Om att blogga professionellt

Veckans lördagsgodis knyter an till förra veckans tema om att driva eget företag, men denna gång handlar det helt och hållet om att blogga. Jag tror andelen heltidsbloggare i Sverige är försvinnande litet, även om bloggen är kuggen i ett större maskineri så gör ju de flesta av oss sidoprojekt också (även om uppdrag inom foto, styling och annat hamnar i bloggen förr eller senare också). Däremot är vi många som har bloggen som en rätt stor del av våra inkomster och ser på den som ett företag som vilket som helst. (Vilket fler borde göra!)

Bloggkontor, hemmakontor och kök med skolaffischer – Thinkorganic – Husligheter

Foto: Terese/Thinkorganic.se

Rätt ofta får jag frågan hur mycket tid jag lägger på bloggen och jag har aldrig ett riktigt bra svar på det eftersom det varierar hejvilt och eftersom det är svårt att veta vad man ska räkna till blogg och till övriga frilansjobb. Att gå på en pressvisning till exempel, gör jag ju för alla mina uppdrags skull men det kan absolut resultera i ett blogginlägg och eventuella bilder jag tar hamnar ju bara här i bloggen. Hur räknar man då?

Att blogga professionellt är i alla fall dagens tema, och den tokfina ”arbetsplatsen” ovan (total igenkänning, köksbordet är det bästa skrivbordet) tillhör Terese/Thinkorganic (som dock inte längre bloggar där utan på Odds & ends). Läs mer om hennes fina kök och bloggkontor här!

3 läslänkar på temat blogg

”Will blogs survive 2016?” – Intressant läsning från bloggveteranen Holly på Decor8 som firar 10 år som bloggare i år.

”The Future of Blogging – 2016 Blog Trend Predicitions” – en halvårsgammal artikel som jag ändå tycker är intressant, mycket tack vare att den inte är skrivet ur ett svenskt perspektiv. Vad tror ni kommer att hända i Sverige baserat på denna?

”Mina nyårslöften 2016” – Hur tänker en bloggveteran efter tio år kring sin blogg? Frida lovar stordåd och jag ser fram emot att se resultatet!

Translation: Some lovely links regarding blogging as a business (and the gorgeous kitchen of Terese/Thinkorganic).

  1. Åh, jag tycker att den här typen av inlägg är super! Tusen tack för bra länkar Maria! Liksom förra veckan! Kram

  2. Felicia skriver:

    Mycket intressant inlägg!

  3. Terese skriver:

    Hej Maria! Kul att du gillar mina bilder! Jag har ny blogg adress! http://WWW.oddsends.se ! Stor kram ❤️

    1. Hej Terese, ah vad roligt – jag lägger in en länk i inlägget! =)

Comments are closed.

LOADING..