Om föräldraångest

Oj hoppsan, nu blev det två summeringsinlägg på raken här, men det är klart att vi ska ha en bloggrunda även om den råkar frontalkrocka med mässavrundningen. Lite kortare än vanligt, med fokus på det allra göttigaste, så ni inte får total info-overload.

IKEA bag by Hermann CPH – Husligheter

Foto: Pressbild Hermann Cph

Veckans bästa idé går till Hermann Cph som återanvänder Kvadrat-tyger för att sy snyggare versioner av IKEA-bagarna av. Hurra, vilket genidrag! Den är tyvärr limiterad (why oh why, spillbitar borde det väl rimligtvis fortsätta att finnas tillgång till?), går redan nu att maila info@hermancph.dk och beställa och om sisådär 10 dagar lanseras Hermann Cphs nya hemsida där den ska finnas i shoppen också.

Sanna Fischer – Husligheter.se

Foto: Sanna Fischer & Ida Carrol/Wonderdeco.se

Veckans jobbtips får bli detta blogginläggSanna Fischer (bakom Wonderdeco.se) behöver hjälp!

Tant Johanna för Sadolin – Husligheter.se

Foto: Pressbild Sadolin

Veckans bloggsamarbete är så klart Tant Johannas egna kollektion för Sadolin. Hur fint som helst, och inspirerande bilder – jag blir genast sugen att måla om våra innerdörrar!

Bloggrunda – Husligheter.se

Foto: Little Miss Fix It, Hemma med Helena, Så fint jag vill

Och så veckans mest läsvärda länkar om stort och smått:

  • Little Miss Fix It har flyttat in i sin hundraåring, och bjuder på ett fantastiskt bra blogginlägg om vad man ska tänka på när man flyttar. Jag, som flyttade för 18 månader sen, använde flyttfirma och då kan jag bara rekommendera att välja en som inte är så pryd att de packar alla ens underkläder i en kartong tillsammans med en (1) duk och sen skriver ”Dukar” på kartongen. För då kan det ta ett tag att hitta dem …
  • Seventeendoors bloggar om mammaroller, prestationsångest och barnkalas på ett alldeles spektakulärt träffsäkert sätt. Det är inte lätt som det är, och att sen kombinera barnens plastkärlek med ens egen plastbantning – well, easier said than done.
  • Snart är det Alla hjärtans dag, och vill man fira det minsta lilla så tycker jag att man ska slå in paket som Mormorsglamour och baka kakor och pynta som Hemma med Helena. Själv ska jag … eh, lunchbowla med maken!
  • Och så ett väldigt känslosamt, vackert och sorgligt inlägg från Så fint jag vill om när livet inte riktigt blir som man tänkt. Ett inlägg som ger perspektiv i ”perfekta hemmet”-tider, inte minst.

Translation: A shorter blog roundup for you today, hope you’ll like it!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

LOADING..