Så stilkrockar du medvetet!

En kompis tipsade mig om detta superfina Hemnet-objekt, och jag blev tokinspirerad! Inte mindre än tre små stilknep att spara för en regnig dag hittade jag här, och det främsta hänger ihop med rubriken – stilkrockar!

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Är man sugen på att experimentera med stilkrockar är matplatsen ett toppenställe att börja på eftersom det per definition handlar om att ställa ihop två olika typer av möbler – stolar och bord. Här har lägenhetsägarinnan Stina matchat klassiska Myran-stolar med ett sirligt pelarbord i trä – en stilkrock både i form och färg. Att både bord och stolar dessutom är vintage är ju ett bra exempel på hållbar inredning – guldstjärna för det.
Ett till exempel på krock finns i hallen:

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Återigen är det bord och stol som krockar, men denna gång ett skrivbord istället för ett matbord. Och denna stilkrock är ännu roligare eftersom åldern på möblerna skiljer sig än mer – skrivbordet är förmodligen åtminstone hundra år gammalt, och stolen lanserades 2014 (men är inspirerad av bauhausrörelsen från 1920- och 1930-talen)!

Det går så klart också att tänka precis tvärtom – att ta ett stramt, modernt och minimalistiskt bord och matcha det med till exempel en vintage Thonetstol eller en klassisk målad pinnstol. Krocka loss!

Och bara för att jag vill fredagspynta bloggen med så mycket tittgodis som möjligt – här kommer fler bilder från den fina lägenheten, som är stylad av Anna Schedin tillsammans med ägarinnan Stina Lütz och fotad av Anders Bergstedt för Entrance mäkleri.

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Otroligt maffig sänghimmel av ett skirt tyg ihopfäst på fri hand. Det får bli tips två, se en bättre bild längre ner.

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Tips tre blir denna supersnygga lösning med korta knoppbrädor som blir som en installation på den lilla väggen.

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Här syns det lite bättre.

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Och så sänghimmeln igen – vilken dröm!

Mixa stil – Entrance mäkleri – Husligheter

Mer stilkrock kring soffan – med stramt bord, sammetssoffa och klassisk safaristol. Snyggt!

Translation: The owner of this apartment sure knows how to mix and match to perfection!

LOADING..