När både Kinfolk och Instagram får spö …

Eftersom ni verkade gilla förra veckans ”lördagsgodis” så tänkte jag köra en favorit i repris! Här kommer ett knippe smarriga, smarta och intressanta länkar att fördriva en del av påskaftonsmorgonen på!

Kinfolk tumblr – Husligheter

Foto: Hämtat från Kinfolkmag.tumblr.com

Kinfolk har inte bara ett magasin, en kokbok och en inspirerande sajt, utan även ett Tumblr-konto (tack för tipset, Linda!) att glömma bort tid och rum med.

The Kinspiracy – Husligheter

Foto: Skärmdump från Thekinspiracy.tumblr.com

Men allt framgångsrikt leder ju förr eller senare till satir också. Och The Kinspiracy är faktiskt ganska underhållande! ”Four images. One Instagram account per set. A whole lotta the same shit.”

Daniel Björk, Bon – Husligheter

Foto: Skärmdump från Bonmagazine.com

Och apropå instagram så har Bons chefredaktör, duktiga modeskribenten Daniel Björk, skrivit ett inlägg som åtskilliga av mina facebookvänner i modebranschen länkat till och debatterat de senaste dagarna. Ett axplock av citat från krönikan avslöjar varför: ”Om det är något som Instagram har exponerat så är det hur tomma folks liv är.” ”Man knackar på Instagram-höljet, men det är ingen därinne.” ”Men Instagram är som tur är nutiden, inte framtiden.” 
Har han rätt? Är Instagram ett bevis på hur ytliga vi egentligen är? Eller kan det fortfarande vara både bland det mest inspirerande tidsfördriv som finns och samtidigt en rolig och kreativ hobby? Hanna Wendelbos #fotoutmaningmars2015 visar ju på hur många vi är som fortfarande älskar instagram och ser man på bredden av de inläggen så handlar det om bra mycket mer än ”blekljusa bilder av kakor, kaffe, blommor och ‘vackra byggnader’ i Paris”. Jag förstår vad han menar – när flödet fylls av perfekta livsstilssnapshots kan man börja längta efter något äkta, originellt och … annat. Men faktum är ju att allt det där OCKSÅ finns där, det gäller bara att följa – och avfölja – tills man träffar rätt. Eller vad säger ni?

3 snabba klick

Translation: Since you seemed to like my ”Saturday treats” last week, I sort of did the same thing this week … 
_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

 

  1. Hm, jag tror nog att de allra flesta är väldigt ytliga tyvärr…och Instagram är väl ett utmärkt ställe att vara det på när det gäller härligheter. Fast där finns också anorexikonton, drogdito och en hel massa märkligt som man inte ens trodde existerade. Jag för min del är lite ”mätt” på vissa typer av bilder. Man utvecklas liksom (iallafall gör jag det) och hittar nya saker, sållar bort gammal skåpmat. Beroendeframkallande är det iallafall!

    1. Jag håller med dig, det är klart instagram (precis som internet generellt) är fyllt av negativa saker också vid sidan om de härliga. Men nyckeln tycker jag är att det blir vad man gör det till, man har ju faktiskt makten själv och kan sålla, följa/avfölja och låta bli att klicka på hashtags som inte ger en något. Det är svårt att klaga på något som man själv faktiskt kan påverka så mycket!

Comments are closed.

LOADING..