Förbannad – hur kan man göra så?

Som mamma vet jag hur mycket förskolan betyder för barnens trygghet och hur den lägger grunden för hela skoltiden och är en oerhört viktig del i våra barns liv. Och även för oss föräldrar. Att ha en förskola där man vet att barnen trivs, har kompisar, mår bra och har bra pedagoger gör att vi känner att vi kan tryggt låta någon annan ta hand om det dyrbaraste vi har medan vi som föräldrar kan/måste arbeta. Försvinner den tryggheten kommer hela tillvaron ur balans och detta händer just nu på en förskola inte alls långt från mig och jag måste bara passa på att lyfta det här.

Det handlar om förskolan Bergendal i Sollentuna och jag fick höra om denna historien av en bekant som är drabbad.

Det är alltså en av Sveriges första privata förskolor, med kommunal kö, som år efter år har väldigt höga siffror i hur nöjda barn och föräldrar är som hux flux stängs ner. Varför kan man undra?

För att bli konferenslokal. Ursäkta?

Och vet ni vad det sjukaste är? Det är fackförbundet TCO som gör det. Med tafflig argumentation och de ger kalla handen åt alla förslag på lösningar. Vidrigt!

Dessutom dröjde det ett bra tag innan man informerade anställda och familjerna om beslutet.

Detta innebär nu att 23 barn akut måste söka ny förskoleklass då verksamheten troligen bara kommer ha öppet några veckor till. Och det vet vi ju alla hur tufft det är med förskoleplatser efter sommaren!! 23 barn kommer splittras, kanske få platser långt bort från vänner och där de bor bara för att överhuvudtaget få en plats om de ens får någon. Kanske får de inte heller ens en sommaravslutning.

För vad? Ägarna, TCO, vill driva huset som konferenslokal.

Det finns förslag på lösningar från föräldrar, anställda och annan privat aktör att fortsätta driva verksamheten genom att hyra lokalen tills man hittat en ny lämplig lokal. Men nej, och då återstår det att snabbt hitta en ny lokal och än så länge finns det ingen.

Man vill ju bara bojkotta Bergendals konferensanläggning men finns det något mer man kan göra? Får det gå till så här?

Jag är så arg och upprörd! Läs mer om detta i en artikel i lokaltidningen klicka här!

Finns det någon här som vet en lösning? Styrelsen har sammanträde tydligen imorgon för att ta ett sista beslut. Man får ju hoppas att någon där kommer på andra tankar.

(Bilder i detta inlägget är lånade av Mitt I och fotograf som tagit dessa är Susanne Nylén)

Kram

/L

  1. Lovisa skriver:

    Gå ut i tex nyheterna och Rapport så brukar man ofta backa. Uppdrag Granskning, Josefssons program..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

SM i brottning

Godafton!

Hoppas att du haft en härlig lördag. Jag har verkligen haft en fantastisk dag, en dag jag sent ska glömma.

Den här veckan har all fokus här hemma varit på Liam och hans uppladdning inför SM i fristilsbrottning som varit i Arboga idag. Det har varit hård träning och fokus på att hamna rätt i sin viktklass.

Så idag kom äntligen dagen, dagen med stort D.

Först kontroll att man inte har ringorm och annat smått och gott.

Sedan var det dags för invägning. Liam tävlade i viktklassen 55kg och klarade invägningen precis. Skönt!

Efter invägningen är det dags att äta upp sig, men man får passa sig så man inte äter eller dricker för mycket för då är det lätt att må illa eller få håll. Hel vetenskap det här med kosten före och under tävling som vi i hela familjen mer eller mindre alla blivit involverade i.

Fixa håret så att det inte hänger ner i ögonen. Och hår är jag ju i alla fall bra på så den uppgiften tog jag på mig.

Sen var det bara att vänta, vänts och vänta. Liam var sjukt fokuserad och taggad, han gick verkligen in i sig själv och märkte att han emellanåt stängde av allt runtomkring. Oerhört imponerad hur fokuserad han var, det är inte lätt då det är så mycket runtomkring som händer.

Liam ville inte ha någon annan där mer än mig och Korosh då han var orolig att tappa fokus. Så syrran och hennes barn kom till tävlingen och tittade på i smyg och höll sig undan så Liam inte kunde se dem.

Det var varmt och skönt väder så syrran hade lite picknick utanför med barnen mellan matcherna och så att de inte skulle bli upptäckta av Liam.

Det var så spännande idag, och jag var så spänd. De första matcherna vann Liam stort och det tog honom vidare till finalen och matchen om första plats och en guldmedalj och svensk mästare i sin viktklass.

Älskar denna bilden. Liams reaktion på en situation i en av sina matcher som på film såg lite otäck ut.

Så lång lång väntan till alla finalmatcher och tillslut, tredje sista matchen för den här långa dagen var det äntligen Liams tur. Och det var tufft motstånd men vet ni vad, tillslut så vann Liam!!!

Ja ni läste rätt! Han vann!!!!! SM GULD för tusan!!!!! Efter bara 5 veckors träning i fristilsbrottning med coach Gerry i Nykvarns brottningsförening går han och vinner SM-guld i sin viktklass. Det ska inte gå som hans coach skrattande kommenterade efteråt.

Målet är fortfarande MMA men delmålet är att tävla i alla delar av MMA och fristilsbrottning är en av dem. Så detta är bara början. Mina ord räcker inte till att beskriva hur stolt och glad jag är.

Älskade Liam, älskar dig så mycket och du vet att jag står bakom dig till 100% och stöttar vad du än vill göra. Jag kommer vara med dig varje steg du tar på denna resan. Du har så oerhört mycket talang och det är underbart som mamma att se din passion och driv och målmedvetenhet. Gudarna ska veta hur mycket du kämpar. Du är fantastisk!

Och det var inte bara Liam som tog guld från Nykvarnns BF. Kevin Makota stod även han högst upp på prispallen då även han vann i sin viktklass. Stort grattis till dig Kevin!!!

Här står killarna med sin coach Gerry! Tack Gerry för ditt engagemang och fantastiska träning.

Detta var en urladdning utan dess like. Jag har skrikit mig hes när jag hejat på och jag har gråtit. Jag var helt skakig i hela kroppen av all adrenalinutsöndring på grund av all spänning. Så jag kan nog lugnt säga att hela familjen är helt slut, urladdade. Men vi kommer alla somna gott denna dagen och konstatera att idag var det en alldeles särskilt fantastiskt underbart bra dag!

Stor kram till er alla!

/L

  1. Nina skriver:

    WOW! Stort grattis till Liam.

  2. Marie skriver:

    Wow wow Wow!!! Stort grattis till Liam!!! 👏👏👏🏆🥇🎉🎉🎉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ni missar väl inte…

Måndag och ny vecka och jag vet att det för många betyder att det är lite diverse tv-program och serier som kommer ut med nya avsnitt. Och självklart har det även kommit två nya avsnitt av Lailaland idag!

Måndagar kl 21 på TV3.

Nu kanske du tycker att det är svårt att hinna med att titta, men det är lugnt. Du kan kolla mär du vill på Viafree och Viaplay. Där ser du också nästa veckas två avsnitt om du inte kan vänta till på måndag. Jippiiii!!!

I veckans avsnitt får ni hänga med Liam då han hälsar på sin morfar i Thailand. Och min pappa är väääldigt speciell, minst sagt. Kan inte låta bli att skratta åt de två. Men en sak de i alla fall har gemensamt är träning. Båda tränar hårt och pappa hittade ett ställe där Liam kunde träna thaiboxning. Det uppskattade han väldigt mycket.

Så målmedveten och fokuserad han är på sin träning. Det är så många olika typer sv kampsporter man måste behärska för att kunna syssla med MMA och UFC vilket gör att man måste träna väldigt mycket. Och som jag sagt innan är det brottning som gäller just nu.

Min andra lilla sportkille här hemma har precis klippt sig.

Blev riktigt snyggt, kort ska det vara enligt Kit, det är ju vår!

Härligt med barn som spelar fotboll, man märker om inte förr att det är vår med barn som spelar fotboll. De kommer nämligen hem med gräsgröna kläder eller helt gröna om knäna. Det är väl ett vårtecken om något.

Nä nu blir det marsch i säng pannkaka som mamma brukade säga. Upp innan tuppen för att åka till jobbet på radion.

Sov så gott mina kära!

Kram

/L

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..