Så fixar du höstkänslan hemma

Eftersom brittsommaren än så länge lyst med sin frånvaro (jag FRÖS i min kashmirkofta igår …) så kan vi lika väl gå all-in med höstmyset, eller vad säger ni? Nu när jag ändå bär omkring alla möbler och prylar så kan jag lika bra styla om lite och städa undan sommarkänslan. Här är mina tre bästa och enklaste knep för att gå från sommar till höst hemma!

Fram med fårskinnet

Fårskinn i fåtöljen – Husligheter

Foto: Jonas Berg/Stadshem

Foto Jonas Berg / Stadshem

Att lägga ett fårskinn över fåtöljen är ett sekundsnabbt knep för att göra hemmet lite mer ombonat, och har du ingen passande fåtölj så finns det mängder av andra sätt att använda lammskinn för att skapa mys:

Fårskinn på bänk eller dagbädd – Husligheter

Foto: Pella Hedeby, mäklarbild från Erik Olsson

Lägg fårskinn på stolarna runt matbordet, på bänkar eller dagbäddar, som sängmattor, bred ut ett i soffan eller över fotänden på sängen – instant mys!

Ta in alla ljusslingor

Ljusslinga inomhus – Husligheter

Foto Petra Reger, Marianne Magraff (@mariannemagraff)

Jag gissar att det finns ett gäng ljusslingor på balkonger och altaner som snart kommer att packas undan tillsammans med utemöblerna. Men ta in dem istället! Enklaste sättet i världen att skapa en härligare stämning hemma, särskilt om du kopplar på en dimmer.

Varde levande ljus!

Doftljus, ljusstake, värmeljus – Husligheter

Foto: Mad et Len, Elisabeth Heier

En självklarhet så klart, men nu är det dags att tända ljus igen! Doftljus, ljusstakar, ljuslyktor, stumpastakar, kandelabrar – allt är tillåtet. Tänk på att välja ljus i 100% stearin, välj gärna Svanenmärkta ljus och passa på att testa batteriet i brandvarnaren när du ändå är i farten!

Translation: 3 simple ways to make your home cozy for fall – sheepskins, fairy lights and candles!

 1. Ulrica skriver:

  Var kommer hyllan i översta bilden ifrån? Den vita?

  1. Ulrica, jag tror det är IKEA för jag har haft en nästan identisk därifrån själv. Men nu hittar jag den inte i appen så det är möjligt att den har utgått nu.

 2. Josefin skriver:

  Hyllorna på översta bilden älskar jag! Nån aning var de kommer ifrån?

  1. Nästan säker på att det är IKEA, Josefin, men nu hittar jag dem inte på sajten så de kanske har utgått?

   1. Josefin skriver:

    Åh tack för det supersnabba svaret! Synd att jag missade dem när de fanns i sortimentet. Ska leta lite och se om jag kan hitta nån som säljer på blocket el liknande

 3. Karin skriver:

  Jag älskar listor! 🙂

 4. Istället för att ta in ljusslinga framåt hösten tar jag ut en när jag tagit in
  blommorna när det blir så kallt att blommorna inte kan vara ute längre. Det är ju på höst och vinter man behöver ljusslinga ute, inte på sommaren tycker jag. Men än är det sommar…

Comments are closed.

LOADING..