Ny konstshop, fantastiska vaser och finfint porslin

God morgon! Den här lördagen tänkte jag helt enkelt bjuda på en liten önskelista, eftersom dessa fyra saker snurrat runt i mitt huvud ett tag och det börjar bli dags att spara dem där jag kan hitta dem senare – nämligen i bloggen. Det vankas nytt online-konstgalleri och andra finheter. Trevlig lördag!

Vas Smaelta, Iceicebaby Martin Bergström, Ostindia Floris och Tumble vas – Husligheter

1 | På pressdagarna förra veckan stötte jag bland annat på för mig nya märket Smaelta, vars coola glasvaser fångade inte bara min uppmärksamhet. In på vasönskelistan, med dig!

2 | Efter att ha skrivit flera reportage om Rörstrands jubileum så känns det naturligt att de nya delarna till Ostindia Floris också fastnar på näthinnan. Urfina bilder stylade av Lotta Agaton och fotade av Petra Bindel.

3 | Duktiga fotografen Louise Enhörning som jag jobbat en del med under mina år på modemagasin har startat konstshoppen Artists and walls, där tanken är att lyfta handplockade konstnärer som får sälja verk i små upplagor till rimliga priser. Mer konst till folket, utan att det blir massproduktion för det. För er som dreglat över Martin Bergströms kommande IKEA-kollektion kan det vara värt att nämna att hans verk Iceicebaby till exempel finns i Louises shop, i en upplaga på 80 ex.

4 | Och så är jag ju inte mer originell i min smak än att Falke Svatuns superfina Tumble var omedelbar förälskelse – tipstack till Elin!

Translation: Four amazing thins on my wish list right now! 

LOADING..