Jag har alltid varit relativt dålig på mattor, det är något jag av obegriplig anledning prioriterar ner. Men det senaste året har branschen satsat så massivt på mattor att jag faktiskt har blivit frälst, jag också. Så när jag såg dessa – galet fina – bilder stylade av Susanna Vento och fotade av Riikka Kantinkoski för Kinnasand så drogs blicken bums till golvet, där jag upptäckte Danskinas mattor. Hur fina? Vips fick min stående önskelista ett tillskott! Fler bilder hos Susanna.

Danskina matta Susanna Vento och Riikka Kantinkoski för Kinnasand – Husligheter


Danskina matta Susanna Vento och Riikka Kantinkoski för Kinnasand – Husligheter

Danskina matta Susanna Vento och Riikka Kantinkoski för Kinnasand – Husligheter

Den nedersta är min favorit. Nu måste jag bara försöka klämma på dem i verkligheten för att se om detta kanske blir årets investering på mattfronten.

Translation: I found Danskina rugs via Susanna Vento’s and Riikka Kantinkoski’s amazing photoshoot for Kinnasand. More pics from the shoot at Susanna’s blog, and meanwhile I’ll thin about whether I can afford one …

 1. Galet är i den gröna soffan! Vart får jag köpt den? ?

  1. Vet ej, Jessica – kontakta stylisten! 🙂

 2. Jag har länge varit matt-frälst, men inte alltid haft tillräckligt med golv (eller väggar) att lägga dem på. Det började på 70-talet när jag hyrde en lägenhet av en matthandlare i Tel Aviv. Han lagrade delar av sina persiska äkta mattor i min lägenhet. Och jag fick använda dem fritt i lägenheten också. Eftersom de blir bättre av att användas än att stå ihoprullade. Där började mitt intresse för äkta mattor och sen för andra mattor också. Idag finns det väldigt mycket fina mattor av alla slag.

 3. Erica skriver:

  Superfina mattor! Och så bra tajming, jag är just nu på mattjakt till min nya lgh och tycker det är svårt att hitta några fina (till ett rimligt pris, fina och dyra är inget problem 😉 ). Nu vet jag inte vad dessa kostar, misstänker att de kanske tillhör den senare kategorien. Men blev lite kär i den ljusgrå mattan med strama ”fransar”.
  Hur tänker du runt material i mattor? Vill gärna välja en som är bra både för innemiljön och den yttre miljön.

  1. Hej Erica
   Vad kul att du gillade Danskinas mattor.
   Ville bara berätta att vi i år arbetar på att få ut dom ordentligt i butikerna i Sverige.
   I nuläget har vi en bra återförsäljare i Malmö (Malmö modern) och i augusti nyöppnar Malmstensbutiken i Stockholm med en massa fina Danskinamattor.
   Under året är förhoppningen att det kommer poppa upp fler återförsäljare.
   Annars finns prover att se i vårt showroom i Stockholm. Nackagatan 4.
   Ha en bra dag.
   Mvh Jan Biander

Comments are closed.

LOADING..