3 sätt att misslyckas med att torka hortensia

Jag har sett det i inredingsreportage och inredningsbloggar så många gånger. Vackert bulliga, tillsynes vid full vigör, de torkade hortensiorna. Kan väl inte vara så svårt tänkte jag. Här är mitt resultat.

Hortensia 1. Mitt första försök, och som jag är mest nöjd med. Den fick torka med vatten kvar i vasen. Dock är den ändå rätt sorglig att se på. Låt oss erkänna, den ser helt enkelt vissen ut. Den ser rätt och slätt ut som en felaktigt torkad Hortensia.

Hortensia 2. Samma batch som hortensia 1. Efter som ettan inte blev helt 100 så tänkte jag att man kanske helt enkelt torkar hortensior som man torkar rosor och andra blommor, dvs hänger upp och ner. Nej, det gör man inte. Den här är inte alls rolig att se på, fattar inte ens varför jag spart den? Den här ser ut som en stendöd hortensia som torkats hängandes upp och ner.

Hortensia 3. Okej, här trodde jag att jag hade det. Den här fick torka med ett stöd (karaffen), och utan vatten. Och så här i efterhand tror jag att delen ”utan vatten” var ett felaktigt beslut. Tror inte ni ändå att jag var ute på rätt spår den här gången, fast att den ska ha lite vatten kvar så den torkar sakta för att behålla fräschören? Fast det stämmer ju inte om man går tillbaka till hortensia 1. HUR GÖR MAN?

 1. Haha kul inlägg men jag tycker de var ganska fina faktiskt =)

  Missa inte http://www.modevarlden.se idag där ni hittar riktig inspiration till hemmet.

  Kram Johanna

 2. Minna skriver:

  He he, du är envis du kära kollegan 🙂 Är dessa köpehortensior i kruka eller snittblommor från en buske i trädgården? För min erfarenhet är att de som man köper som snitt eller plockar från trädgården är de bästa för att torka. Vas med LITE vatten, låt vattnet dunsta bort. Luftigt, inte i direkt solljus för då blir det brunt direkt. Spray har jag aldrig testat. Det viktigaste är nog när man plockar dem. Ju äldre blomma desto större chans att den torkar fint. Lycka till nästa år 🙂

 3. Camilla skriver:

  Haha, ja jag försökte också torka dem upp och ner och dessutom hängde de mot en vägg. Det blev inte bra. Hoppas du får några bra tips 🙂

 4. anette skriver:

  Gud vad jag älskar din blogg. Den perfekta motviken. mera meramera!!!!!!

 5. Monica skriver:

  Halloj !!
  Inressant detta med torkade blommor 🙂
  Du har ju en blomster-expert som bloggkollega, så du kan nog få ett expert-tips av henne 😉
  Annars finns lite olika åsikter om att man ska hänga upp och ned eller låta stå kvar i vasen med lite ljummet vatten. Det sägs att de inte ska stå i soljus, inte för varmt, men heller inte för fuktigt. Jag har torkat Hortensia massor med gånger och de har alltid ( peppar,peppar…. ) blivit fina . Förutom när jag provat att hänga de upp och ned, det har aldrig funkat för mig Jag har helt enkelt ställt de i en stor , vid vas, typ guldfiskskål, med pyttelite ljummet vatten och låtit de stå kvar där. Har även provat att spreja med hårspray när de är halvtorra och då upplever jag att de blir finare. Det viktigaste tror jag dock är att ha superfärska och fina exemplar från början 😉 Nåt annat som är oerhört tacksamt att torka är ju eucalyptus, de ställer jag bara helt enkelt i en stor korg och torkar direkt. Även där sprejar jag med hårspray, men mest för att de blir mindre dammiga då och är lättare att hålla rena 😉
  Lycka till 🙂
  Monica i Rom

Comments are closed.

LOADING..

Sötaste butiken i Gamla stan

Sötaste butiken i Gamla stan heter Makeri14 och ägs av min driftiga väninna Stephanie. Hon är min idol för att hon vågar satsa på sin dröm. En liten affär med väl utvalda varor. Och är det någon hon kan så är det att välja väl. Det finns ingen med sådan träffsäker känsla för stil som Stephanie (ni skulle se hennes hem). Finaste handarbetsmaterialen, askar, notebooks och en massa andra fina detaljer finns i affären på Köpmangatan 14. Grand opening var i söndags, så nu är det bara att titta in!

Foto: Stephanie Wesslau

 1. Tack snälla för de vänliga orden! 🙂

Comments are closed.

LOADING..

En av helgens höjdpunkter

Utställningen Skulptur efter skulptur på Moderna museet med äldsta, och obligatoriska Ballonghundsselfien (alla, precis alla som var där plåtade selfies i den där hunden).

Förutom hunden, som verkligen var fantastisk och extremt mycket större än vad jag hade trott, så var den knallgula Madonnan och den gröna elefanten mina favoriter.

Missa för allt i världen inte denna fantastiska utställning!

LOADING..