Höstmys och saknad…

Jag som älskar sol och värmen, tycker att det är tråkigt när hösten knackar på har dock en sak jag älskar när set blir kallare och mörkare.

Det är att tända ljus och brasa. Ok det blev visst två saker men i alla fall ett och samma tema. Myshöst!

Har alltid älskat ljus i alla dess former och det har ju därför varit rätt vanligt att när folk köpt presenter till mig köpt ljus. Något jag alltid väldigt tacksamt tar emot då det går åt en hel del en höst och vinter här hemma. Hur är det med dig? Släcker du också ned så hemma så snett hösten knackar på och tänder upp med levande ljus?

Älskar att arrangera ljus och någon fin blomma eller växt på en bricka. Blir så fint i sig själv även om man inte tänt ljusen. Att samla ihop lite olika storlekar på ljus eller ljuslyktor på ett fat eller bricka blir verkligen så mycket finare. Som ett vackert litet stilleben.

Sen blir det ju ännu vackrare när man väl tänder ljusen. Jag brukar också blanda med ljuslyktor i olika prisklasser. Det kan vara något särskilt märke intill något från tex HM. Oftast är det blandningen som blir allra bäst.

När man tänder ner ljus här hemma blir det också på något sätt lite lugnare tempo. En lite annan atmosfär på nåt sätt och det bidrar i sin tur att man lättare stannar upp och reflekterar.

Det har varit en liten sorgsen tyngd i mig sedan i början på juni fram till nu som har varit där parallellt med allt annat som sker i livet med jobb och familjen.

Min fina mormor gick ju bort i början av juni och det var tungt. Inte lika jobbigt som när mamma gick bort men stod min mormor väldigt nära och hon och hennes hus har alltid varit en av mycket få fasta punkter under min uppväxt. Nu är hon borta och nyligen sålde vi även huset. Det är som att en hel tidsepok är helt och hållet slut. Något som för alltid är borta och aldrig kommer igen. Att det också gått tio år sedan mamma gick bort gör ju också på något sätt att man tänker lite mer på henne och saknaden efter henne. Det kändes inte helt slut efter mamma då vi ändå hade mormor kvar som en slags tröst. Det fanns en trygghet där bara av att komma in i huset. Men nu är den tiden helt över. Det är såklart lite sorgligt att det blir så här men också blir jag glad när jag vet att de som kommer flytta in i mormors hus kommer få ett hus byggt med kärlek och som varit en stor trygghet för många. Det är fint att tänka att en ny familj ska bo där nu, säker göra om en hel del i huset (inte mig emot då det behöver moderniseras) och göra mormors och morfars hus till sitt eget. Där en ny familj ska förhoppningsvis skapa nya vackra minnen.

Tänk då filosofisk man kan bli av lite levande ljus. 😄

Önskar dig en fin kväll!

Kram

/L

 1. Linda skriver:

  Fint när du filosoferar sådär💕
  Blir själv berörd och tänker på dem som fattas mig i livet. Viktigt att stanna upp och minnas och såklart gå vidare, då lite klokare och gladare!
  Heja dig, du är grym💪🤗
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En sorglig historia….

Hej kära du!

Har du sett vilken sorglig historia. Har än en gång lyckats med ett regelrätt mord. Jag skulle nog kunna vara världshistoriens värsta seriemördare. Kolla här på senaste offret.

Denna stackars palm är helt död! Vilket öde! Och så hemsk jag känner mig. Nästan alltid slutar det så här. Med lidande och död. Och den som är skyldig är jag.

Förutom att det är/har varit synd om den här stackars palmen så ser det ju också väldigt fult ut med en stor vissen växt mitt i vardagsrummet. Inte så mycket feng shui där inte. Vill inte ens tänka på vad detta innebär för negativa vibbar och energier om man ska gå in på den banan. Så dags att slänga ut och begrava den här stackaren och köpa nåt nytt att sätta i krukan. Har ni tips på någon stor växt som är snygg och samtidigt sjukt tålig?

Omöjlig uppgift kanske, men vi får se. Återkommer när jag fixat en ersättare.

Kram

/L

 1. camilla skriver:

  Monstera är tålig

 2. Laila skriver:

  Köp konserverade växter istället. Riktiga blommor som du slipper vattna och sköta om.

 3. Laila skriver:

  Köp konserverade växter istället. Då slipper du ju vattna dom.
  Ser likadana ut hela tiden. Riktiga växter.

 4. Haha sån igenkänning!!!!

  Fick tips om att köpa gröna blommor med tjocka blad endast. Det återstår att se om de är bra 😂

  Kram

 5. Nina skriver:

  Garderobsblomma! Ej Palm dock, men grön och fin och klarar sig inne i rummet utan solljus och behöver knappt vatten. Vi har flera. Finns på de flesta växtaffärer.

  1. Tyvärr Nina men det där är inte en garderobsblomma 😉 Jag har massor av garderobsblommor här hemma och dom ser inte ut sådär. Utan det är en palm men jag vet inte vilken sort. Och garderobsblommor är skitsvåra att döda dom tål nästan allt, likaså svärmorstunga som jag oxå har en massa av.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Trappkaos!

Hej där!

Visst har väl jag berättat om att vi har en riktig liten marodör här hemma till hund. En riktig huligan, lite som Taz den där tecknade figuren som fanns när jag växte upp. Den tazmanska djävulen. Han som förflyttade sig som en egen liten virvelvind och tog sönder saker och ting i sin väg. DET är ungefär vår lilla Ramos det. På grund av honom håller min man just nu på att renovera källartrappan. Ska förklara lite varför.

Så mycket han har förstört här hemma. Ramos alltså, inte min man. He he!

Soffor, kuddar, skor, stolar ja till och med köksbordet och lite på väggen.

Vi har försökt med allt och det har faktiskt blivit bättre. Dels för att han blir äldre och äldre men också för att vi promenerar och tränar honom. Vi lämnar sällan hundarna ensamma mer än någon timme och då är de alltid tillsammans och vi har en särskild del i källaren där de sedan får vara. Där har vi en hög grind som vi stänger. Och i sin tur stänger vi dörren i hallen uppe som leder ned till källartrappan. Det låter kanske smått, mörkt och trångt, absolut inte. Det är jättemysigt med fönster ut mot baksidan.

Men trots allt så lyckas ändå vår utbrytarkung, som borde döpas om till Houdini, att ta sig över grinden och springa upp för källartrappan. Har man då inte låst den dörren eller satt nåt framför den så den inte går att öppna lyckas han öppna dörren. En riktig cirkushund med andra ord. Och handen på hjärtat så är det ju ibland just detta momentet som varit där vi slarvat och då när han kommit ut i resten av huset så har det förstörts saker.

När vi sedan blev bättre på detta med dörren och han har snopet insett att han inte kommit längre. Bra så men tyvärr har han då gett sig på källartrappan. Tuggat och gnagt på sina ställen. Nu är allt sådant här beteende myyyyyyckey bättre. Och äntligen har man vågat tänka tankarna att fixa i trappen.

Det har sett väldigt tråkigt ut och nu fick Korosh nog av denna synen och bestämde sig för att fixa trappan.

Har därför inte sett min man på ett tag då han har spenderat sin tid med att slipa, slipa och slipa. Både trappa och dörr.

Här ser ni resultatet efter all slipning. På sina håll har det spacklats lite och nu ska det torka, sedan slipas igen och sedan ska hela trappen och dörren målas. Lägger upp resultatet här om några dagar. Så får ni se hur det blev.

Men vad skulle jag gjort utan min händiga man. Han är helt fantastisk.

Ps. Och om det är någon som läser detta och tror att vi lämnar hundarna ensamma för lång tid så kan jag lugna dig. Så är det inte.

Stor kram

/L

 1. Lovisa skriver:

  Köp tuggben och Märgben så får de tuggbehovet tillgodosett.

 2. Maria skriver:

  Visst är Ramos Dansk-svensk gårdshund? Har hört att rasen inte gillar att bli lämnad ensam. Har dock ingen egen erfarenhet av rasen, har själv två Jack Russelherrar som kan de också när de lämnas ensamma!

 3. Cissi skriver:

  Vår hund gjorde likadant, bet sönder det han kom åt. Som tur är går det över, för vår hund ca 1-1,5 år. Men jobbigt när man är inne i det, härda ut 🙂 Tur du har en händig man!
  Kram på dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..