörkt men allra helst när jag badar.

 32. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, 1839.

  Så här års tänder jag ljus så snart barnen somnat på kvällen, extra många på julafton.

 33. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, Liljeholmen i Stockholm 1839.
  2. Jag tänder mer än gärna ljus när jag bjuder på middag, det är jättemysigt!! Annars får det gärna vara ljus när man tittar på film, det gör det extra mysigt!

 34. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. året var 1839
  2. Levande ljus när gäster är har och barnen stirra runt som det var magiskt! Vi har många gäster så det går åt många fina ljus o glädje har hemma!

 35. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade företaget 1839
  2. Under vinterhalvåret: JÄMT! Jag är beroende:)

 36. Grundaren var Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  Tänder alltid ljus och myser av stämningen som man får av ljusen.Det är livskvalité .

 37. 1. Lars Johan Hierta (i samarbete med kemisten Johan Michaelsen) 1839
  2. Under vinterhalvåret tänder jag ljus varje morgon. Det är en av mina favoritstunder när jag får sitta med en mjuk filt och mitt morgonte och långsamt vakna till levande ljus i mörkret. Det ger mig en harmonisk, lugn start och sätter känslan för resten av dagen.

 38. 1. Liljeholmen grundades 1839 av Lars Johan Hierta
  2. Till frukost så här på höst/vinter men det vågar jag tyvärr bara på helgen när vi inte skall iväg! Ljus av stearin är ett måste!

 39. 1. Grundaren hette Lars Johan Hierta (tillsammans med Johan Michaelsen) och året var 1839.

  2. Jag tänder ljus väldigt ofta. När jag vill slappna av, för att slippa starka lampsken och bara för att få det lite mysigt. Nu när vi haft en mörk höst och vinter har jag även tänt mycket ljus.

 40. Lars Johan Hierta tillsammans med Johan Michaelsson år 1839.

  Älskar att tända ljus när det börjar skymma på eftermiddagen.

 41. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  2. Jag tänder ljus ofta och jag tycker det blir så mysigt 🙂 Men främst på hösten och innan jul har jag som mest tända ljus!

 42. 1. År 1839, Lars Johan Hierta
  2. Tänder ljus på kvällen när vi vill slappna av och varva ner. Det blir mysigt, speciellt nu i de mörkaste halvan av året.

 43. 1. År 1839 av grundarna Lars Johan Hierta (och om man räknar kemisten Johan Michaelsen)

  2. Jag tänder gärna ljus som vardagslyx. Det känns lyxigt att sitta med en kopp te och ett tänt ljus om kvällarna när det är lite kallare och ruggigare!

 44. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen grundade år 1839
  Ett ljusföretag som i betyg får minst 10
  För Liljeholmen är alltid ett säkert kort för mig
  Och värmen räcker till både mig och dig
  Levande ljus är ett måste året runt tycker jag
  Så därför tänder jag dem nästan varje dag
  För den där stunden framför ett ljus är guld värd
  Den ger en känsla av lugn i denna galna värld

  Jag önskar alla en god jul och så
  Hoppas ni en härlig ledighet få!

 45. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. År 1839

  2. Helst hela tiden 🙂 Men främst på kvällen. Vi tänder alltid ljus till middagen och låter dom brinna under kvällen. Det ger ett lugn att släcka ner och tända ljus och kanske lyssna på lite mysig eller se en film. Vi sover bättre då 🙂

 46. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839.
  2. Jag älskar att tända ljus och gör det varje kväll nu på vintern. Det är ju SÅ mysigt!

 47. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839

  Under vinterhalvåret tänder jag ljus bland det första jag gör när jag kommer hem på kvällen. Sen drar jag igång med vardagsbestyren såsom matlagning och läxläsning. Oavsett så blir allt lite trevligare med levande ljus.

 48. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelson 1839
  2. När jag stryker, jag älskar att stryka och har en väldigt fin tvättstuga som blir ännu härligare att vara i när jag tänder ljus. Har köpt ett änglaspel som jag tänkt göra länge som ger den rätta julkänslan där.

 49. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, 1839.
  2. Min kille är en riktig ljusoman, han älskar att ha tända ljus oavsett tillfälle. Det här presentkortet skulle vara till honom för jag själv ligger verkligen i lä i jämförelse. Favorittiden är nu vid jul när det är några extra ljusstakar som kommer fram och sprider värme och ljus i mörkret.

 50. Grundarna var Lars Johan Hiertas och Johan Michaelsen , 1839
  Jag tänder helst ljus när jag ska få främmande på middag

 51. 1. 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaels

  2. Nu under den mörka årstiden hela tiden och överallt vid de flesta
  måltider hemma, fikarasten på jobbet för att nämna några tillfällen. Sen tänder vi alla lyktor ute så fort de slocknar.

 52. 1. Medieprofilen Lars Johan Hierta och kemisten Johan Michaelsen tog år 1839 stearinet till Sverige och bildade Liljeholmens Tekniska Fabrik.

  2. Jag tänder helst ljus under eftermiddagen när jag precis kommit hem från jobbet. Att få sitta en stund i stearinljuset innan det är dags att ta tagit i ”hemmajobb” med matlagning och dylikt. Det är en skön stund och tid för reflektion.

 53. 1. Lars Johan Hierta & Johan Michaelsen år 1839
  2. Vid alla måltider tänder vi ljus för det blir så gemytligt och till kvällen när vi myser i soffan så tänder vi på många olika ställen i rummet och får den rätta myskänslan.

 54. Lars Johan Hierta 1839
  Jag tycker man kan tända ljus varje dag, speciellt nu när det är så mörkt ute kan både hjärnan och själen må bra av lite extra ljus i mörkret.

 55. 1. 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen
  2. Jag tänder ljus…ofta, men oftast under Polarmörkrets tid d v s den dryga månad då vi inte ser tillstymmelsen av sol!

 56. 1. 1839 av Lars Johan Hierta
  2. Jag tänder gärna ett ljus i köket när jag kommer hem och förbereder mat. Under måltider har vi alltid tända ljus, året om.

 57. 1. Lars Johan Hierta med hjälp av Johan Michaelsen. Året var 1839.
  2. Jag älskar att tända ljus i badrummet när jag duschar, sminkar mig, gör ansiktsmask etc. Får in lite SPA-känsla i vardagen av det.

 58. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen hette männen som år 1839 grundade Liljeholmen.
  2. Jag tänder ljus var och varannan dag nu när det är kallt ute. Lägenheten blir ofta ganska kall och jag är dessutom lite frusen av mig, så då hjälper det med lite tända ljus här och där. Fast som mysigast är det förstås när vi tänder ljus och hela familjen kryper ner i soffan framför julkalendern! ^_^

 59. Grundades av Hierta/Michaelsen 1839.
  Jag börjar var dag med tända kronljus på frukostbordet så barnen får en mjuk start efter väckning.
  Och avslutar varje dag med värmeljus och blockljus under tv tittar timmen!
  Så här års går det mycket ljus och jag använder endast rena stearinljus så detta är en vinst som skulle glädja mig massor!
  God Jul!!!

 60. Lars Johan Hierta år 1839

  Kronljus hör julen till! Annars har jag alltid olika ljus varje helg, ibland doftljus men oftast inte. Älskar att inleda helgen med god fredagsmat och tända ljus på middagsbordet 🙂

 61. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839

  Så fort de blir skymning och mörk på afton/kvällen på hösten och ända till vårvintern övergår till vår här uppe i Lappland tänder jag ljus! De är ju så hemtrevligt och mysigt

 62. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839.
  2. Jag tänder ljus otroligt ofta faktiskt, när jag sitter i köket och pluggar, ligger i sängen och kollar på film eller när jag sitter och tittar på TV med familjen. Men det är nog absolut mysigaste när vi tittar på TV i vardagsrummet. Riktig mysstämning!

 63. 1. Lars Johan Hierta (med hjälp av kemisten Johan Michaelsen) grundade Liljeholmens 1839.
  2. Jag tänder allra helst ljus nu på vintern när dagsljuset inte riktigt räcker till, fast inte på morgonen då jag är för disträ så det blir till kvällen ljusen tänds och de laddar mig för morgondagen.

 64. 1) Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839
  2) Den här hösten, vår första höst i vårt nya hus, har vi tänt ljus både morgon och kväll vid middagsbordet och soffbordet. Så mysigt 🙂

 65. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839

  2. Det bästa som finns är när man tappar upp ett varmt bad, tänder några ljus i badrummet, sätter på lite skön musik och bara njuter i några timmar!

 66. 1. 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen
  2. Brinner för ljusanvändning året om som en naturlig del i möbleringen

 67. 1. Grundaren hette Lars Johan Hierta, han samarbetade med kemisten Johan Michaelsen, 1839
  2. Typ jämt. Den här tiden på året alltid till frukosten och sen går jag en ljusrunda när jag kommer hem från jobbet med:) Och alltid alltid 100% stearin, inget annat.

 68. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, 1839.
  2. När jag är inställd på en avslappnande skön stund för mig själv, en slags meditation även. Levande ljus har verkligen något magiskt om sig.

 69. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, år 1839. Jag tänder ljus ganska ofta. Bäst tycker jag om att tända ljus på födelsedagsmorgnar när någon i familjen fyller år. Nu är det bara tre dagar kvar tills vi tänder födelsedagsljusen nästa gång.

 70. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen 1839
  2. Jag tänder helst ljus när barnen har lagt sig. Har fakeljus i led innan dess men det finns inget som går upp emot skenet från ett riktigt ljus och doften från tändstickan.

 71. 1. 1839 Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen)
  2. På kvällen när barnen lagt sig så jag slipper noja! Gärna året runt.

 72. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, år 1839
  Vid middagsbordet och när jag sätter mig ner på kvällen för att varva ner. Det känns extra mysigt med tända ljus och ger skön värme för en frusen en.

 73. 1 Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  2 På fredagar när arbetsveckan är slut, lägenheten är städad och en tallrik med något gott står på bordet, då krävs det tända ljus.

 74. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839
  2. Tänder ljus när mörkret kryper sig på. Bland det första jag gör efter en lång arbetsdag är att tända några speciella lyktor hör hemma, sätta mig ner med en kopp te och bara andas innan vardagsstressen fortsätter.

 75. 1. Grundaren var Lars Johan Hierta i samarbete med Johan Michaels.
  2. Jag tänder helst ljus på kvällen när barnen har gått och lagt sig och jag kan få sitta i lugn och ro med tända ljus och läsa böcker.

 76. 1.Lars Johan Hierta år 1839 samt Johan Michaels
  2. Jag tänder ljus året om. När jag äter sitter i soffan o läser eller ser på tv. Har alltid ljus tänt i köksfönstret när jag är hemma, även på sommaren.

 77. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839.
  Tänder ett ljus vid vardagslyxtillfällen och när jag vill mysa till det i lägenheten, eller med sambon 🙂

 78. svar: Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839.

  jag tänder helst ljus på morgonen när vi äter frukost, det är så mysigt 🙂

 79. 1. Lars Johan Hierta. År 1839.

  2.
  Under mörka vinterhalvåret har vi många ljus vi tänder,
  varje dag, ända tills det det mörka till de ljusa dagarna vänder.

 80. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839.
  2. Året om och alldeles särskilt under vintern, till frukosten på morgonen, vid skrivbordet och kvällens middag.

 81. 1. Grundarna var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839
  2.Nu under vintern tänder jag ljus på kvällen och ofta till middagen.

 82. 1 ) Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  2) När jag vill stressa av och varva ner är tända ljus ett perfekt sätt att komma
  i rätt stämning. Stressar gör jag dessvärre väldigt ofta, därför behövs massor av ljus.
  Hoppas därför på tur 🙂

 83. 1. Lars Johan Hierta
  2. Jag tänder ofta ljus, mest blir det väl på helgen när man är ledig, men jag har två dagar då jag tänder extra mycket ljus faktiskt! Det är den 6/4 och den 16/8. 16/8 var dagen då min farmor föddes och 6/4 var dagen då hon dog. Min farmor var helt galen i att ha tända ljus. Hon tände alltid ljus eftersom att hon tyckte att det var så mysigt – ”levande ljus mår man bra av” sa hon ofta! Jag känner hennes närvaro genom tända ljus.

 84. Liljeholmens startade 1839 av Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen

  Jag tänder ofta ljus, men framför när jag sitter i stillhet för att minnas min lillebror som hastigt lämnade oss tidigare i år.
  I övrigt så är det på kvällarna, när det är kallt eller jag känner mig frusen invändigt så att säga.
  I juletid tänder vi ljusen i staken varje morgon och varje kväll när vi sitter till bords, ibland även dagtid (vid middag)

 85. 1. 1839, Lars Johan Hierta
  2. De allra bästa ljusen att tända är ju de på frukostbrickan tidigt på morgonen till födelsedagsbarn, stora som små. Annars tycker jag levande ljus vid middagen gör även falukorvsmiddagar speciella.

 86. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. året var 1839
  2. På kvällen när det är mörkt ute. Det blir så mysigt då.

 87. 1) 1839, Lars Johan Hierta
  2) När ettåringen sover,
  När katten sover,
  När hunden sover.
  När mamma och pappa är vakna, tidig morgon eller sen kväll. Vi dricker te, pratar igenom dagen, pratar om drömmar, framtid och allt mellan himmel och jord. Terapi för själen. Ljusen har en lugnande effekt och en stämningsspridare.

 88. 1. Liljeholmens grundare var Lars Johan Hierta (och Johan Michaelsen) år 1839
  2. Tänder varje kväll för det är så mysigt med levande ljus Börjar på hösten med värmeljus i fina stakar men ingenting går upp mot riktiga stearinljus

 89. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen. året var 1839
  2. SÅ FORT JAG KOMMER HEM FÖR LITE SKÖN AVKOPPLANDE MYSKÄNSLA. PÅ TOA OCKSÅ ; )

 90. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen, år 1839.
  2. Tänder ljus främst under hösten, när det bara blir mörkare och mörkare finns ett större behov av ljus inomhus. Mer specifikt på kvällarna när lugnet infinner sig och jag kryper upp i soffan.

 91. 1. 1839 Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen.
  2. Så fort det mörknar på ute då är det så mysigt att tända
  levande ljus. Och betydligt mer under våra mörka månader.

 92. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen år 1839
  Hos mig brinner det alltid ljus från olika ljusstakar och ljusbehållare för det finns inget mysigare än att sitta på morgonen och dricka sitt kaffe med tända ljus bredvid sig.

 93. 1. Lars Johan Hierta (i samarbete med kemisten Johan Michaelsen) 1839.

  2. Jag älskar att tända ljus, och tänder det gärna på dygnets alla timmar. Men det är extra mysigt på mornarna till en mysig frukost eller på kvällarna när det är mys framför en bra film eller med en härlig bok i handen. Njuter gärna av tända ljus i badrummet med ett varmt skumbad och en härlig tidning i handen också.

  Kram Sanna

  Kram Sanna

 94. 1) Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen grundade liljeholmen.

  2) Helst tänder jag ljus på balkongen året runt. På sommaren kan jag sitta ute och njuta av de levande ljusen och på höst och vinter kan jag se dem lysa i lycktorna på balkongen och njuta av dem innifrån!

 95. 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade 1839 Liljeholmens Tekniska Fabrik.
  2. Tänder Liljeholmens ljus varje kväll, när man ligger undan mobiltelefonerna och myser tillsammans på kvällen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

På hög höjd

Jag har ju nämnt alla små vinklar och vrår som finns i ett gammalt hus, och förutom platsbyggda hyllor kan man ju också tänka sig att utnyttja dem genom att ställa dit en fin piedestal.

Här tror jag det finns alla möjligheter att antingen fynda på loppis eller bygga något enkelt själv, men vill man att piedestalen ska vara som ett konstverk i sig så ligger ju Matti Carlsons vackra pjäser bra till. Så fina!

piedestal-hornsgatan-matti-carlson-fantastic-frank-real-estate-husligheter

piedestal-statue-matti-carlson-fantastic-frank-real-estate_1-husligheter
Alla foton: Mäklarfoton Fantastic Frank

Translation: Pedestals are trending – love these by Matti Carlson.

 1. Lars Johan Hierta och Johan Michaelsen startade på Liljeholmen i Stockholm 1839.
  just nu tänds ljusen mest när karln jag är småkär i kommer över…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

21 dec: Vinn taklampan Naked bulbs från Wohnzimmer

Bra belysning är viktigt för trivseln, inte minst så här års. Lampor är också något som sällan slits ut, utan kan hänga med livet ut om man väljer dem med omsorg.

I dagens lucka har du chans att vinna den fina taklampan Naked bulbs från Wohnzimmer, värd 1 190 kr. Den passar perfekt över köksbänken eller över ett lite längre matbord till exempel. För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

21-wohnzimmer-husligheter

 

Dagens tävlingsfrågor:

1.Varför heter webbshoppen Wohnzimmer?

2. Vilken är din favorit i Wohnzimmers sortiment?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Wohnzimmer och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 1 190 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!

 1. 1. Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Soffan Desire i Ruby Red.

 2. 1. Nisse och Staffan fann inspiration på designmöten i Berlin och i övriga Tyskland, wohnzimmer är tyska och betyder vardagsrum.
  2. Taklampa pendel spot. Älskar lampor, man kan inte ha för många av dem tycker jag. Denna lampa skulle passa över mitt köksbord.

 3. 1. Betyder vardagsrum på tyska, där inspirationen hittades
  2. Eftersom jag verkligen gillar belysning och snygga lampor är min favoritprodukt Bordslampa Green Deco som är så läcker!

 4. 1) För att grundarna inspirerades av designen i bl a Berlin, och där heter vardagsrum Wohnzimmer.
  2) Jag blev väldigt förtjust i två av drinkvagnarna. Jag dricker inte ens sprit, men de är så vackra och roliga möbler. Blommor och böcker och en gammal bakelittelefon skulle jag vilja ha på den.

 5. Svar dagens lucka .1 Det heter vardagsrum och man hittar pesonligt spännande inredning
  2.Dagens vinst taklampan Nakex bulbs är min favorit

 6. inspirationen kommer från tyskland
  jag gillar de olika byråarna,coola ruffa och väldigt annorlunda.tänk att få byta ut ikea byrån mot en sån pärla

 7. 1. För att det är tyska ordet för vardagsrum. Grundarna valde de då de fann designinspiration från bl.a. Tyskland.
  2. Fåtöljen Dandy. Den är helt knäpp 😜 och ser oskön ut, men är samtidigt alldeles underbar!

 8. 1. Grundarna fann sin inspiration i Tyskland – och Wohnzimmer är tyska för vardagsrum!
  2. Jag älskar skinnfåtöljen Venice, stilren form och vackert material håller genom alla trender.

 9. Hej!

  1. Grundarna fann inspiration från designmöten i bl a Berlin och övriga Tyskland.

  2. Allt skulle jag vilja ha är så snyggt men jag vill gärna ha ny belysning, så vinsten eller bordslampan Miami Gold som jag gillar skarpt.

  God Jul och Gott Nytt År!

 10. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet – vardagsrum!
  2. Matbordet Rustik är min favorit. Rufft på ytan men med en elegant slimmad benställning!

 11. Grundarna fann inspiration i Tyskland och var då så fyndiga att Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.

  Taklampan bubbels! 😍

 12. 1. webbshoppen heter Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska och grundarna hittade inspiration från bl.a Berlin och där av namnet.
  2. Min favorit i sortimentet är taklampan Bubbles som jag skulle häng i vårt trapphus. snyggt:)

 13. 1. Eftersom grundarna hittade inspiration på designmöten i Tyskland och Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska
  2. Den coola ödlan Deco objekt Lizzard

 14. 1. Inspirationen kommer från Tyskland.
  2. Taklampa pendel spot är min favorit. Hade passat perfekt här hemma i köket!

 15. 1) Wohnzimmer kommer från att grundarna Lasse och Staffan fann inspiration från Berlin och övriga Tyskland. Wohnzimmer som är tyska betyder vardagsrum på svenska.

  2) Dagens lucka är min favorit. Skulle passa fint i vårt snart renoverade kök i industrichic stil. Håller tummarna!

 16. 1. Namnet kommer från grundarnas inspiration i designmöten i Tyskland. Ordet betyder vardagsrum på tyska.
  2. Min favorit är det cromade vardagsrumsbordet med glasskiva

 17. 1. Grundarna fann sin inspiration i Tyskland, Wohnzimmer är vardagsrum.

  2.Den bärbara nyheten designlampa från Bloom som är sladdlös.

 18. 1. Grundarna fann sin inspiration i Berlin och övriga Tyskland, namnet betyder vardagsrum på tyska.
  2. Skrivbordet Provence! Rustikt och vackert, skulle passa utmärkt med övrigt möblemang.

 19. 1. Grundarna Nisse och Staffan fann inspirationen på designmöten i Tyskland, wohnzimmer betyder vardagsrum på Tyska.

  2. När jag såg glastavlan med lejonet sa det klick!
  Den fångade genast min blick!
  Ögon så vackert gyllene som honung.
  Ett mäktigt konstverk på djurens konung!

 20. 1. För att grundarna hittade inspiration i bla Berlin, och wohnzimmer betyder vardagsrum.
  2. En ny upptäckt, vilka fina saker! Spontant är min favorit vägglampan Peace, med tanke på hur världen ser ut idag.

 21. 1. Med inspiration från Tyskland startades butiken. Och namnet betyder vardagsrum på tyska.
  2. Jag föll pladask för taklampan Stämningsljus. Vilken lysande idé! Man älskar ju tända ljus, men skulle aldrig våga tända så där ovanför ett bord.

 22. 1. Grundarna Nisse och Staffan fann inspirationen till företaget på designmöten i Tyskland, därav namnet Wohnzimmer, som betyder vardagsrum på tyska.
  2.
  När man klickar in på er butik finns det så mycket som lockar
  Speglar, möbler, mattor – och sittkuddar i form av stockar!
  Alltid spännande, unikt och sticker ut ur mängden
  Saker man vill fylla lägenheten med på både bredden och längden

  Circles-spegeln, Flower tree-hängaren och vägglampan Peace
  Hur kan man välja när man har begränsat med ören – hjälp please!
  Men om jag skulle bli tvungen att välja en sak i denna skattkista
  Så skulle taklampan Saloon Flowers hamna överst på min önskelista

  För varje morgon i sovrummet upprepas samma scen
  Vi slår på strömbrytaren och väntar förgäves på något ljussken
  Vi kisar trött mot bristen på ljusterapi
  Och tänker på vår gamla trasiga taklampa med viss nostalgi

  Med den vackra Saloon Flowers-lampans mjuka ljus
  Skulle friden och harmonin öka avsevärt i vårt hus

 23. 1. Grundarna inspirerades av designen i Tyskland och där betyder Wohnzimmer vardagsrum på Tyska.
  2. Jag har fastnat för eran blå fur fashion stol, den är egentligen helt galen och matchar inget annat jag har här hemma, men jag gillar den ändå, ser lite ut som att den är gjord utav 1000 stycken penntroll, som jag samlade på när jag var liten…vilket gör att jag gillar den ännu mera av någon konstig anledning.

 24. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet – vardagsrum!
  2. Lampa Brewery så klart…en fantastisk skapelse som både är funktionell och en kul grej.

 25. 1. Grundarna fann inspiration i Berlin & övriga Tyskland där wohnzimmer betyder vardagsrum.
  2. Blev förälskad i bordet ”Cirkel” i koppar!

 26. Wohnzimmer betyder vardagssrum….. och på designmöten i tyskland hittade grundarna sin inspiration
  Drinkvagn Gin Fizz skulle passa perfekt i mitt hus, har aldrig någon plats över att ställa dricka när vi har kalas

 27. 1. Grundarna fann mycket inspiration i Tyskland och Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Min favorit är den orangea sammetsfåtöljen Pixie. Så rackarns fin färg!

 28. 1. Inspirationen fann dem i Tyskland, och där heter vardagsrum Wohnzimmer.

  2. Fåtölj sammet orange, den är sååå fin!

 29. 1. Grundarna inspirerades av designen i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.

  2. Min favorit är helt klart lampan Naked bulbs. Därför blev jag så glad att just den är vinsten idag! Tycker att lampor ger karaktär till hela rummet så jag inreder alltid utifrån lampor och belysning. Många tycker jag är knasig som gör det men för mig är det logiskt. Jag vet precis var jag skulle ha Naked bulbs – i vardagsrummet där jag har ett matbord för 8 personer. Jag ÄLSKAR middagsbjudningar och gärna på vardagar!
  Hoppas på tur! God jul:)

 30. 1. Nisse och Staffan fann inspiration på designmöten i Berlin och i övriga Tyskland, Wohnzimmer är tyska och betyder vardagsrum.
  2. Sittkudde Björk och sittkudde Tall skulle göra sig exemplariska i vårt vardagsrum.

 31. Grundarna inspirerades på designmöten i Tyskland, bl a i Berlin. Wohnzimmer är vardagsrum på tyska
  Kontorsstolen Patron walnut med sin stilrena design skulle passa perfekt till min arbetsskiva i valnöt i min vita stringhylla

 32. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet – vardagsrum!
  2. Min favorit är Sminkbordet Rodeo <3
  En vacker kreation med sex stycken armar
  Den våra gäster i köket charmar
  Hemmets hjärta lyser upp i natten
  Under ljusets sken smuttar jag på latten
  Både stora och små fina ljuskällor glimmar
  Här under kan jag sitta i många timmar
  Firar att jag nu blivit 30 år
  Likt ljusets hastighet tiden går
  Kanske kan lampan till mig få vinnas
  Då kommer jag se på ljusets sken och få minnas <3

  En God Jul & Ett riktigt Gott Nytt år!
  Johanna

 33. 1. Grundarna fann sin inspiration i tyskland där också Wohnzimmer är tyska för vardagsrum!
  2. Min favorit är ”Spegel steel suitcase”. Unik och snygg!

 34. 1. Betyder vardagsrum på tyska, grundarna fann mycket designinspiration i Tyskland/Berlin.
  2. Fåtöljen Venice! Så fin! Och ser bekväm ut oxå… ”Vill ha- varning”på den…

 35. 1. Nisse och Stefan fann inspiration i ett designer möte i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Tyckte lampan man kan vinna faktiskt var den snyggaste!

 36. Det betyder vardagsrum och inspirationen är från Tyskland

  Jag såg ett läckert örnhuvud som var en dekorationssak den var vacker.

 37. 1. 1. För att det är tyska ordet för vardagsrum. Grundarna valde det efter designinspiration i Berlin.

  2. Deras Mermaidkudde är min favorit. Den skiftar färg. Som mitt humör.

 38. 1. Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Soffan Desire i Ruby Red.

 39. 1. För att grundarna inspirerades av designen i bl a Berlin, och där heter vardagsrum Wohnzimmer.

  2. Sängen Boudoir Red. Den är fantastisk! Både lite kitschigt galen och småsexig samtidigt som den är elegant och tjusig. Jag ÄLSKAR den.

 40. Det betyder vardagsrum på tyska!. Ända sedan jag såg för mp ganska år sedan på äntligen hemma så har lampan Bloom varit i mitt hjärta. En sån skulle jag bara älska!

 41. 1.Grundarna fick inspiration i Tyskland.Wohnzimmer=vardagsrum.
  2.Blooms portabla,sladdlösa,tåliga,coola lampa. Perfekt till sommarstugan utan el. Ett lysande sällskap när man ska ut på dass mitt i natten. Das is das

 42. 1. Nisse och Staffan inspirerades av den tyska designen, bl. a. från Berlin. Wohnzimmer betyder ju vardagsrum på tyska!
  2. Stolen Peace som skulle passa bra hemma hos mej! Målar själv tavlor och gör artprints och då smyger jag ofta in peacemärken i mina figurer. Behövs mer av den varan i vår tid.

 43. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!

  2. Taklamporna/takkronorna är mina favoriter!! Letar efter en taklampa till vårat ”bibliotek” och flera av dessa skulle passa perfekt!!

  Håller tummarna att jag vinner lampan! Den skulle passa hos oss 🙂
  GOD JUL

 44. 1. Nisse och Staffan fann inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Jag är förälskad i golvlampan Knut

 45. 1. Nisse & Staffan reste på en mission,
  oj så Tysklans gav dem inspiration!

  Så pass till den milda grad,
  att de döpte företaget till ett rum i varje bostad.

  Wohmzimmer är nämligen ett tyskt ord,
  på ett företag som säljer allt från lampor till bord.

  Sedan 2009 är det en renodlad nätbutik,
  som på annorlunda möbler är rik.

  2. För sista gången jag nerför backen glider,
  tröttheten i kroppen sig långsamt sprider.

  Vinden viner och snön har börjat falla,
  känner hur mina händer och fötter är kalla.

  Nu blir det mörkt så tidigt på kvällen,
  men så härligt att vara i fjällen.

  Ser stugan långt borta mellan träden,
  längtar in till brasan och pläden.

  Blir stående en stund på altan,
  har på min gula fåtölj fått span.

  Jösses så snygg rent ut sagt,
  så glad att jag mina pengar på den lagt.

  Skandinavisk design när den är som bäst,
  önskar jag hade en till varje gäst.

  Nä, nu börjar det blir dags att gå in,
  och slå mig ner i fåtöljen min.

  Favoriten är fåtöljen Scandinavian Yellow!

 46. 1. Grundarna inspirerades av designen i Berlin, och där heter vardagsrum Wohnzimmer.
  2. Taklampan Naked Bulbs, för den är precis vad som fattas över köksbordet. Pricken över i:et och ljuskällan till huset

 47. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fick inspiration från designmöten i Berlin. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  Jag är också helt förälskad i berlin och den eklektiska stilen man ofta ser där.
  2. Wow vad svårt att välja, dom hade ju jätte mycket fint! Men är i behov av lampor och lampan Bubbles va cool 🙂

 48. 1. Grundarna fann sin inspiration i Tyskland – och Wohnzimmer är tyska och betyder vardagsrum!
  2. skinnfåtöljen Venice,

 49. 1.Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!
  2. Drinkvagn Virgin Mary, skulle passa perfekt hemma hos oss 😉

 50. 1. Grundarna till Wognzimmer fann sin inspiration i Tyskland på bla mässor. Wohnzimmer = Vardagsrum
  2. Taklampan Headlight som jag har över köksbordet + 2st bordslampor av samma modell i vardagsrummet. Alla besökare blir helt lyriska över dessa lampor, wow sååååå coola, vart har du köpt dom? Wohnzimmer så klart!

 51. 1. Staffan och Nisse inspirerades under sina många designmöten i bla Berlin. Wohnzimmer betyder ju vardagsrum på tyska!
  2. Min favorit är fåtöljen Venice, den är så där ”smoking-hot and sexy” som bara bara önska att resten av ens inredning också skulle vara!

 52. 1. Grundarna Nisse och Staffan fann sin inspiration från designmöten i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!.

  2. Taklampan Factory. Rejäl med schysst industriell känsla.

 53. 1. Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Min favorit är just denna lampa Naled Bulbs som skulle passa utmärkt i mitt vardagsrum. En riktig väldeignad inredningsdröm!

 54. 1. Inspirationen kom från designmöten i Tyskland och namnet Wohnzimmer, som betyder vardagsrum, togs därifrån.
  2. Älskar bokhyllan Multi som är en perfekt blandning av förvaring och showcase!

 55. 1. Grundarna hittade inspiration i designen i Berlin och wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska
  2. Det är just naked bulbs som är min favorit. Vet precis var den skulle få hänga.

 56. 1) Grundarna fann sin inspiration i bl.a. Berlin och Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska!

  2) Älskar stolen Loop i brunt läder. Kan se den vid vårt matbord, hade gett ett rustikt och sportigt intryck.

 57. 1. Wohnzimmwe betyder vardagsrum på tyska och det var under möten i Tyskland som grundarna fann inspiration.

  2. Jag är väldigt förtjust i lampan Portabel. Den hade varit perfekt att ha på sommarstället, där vi ofta spenderar sommarkvällarna nere på stranden eller på altanen.

 58. 1. Grundarna Nisse och Staffan fann sin inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!
  2. Taklampan Naked bulbs 🙂

 59. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska och det var där grundarna hittade sin inspiration till alla unika härliga möbler och annat!!
  Jag älskar min klädhängare med krokar på stora knappar!! Men nu fick jag en ny favorit, just denna fräcka lampa man kan vinna!!! Hoppas hoppas hoppas!

 60. 1. Grundarna fann inspiration i Berlin och andra tyska städer
  och wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Venice fåtölj

 61. 1. Inspirationen till varumärket Wohnzimmer fann grundarna i Berlin och övriga Tyskland. Vem älskar inte Berlin?!

  2. Det snygga bordet med retrovibbar och lekfullhet som heter ‘soffbord egg röd’ är min favorit. Det skulle jag absolut kunna tänka mig att ha och ännu hellre så som det är stylat ihop med andra liknande bord på bilden.

 62. 1. Inspiration från designmöten i Berlin, Tyskland… Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.

  2. Välja en… det är för svårt har så många favoriter så jag skulle behöva en guldbag 😍 Men just nu är det lamporna jag tittar mest efter… I en stor fyra med ja 1 ordentlig lampa så behöver jag några fler 😉 men det måste passa in, känslan måste vara rätt så svårt att hitta och när man hittar räcker inte pengarna till.

 63. 1) inspirerade av design och möten i Tyskland tog man det tyska ordet för vardagsrum.
  2) mycket fint. Fastnade för ljusspegeln Big Beauty

  Nu drömmer jag sött i natt om att den snygga lampan kommer hänga över vårt matbord.

 64. 1. Grundarna hittade inspiration i bland annat Tysklands huvudstad Berlin och valde det tyska ordet för vardagsrum.
  2. Jag är så glad över att jag bestämde mig för att öppna dagens lucka och att jag fann Wohnzimmer. Jag har såå länge letat efter den perfekta drinkvagnen/sidobordet i kombinationen glas/mässing och nu har jag funnit den!! http://www.wohnzimmer.se/product/bord-drinkvagn-classy helt klart min favorit och som verkligen skulle passa som handen i handsken på sidan av soffan och mellan den och vår härliga fåtölj!

 65. 1.För de fick sin inspiration när de va på möten i Tyskland och whonzimmer betyder vardagsrum på tyska.

  2. Jag skulle faktiskt valt naked bulbs

 66. 1. I Tyskland fann grundarna Nisse och Staffan inspirationen och tog därför namnet
  Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!

  2. Min favorit finns bakom dagens lucka – ”Naked Bulbs”, att få ha denna stämningshöjare över köksbordet eller hängande över en låg tavelvägg skulle ge en fin känsla!

 67. 1) För att grundarna inspirerades av designen i bl a Berlin, och där heter vardagsrum Wohnzimmer.
  2) bordslampan green deco

 68. 1.
  Ordet betyder vardagsrum på Tyska – och grundarna hittade inspirationen till Wohnzimmer på designmöten i Tyskland.
  2. http://www.wohnzimmer.se/product/ftlj-eye-ball
  Vet inte om det är barndomens Spice Girls videos som talar från inom mig – den där fåtöljen som man såååå gärna ville ha 😉 Nej men jag tycker faktiskt att den och nu inte enbart förknippat med något som var inne är precis lika lockande som då. Tänka att krypa upp i denna med pluggboken, origamipapprena, eller musiklurarna… Inte något man ser ofta!

 69. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska. Grundarna fann inspiration i Tyskland.
  Vad på Wohnzimmer är inte en favorit! 😍 Det finns så mycket snyggt som kan göra ens hem riktigt personligt och snyggt!

 70. 1. Dom fann inspiration i Tyskland där wohnzimmer betyder vardagsrum
  2. Fåtöljen Venice är bara helt underbar

 71. 1. Inspirationen fick grundarna från Tyskland och wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska ( en glosa jag tragglat med sonen )

  2. Bordslampan Rifugio så härlig cool u t och var så självklar i sitt formspråk…. 🙂

 72. 1. Wohnzimmer = vardagsrum på tyska, vilket blev namnet då grundarna fann sin inspiration i just Tyskland
  2. Faktiskt den här lampan – har tittat på den många gånger.

 73. Grundarna till Wohnzimmer hitta inspiration i Tyskarnas vardagsrum!
  Rustik Matbord är verkligen toppen över i, så himla snyggt! Det hade passat perfekt ihop med dagens vinst, jag som behöver både lampa och bord!

 74. 1. Wohnzimmers grundare hämtade inspiration från designmöten i Tyskland och ordet betyder vardagsrum på just tyska.
  2. Jag hade svårt att välja en favorit bland alla coola och annorlunda produkter. Wohnzimmer har verkligen ett inspirerande utbud för den som söker något originellt. Taklampan bubbles känns både stilren och spaceig, så den får det bli. Så snygg!

 75. 1. Efter tyskans ord för vardagsrum, inspirationen kom på en mängd designmöten i bl a Berlin och övriga Tyskland.
  2. Mattan Kelim Pop Turkos – klassiskt på nytt vis, varm och inbjudande. Mina fötter skulle älska den!

 76. 1. Nisse och Staffan fann sin inspiration på designmöten. Tyska Wohnzimmer betyder vardagsrum.
  2. Min favorit är väggklockan Factory 1

 77. Wohnzimmer är det tyska ordet för vardagsrum. Grundarna fann sin inspiration på design möten i Tyskland

  Min favorit är klädhängaren Trall

 78. 1. Eftersom grundarna hittade inspiration på designmöten i Tyskland och Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska

  2. Detta var för mig ett helt nytt märke och jag har suttit en bra stund på hemsidan nu och förälskat mig i så mycket fina saker. Älskar att ramla över nya märken och inspireras och det brukar vanligtvis bli ganska dyrt.. men så värt det!

  Just nu är vi på jakt efter nya barstolar till hemma så rent spontant säger jag att min favorit var ”Barstol Jazz”, hade passat så himla bra hemma hos oss.

  Men efter att ha kikat lite mer hittade jag verkligen min favorit som jag bara känner att jag måste ha hemma. Soffbordet Geometri Gold – w o w säger jag bara. Vi har letat länge efter ett glasbord men jag vill ha något som sticker ut och det tycker jag verkligen underrede på detta bordet gjorde, så himla vackert.

 79. 1. Från det tyska ordet för vardagsrum, inspirationen kommer från Tyskland.
  2. Tycker mycket om fåtöljen luxory lounge

 80. 1. För att det är tyska ordet för vardagsrum.
  2. taklampan Naked bulbs – jag blev nästan svettig då jag upptäckte chansen att vinna den – har spanat in den flera gånger.

 81. 1. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska! 🙂

  2. Utan tvekan Italia Barock spegeln…. så snygg och klassisk!

 82. 1. Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.

  2. Lampa stjärna hade varit så fin i barnrummet!!

 83. 1. Wohnzimmer grundades 2004 av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska.

  2. http://www.wohnzimmer.se/product/skrivbord-x-industry är min favorit. Jag har letat och letat efter ett snyggt skrivbord som passar mig, och mitt hem och jag tror jag äntligen har hittat den!

  Om jag ska vara ärlig så har jag aldrig varit inne på wohnzimmer förut men är riktigt glad att jag nu har blivit introducerad till den sidan. Så himla mycket fint som jag vill ha:)

 84. De inspirerades på sina resor till Tyskland Webbshopens namn – Wohnzimmer-är tyska ordet för vardagsrum
  Pallen Twist i aluminium väckte ett omedelbart ha-begär hos mig Kan inte se mig mätt på denna skapelse Den är som en vacker skulptur!

 85. 1. Grundarna fann sin inspiration i Tyskland – och Wohnzimmer är tyska för vardagsrum!
  2. En sån huvud skulle påminna mig om min uppväxt som ”a southern mississippi girl” med alla jagare omkring, men samtidigt lite mer stilrent.
  Och lampan är också en bra conversation piece, uniq och tänkbar! God jul!

 86. Heeej😍
  Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  Just nu är mina favoriter stolarna i vintage läder, grymma!!
  God Jul☃️☃️

 87. 1. Wohnzimmer kommer från att grundarna hittade inspiration framförallt i Tyskland. Tyska ordet för vardagsrum är det samma som butikens namn Wohnzimmer.
  2. Fåtölj Posh Grön min favorit och något jag önskade att jag hade gjort plats för hemma.

 88. 1. Grundarna inspirerades av designen i bland annat Berlin. Wohnzimmer är vardagsrum på tyska.

  2. Loungefåtöljen Eden Roc är ju väldigt häftig! Vid första anblick tänkte jag, men vad är det här för fåtölj, med fransar!? Men ju mer jag tittar på den, desto snyggare blir den!

 89. 1. Inspirationen kommer från Tyskland, där ordet betyder vardagsrum.
  2. Det är faktiskt denna lampa! Stilren, snygga linjer och med det där lilla extra. Jag tror att den på egen hand kan lyfta ett helt rum.

 90. 1. Wohnzimmer är tyska för vardagsrum. Det var nämligen i Tyskland grundarna fann inspiration 2. Min favorit är taklampan naken bulbs. Enkel, stilfull, supersnygg!

 91. 1. Wohnzimmer heter Wohnzimmer för att grundarna (Tomte-)Nisse och Staffan (Stalledräng) fann sin inspiration bland de klarast lysande stjärnorna i Betleh…Berlin och övriga Tyskland. Och där vet ju ingen att vardagsrum heter vardagsrum. Nu är det Wohnzimmer för hela svenska folket som gäller!
  2. Min favorit är den portabla sladdlösa utelampan från Bloom. Ljuvlig och smart!

 92. Är tyska för vardagsrum, och de var i Tyskland de fann inspirationen.
  Det är faktiskt naked bulbs lampan som är min favorit! Tycker den är så cool med blandningen av storlek på glödlamporna och längden på sladdarna, bli stilrent levande.

 93. Grundarna fann inspiration i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum.

  Fåtöljen Pixie orange sammet är min favorit. Så snygg och prisvärd!

 94. 1. Nisse och Staffan fann inspiration på designmöten i Berlin och övriga Tyskland, av det kom namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska.

  2.Bokhylla Zig Zag L skulle jag välja, skulle bli perfekt hos oss!

 95. 1. Wohnzimmer grundades av Nisse och Staffan som fann sin inspiration från designmöten bl.a. i Berlin och övriga Tyskland. Därav namnet Wohnzimmer som betyder vardagsrum på tyska!

  2. Det var mycket fint och jag kikade runt, hittade en spegel jag skulle kunna tänka mig men jag fastnade faktiskt för lampan som man kan vinna. Då är det lampan som är min favorit på Wohnzimmer.

 96. 1. Grundarna fann inspiration på designmöten i Tyskland. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2.Jag bara älskar fåtöljen Dandy, vilken pärla!

 97. 1. Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska och det var i Tyskland grundarna fann inspiration till den i särklass absolut coolaste webbshoppen med inriktning inredning!

  2. Min absoluta favoritprodukt är fåtöljen Queen White. Den är helt unik och som tagen från en annan värld. Precis som min fantastiska flickvän som någon gång ska
  få sitta i denna underbara fåtölj!

 98. 1. Grundarna fan inspiration i Tyskland och Wohnzimmer betyder vardagsrum på tyska.
  2. Vilken härlig sida, här kan min blick i timmar glida. Trendigt, mysigt och helt rätt, att
  välja var inte lätt. Till slut föll mitt val på Lampa Pasqua 23 centimeter,
  ren och skär perfektion uti varenda milimeter.
  Jag håller nu alla tummar och tår, hoppas hoppas att den vackra lampan blir vår.

 99. 1. Det var (Tomte-)Nisse och Staffan Stalledräng som for till Betleh…Berlin, och hittade sin inspiration. Och tyskarna visste inte att vardagsrum heter vardagsrum, så Wohnzimmer blev Wohnzimmer för hela svenska folket!
  2. Den portabla sladdlösa utelampan från Bloom. Helt ljuvlig och så smart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

6 sätt att fixa julkänslan på fem minuter

Det är redan 20 december, och jag fattar inte var tiden tog vägen? Bara några ynka dagar kvar till julafton, och rätt stressigt att bli klar med jobb, klappar och annat fix. För er som känner att det är svårt att hålla nästippen över vattenytan kan jag bara ge rådet att sänka ambitionerna, det går alldeles utmärkt att pynta lite mindre, köpa färdiglagat och be att få klapparna inslagna i butiken. Och för att vrida upp julkänslan lite där hemma utan att få magsår på kuppen kommer här några busenkla pynttips som alla går att lösa på ett par minuter (förutsatt att du passerar en gran eller en blomsterbutik på vägen hem):

Julig ljusstake

festive-candle-holder-diy-c-vienna-wedekind-5-husligheter

En liten grankvist, en flaska i klarglas, kranvatten, ett vitt ljus och en kniv att forma ljuset med och vips har du julens finaste ljusstake. Spara eventuella bortknipsade granbitar och sprid ut runt staken.

Rätt doft & fina former

doftljus-pepparkaksformar-husligheter

Doften är minst halva julen, och ett busenkelt sätt att skapa stämning på. Köp ett doftljus med juliga ingredienser, tänd och njut! Får du mersmak är ljusen på bilden hemmagjorda, instruktioner här, men tro mig – att köpa färdigt är tillåtet. Ett snabbt dekorationstips hittar du i köket – ta dina finaste pepparkaksformar och häng upp en hel klase med dem i snöre.

Julfika sätter stämningen

notter-pepparkakor-husligheter

Du är klar på femton sekunder om du bara häller upp de finaste och godaste julsnacksen i skålar och ställer fram. Pepparkakor doftar magiskt och nötterna är både snygga och goda. Övriga 4 minuter och 45 sekunder kan du använda till att trä snöre genom/runt ett par pepparkakor så har du pynt att hänga upp också. (Och du, man får köpa färdiga peppisar. Med hål i.)

Fixa rätt väder med penna

rita-pa-fonstret-husligheter

Bor du liksom jag i södra Sverige så är snön kanske en bristvara. Rita dit lite egen på fönstret med whiteboard/glaspennor (finns på till exempel Clas Ohlson)!

Finaste julgirlangen

guirlande-branche-sapin-noel_1

Att nypa några små grankvistar och knyta fast längs ett snöre måste ju vara ett av de finaste sätten att göra en girlang på? Häng upp på väggen eller i ett fönster, klart!

Translation: 6 very simple ways to get that Xmas feeling going in less than five minutes!

LOADING..

20 dec: Vinn en väska från Eduards Accessories

Svenska väskvarumärket Eduards Accessories har bara två år på nacken men arkitekten Cecilia Eduards har redan gjort avtryck i branschen med sina fina väskor. De är inspirerade av den svenska naturen och nordiskt hantverk, och kollektionen Näver är en nutida tolkning av nordisk näverflätningsteknik.

I dagens lucka har du chans att vinna en Small Shoulder Bag i naturfärgat, giftfritt, vegetabiliskt garvat läder från Eduards Accessories, värd 2 600 kr! För att tävla ska du svara på frågorna nedan i en kommentar innan midnatt i natt. Lycka till!

20-eduards-husligheter

Dagens tävlingsfrågor:

1) Eduards Accessories använder enbart vegetabiliskt garvat läder som får vacker patina när det används. Idag finns kollektionen Näver i fem kulörer, vilka?

2) Saknar du en väska som passar till favoritkappan? Vilken ny kulör drömmer du om att Näver skall göras i?

***

Tävlingen pågår fram till kl 00.00 i natt. Vinnaren utses av Eduards Accessories och beslutet kan ej överklagas. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren. Värdet på vinsten är 2 600 kronor.

Translation: Today’s Xmas giveaway – only for readers living in Sweden though, sorry!