Nu börjar det sista året …

… som 30-something! Idag är det faktiskt min födelsedag, och jag har blivit fint firad av släkten förra helgen (fördelen med att fylla år nära sina barn, man blir liksom firad av bara farten!). Jag brukar ju köpa en present till mig själv också, och det har jag inte hunnit göra än men jag tror att det blir något från månadens önskelista som ser ut så här!

Önskelista födelsedag – Husligheter

Tavla | Linnelakan | Mugg | Lampa | Vas

Jag var och såg Klee/Agueli på Moderna museet för ett tag sedan och hittade en ny favoritkonstnär i Paul Klee! Originalen är ju lite utanför min prisklass tyvärr, så nu är jag på jakt efter ett bra ställe att hitta ett fint print på. Tipsa mig gärna!

Linnelakan har jag ju bloggat om massor i vår, och efter att ha ägnat den gångna veckan åt att tapetsera om sovrummet blir jag sugen på att ge sängen en ny outfit som matchar.  Ner med ett tapetprov i väskan och ut och leta alltså – Norrgavel blir ett av stoppen på rundan.

Och så skiner solen från klarblå himmel i Stockholm idag och sommarlängtet till Gotland har tagit en väldig fart. Jag längtar efter att få stå i Åsa Lindströms frimärksstora butik i Hablingbo och välja årets mugg – kanske denna?

Min Gatto Piccolo har blivit lite glapp i lampfästet (nyfikna barn kan ha något med saken att göra), så just nu är det mörkt i ena soffhörnet. Kanske börjar den bli lite uttjatad för vissa, men jag kan inte komma runt att 90° light skulle göra sig väldigt bra på väggen där.

Och så märker jag varje vår att det är en typ av vas jag saknar – en med midja. Och den finaste av dem alla är Josef Frank nr 2!

Translation: Five things I’m choosing between for my birthday gift to myself this year – today is my birthday!

 

 1. Katja skriver:

  Stort Grattis! <3

 2. Maria skriver:

  Hej!
  Läste att även en bloggkollega till dig har fått en ny favorit i Klee. Jag måste bara få förklarat för mig varför han plötsligt blivit en favorit. Det är ju en av de stora konstnärerna man läser om i skolan vilket tillhör allmänbildningen. Har ni inte känt till honom tidigare framförallt ni som bloggar om i redning form och färg. Jag blir väldigt förvånad över den bloggbubblan många lever i. Har man inte redan sedan sina skolår haft kännedom om våra stora konstnärer och fotografer. Vi har ju genom popkonsten förstått att att alla känner till Warhol men det finns ju många andra konstnärer inom samma genre men det nämner ingen utan det är en stor Warhol bok man ska ha på soffbordet. Rauschenberg Keit haring och Roy Lichtensten är ju också väldigt kommersiella och har varit tunga namn inom popkonsten framförallt under 80 talet då priserna sköt i höjden. Läste hos någon annan bloggare att hon hade upptäckt just Keith Hering. Man undrar ju lite hur man tänker när man skriver det…… Det är ju inte
  som att upptäcka ett nytt print på Desenio.

  1. Hej Maria. Jag hade naturligtvis hört talas om Paul Klee, det var ju därför jag gick på utställningen – namnet lockade. Däremot var det min första utställning med just honom och första gången jag alltså fick se många verk av honom samtidigt, och jag fungerar så att jag måste få se något i verkligheten för att gå från nyfiken till beundrare. Av Klee och Agueli (som jag också hade hört talas om och var nyfiken på) var det Klee jag föll mest för när jag besökte utställningen.
   Jag tror inte du ska tolka varken mig eller andra bloggare så bokstavligt – att ”upptäcka” en konstnär betyder för mig inte att man aldrig hade hört talas om hen innan, utan kort och gott att man fått en ny personlig favorit efter att ha sett mer än vad man lärt sig genom allmänbildning eller i skolan.

 3. Grattis på din dag! Hoppas du får alla go´bitar på önskelistan:)

 4. Grattis på födelsedagen ❤️ Helt ljuvlig lista. Älskar allt på den!
  Kram

 5. Varmt GRATTIS Maria & ha en fin fortsättning på födelsedagen <3

Comments are closed.

LOADING..