6 sätt att fixa julkänslan på fem minuter

Det är redan 20 december, och jag fattar inte var tiden tog vägen? Bara några ynka dagar kvar till julafton, och rätt stressigt att bli klar med jobb, klappar och annat fix. För er som känner att det är svårt att hålla nästippen över vattenytan kan jag bara ge rådet att sänka ambitionerna, det går alldeles utmärkt att pynta lite mindre, köpa färdiglagat och be att få klapparna inslagna i butiken. Och för att vrida upp julkänslan lite där hemma utan att få magsår på kuppen kommer här några busenkla pynttips som alla går att lösa på ett par minuter (förutsatt att du passerar en gran eller en blomsterbutik på vägen hem):

Julig ljusstake

festive-candle-holder-diy-c-vienna-wedekind-5-husligheter

En liten grankvist, en flaska i klarglas, kranvatten, ett vitt ljus och en kniv att forma ljuset med och vips har du julens finaste ljusstake. Spara eventuella bortknipsade granbitar och sprid ut runt staken.

Rätt doft & fina former

doftljus-pepparkaksformar-husligheter

Doften är minst halva julen, och ett busenkelt sätt att skapa stämning på. Köp ett doftljus med juliga ingredienser, tänd och njut! Får du mersmak är ljusen på bilden hemmagjorda, instruktioner här, men tro mig – att köpa färdigt är tillåtet. Ett snabbt dekorationstips hittar du i köket – ta dina finaste pepparkaksformar och häng upp en hel klase med dem i snöre.

Julfika sätter stämningen

notter-pepparkakor-husligheter

Du är klar på femton sekunder om du bara häller upp de finaste och godaste julsnacksen i skålar och ställer fram. Pepparkakor doftar magiskt och nötterna är både snygga och goda. Övriga 4 minuter och 45 sekunder kan du använda till att trä snöre genom/runt ett par pepparkakor så har du pynt att hänga upp också. (Och du, man får köpa färdiga peppisar. Med hål i.)

Fixa rätt väder med penna

rita-pa-fonstret-husligheter

Bor du liksom jag i södra Sverige så är snön kanske en bristvara. Rita dit lite egen på fönstret med whiteboard/glaspennor (finns på till exempel Clas Ohlson)!

Finaste julgirlangen

guirlande-branche-sapin-noel_1

Att nypa några små grankvistar och knyta fast längs ett snöre måste ju vara ett av de finaste sätten att göra en girlang på? Häng upp på väggen eller i ett fönster, klart!

Translation: 6 very simple ways to get that Xmas feeling going in less than five minutes!

  1. Kim skriver:

    Men så mysiga tips! Imorgon ska det både göras små grankvistgirlanger och köpas en glaspenna.

  2. Mia B skriver:

    Så många fina inlägg! Tack för allt du delar och tack för ditt genomgående hållbarhetstänk! Bästa bloggen!

    1. Åh, tack – vad roligt att höra! <3

Comments are closed.

LOADING..