Att leva med diabetes

Idag är det världsdiabetesdagen. Denna dagen hålls för att uppmärksamma att diabetes ökar ständigt i hela världen. En allvarlig sjukdom som man inte pratar så mycket om. Och ikväll är det även Diabetesgalan kl 20.00 på TV3.

Detta får ni inte missa detta! Här är en intervju som går att läsa i tidningen idag.

Jag kommer att vara med i ett inslag på galan där jag har fått i uppgift att leva som diabetiker med typ 1 i 24 timmar. Efter att ha tagit sprutor dag och natt i 24 timmar (med saltvatten) och fått larm om att jag måste trycka i mig mat som innehåller socker eller dricka en läsk både dag och natt, så har jag verkligen fått en mycket större förståelse för alla som lever med detta varje dag, varje sekund! Denna sjukdom tar aldrig semester. Jag beundrar verkligen alla föräldrar som har ett barn med typ 1, att leva med den ständiga oron om man överdoserat eller tagit för lite insulin och att få gå upp mitt i natten när larmet går för att ge en spruta eller en macka till sitt barn för att hålla sitt barn vid liv!

Så här kunde det se ut när jag skulle ta mina sprutor. Nåt som är en vardag för så många.

Det är viktigt att alla får mer kunskap om denna sjukdom och Diabetesgalan hjälper till att göra detta samtidigt som man på olika sätt samlar in pengar till forskningen på olika former av diabetes. Så slå på tv:n ikväll kl 20.00 eller kolla i efterhand på Viafree (tror det kommer gå att se den där i efterhand).

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Fläskläpp och böcker

Jag måste erkänna att jag inte läser böcker så ofta. Det beror många gånger på att jag inte har tid att lösa förrän jag ska gå och lägga mig och oftast så somnar jag redan efter en sida om inte boken är tillräckligt spännande. Så ja, då blir det inte särskilt ofta. Men nu har jag hittat en bok jag älskar. Började att läsa En bur av guld som Camilla Läckberg skrivit. Och den är så spännande. Fasen vad bra hon är den där ”Läckis” som jag kallar henne.

Annars brukar jag för det mesta titta i mobilen innan jag ska sova. Ja, jag vet att man inte ska göra det och helst inte ens ha mobilen i sovrummet. Men nu gör jag det, och helt ärligt gör säkert du det också m. Kanske till och med läser detta inlägget i sovrummet, i sängen, på mobilen. Men problemet när man gör det är att när man håller på att somna så händer det att man tappar greppet om telefonen och tappar den. Och har man då otur så kan man till och med tappa den i ansiktet och DET gör ONT.

Detta var precis vad som hände mig häromdagen. Mobilen rakt ned i ansiktet, träffade läppen och en tand så det lät ”klong”. Det gjorde så in i ****** ont och jag trodde nästan att även en flisa av tanden slagits bort.

Tanden klarade sig som tur var men jag fick en fläskläpp på kuppen. Så vad har jag lärt mig av detta? Säkert ingenting, kommer nog göra om samma sak igen om några veckor. För helt ärligt, detta var ju inte första gången och inte heller den sista.

Ha en härlig dag!

Kram

/L

  1. Majsan skriver:

    Ett bra tips , ljudbok och AirPods 👏🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Ljusterapi

Idag så testade vi några ljusterapilampor på jobbet. Det är ju vanligt att man blir deppig, nedstämd och allmänt krasslig dessa mörka tider på året. Så nu testar vi ljusterapi för att se om man känner sig lite gladare och piggare. Ljusterapi sägs ju mildra och motverka depressioner och till och med förbättra immunförsvaret.

En del påstår att man också får ökad prestationsförmåga, mindre stressad, mindre trött och mindre huvudvärk. Vi får väl se…

En annan sak som verkligen är en ljuspunkt i mitt liv är fantastiska Bishara och Leia. Häromdagen var de och uppträdda genom Ten Music Group på Vassa Eggen.

Lite uppvärmning bakom scenen innan allt sätter igång.

Så oerhört glad och stolt över dessa två. Så härliga.

Ber om ursäkt för att bildkvaliteten inte var den bästa. Till mitt försvar då var det så mörkt att det var svårt att få till bra fokus med mobilen.

De körde låtar var för dig men också en jättefin duett. Så mycket har hänt på fett året och både Leia och Bishara har utvecklats väldigt mycket. Både sångmässigt men framför allt närvaron på schema.

Stor kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..