Frågestund…

Här kommer svar på de frågor från er som jag har samlat ihop under veckan:

Favorit Mat? Favorit Film? Favorit Tv-Serie? Favorit Plagg? Favorit Färg/Färger? Favorit Skådespeleska/Skådespelare? Favorit Artist? Ögonfärg? Bästa vän? Postad av J<3333

-Oj det är svårt, jag älskar mycket! Mat: Tror jag går med hummer, räkor, ostron!  Film: Älskar Thrillers. Serie: CSI Plagg: Mina rock byxor från Rock by Sweden (eget märke) Färg: Blå och svart Skådespelerska: Meryl Streep och Al Pacino Artist: Har för många, Ögonfärg: spelar ingen roll Bästa vän: min syster.

-Har du några goda råd för hur jag ska kunna koppla av? Är så rädd för förlossningen och att jag ska bli en dålig mamma. Hur var du under din graviditet? Är det kanske bara hormonerna som gör mig nervös och stirrig? Det skulle vara så snällt av dig att svara! Postad av Julia 22/11

-Hej gulliga Julia! Du behöver inte vara rädd för förlossningen! Jag var också rädd i början men så kom jag att tänka på att alla människor som du ser över hela världen, har kommit ut på ett och samma sätt och det är ganska många barn om man tänker efter! Jag började sedan tänka på alla kvinnor som fött barn genom alla tusen år, dom klarade ju det, då klarar jag det med tänkte jag. Jag förstår att det måste kännas jobbigt att vara ensam att gå igenom detta utan en partner. Jag vet att det finns mammagrupper för unga kvinnor i samma situation som du, prata med din barnmorska, hon borde veta. Det är alltid bra att hitta stöd hos andra kvinnor så ni kan stötta varandra. Tänk på att det är viktigt för ditt barn att du är stark, du kommer att vara det bästa som hänt din baby och all den kärleken du kommer att få av denna söta lilla varelse kommer att göra dig stark som en lejoninna. Jag tycker att du ska be att få all information om förlossningen av din barnmorska så att du känner dig säker. Under själva förlossningen lyssnade jag på min favorit musik som jag hade tagit med mig, jag bad även min syster vara med som support tillsammans med Liams pappa. För mig kändes det jättebra. Så om du inte har någon partner som kan vara med kan det kanske vara skönt att ha med dig en nära vän istället.

Du ska veta att det finns ingenting som är fel, det är du som bestämmer. Det kommer säkert att finnas många som tycker olika saker till exempel att du är för ung, inte har någon partner osv. Mitt råd till dig, lyssna inte på det, de känner inte dig eller vad som har hänt i ditt liv. Vem har rätt att döma en annan människas val när man inte sett hela bilden. Jag säger som min mamma brukade säga, allt fixar sig var bara lugn. 

-Sofie skrev att hon blivit mobbad för hon har ADHD, hon struntade i att berätta det för sina nya vänner när hon bytte skola. Allt var bra först, men när hon berättade så försvann många vänner. Sofie frågar: Vad skulle du göra om din son fick ADHD och vad skulle du göra om du fick veta att han var mobbad? Hur skulle du hantera det och hur får man ett litet barn att förstå att det inte är något fel på barnet? Postad av Sofie 19 år 23/11

-Vad tråkigt att höra att dina vänner agerade på det sättet. Det enda jag kan säga är att de inte var riktiga vänner om de inte ville vara med dig efter att du berättat. Skaffa nya vänner som tycker om dig för den du är.

Om Liam var mobbad så skulle jag ha ett möte med lärare och föräldrarna och se till att det upphörde omedelbart. Om inte det slutade skulle jag byta skola jag skulle aldrig tillåta att det fick fortsätta, jag anser att det är upp till föräldrarna att uppfostra sina barn så att dom förstår att man ska behandla andra som man vill bli behandlad själv.

-Jag har en fråga till dig Laila 🙂 som jag har grunnat på i aa snart ett år blir de ju… Sisters in crime grejen!? Va va de igentligen? ”dont forget it, ni kommer höra mer om de sen” men gjorde vi de, eller va de bara jag som missa något :s ? Postad av Hanna 23/11

-Nej det blev inget eftersom Magdalena var sjuk så länge tyvärr

-Hej Laila…..Kiss tröjan som Liam har på sig på en bild…..var köper man en sådan????…min grabb vill ha en sådan:)..mvh Marie i Skåne 23/11

-HM!  

-Tänk att förra julen va eran sista jul med eran mamma, det går nt att ta in, kmr nt det kännas ganska jobbigt o fira jul då när nt hon e med? Postad av Emelie 24/11

-Ja, det kommer att kännas jättetomt. Men det känns som om hon är med på något sätt ändå.

-Hej Laila! jag vet att det här är en mamma blogg men jag tänkte att jag kunde dela med mig av mitt egna problem, jag såg att du hade gett lite råd på en del stora frågor. Jag är femton år (snart 16) och min syster börjar bli orolig för mig. Jag har nämligen blivit besatt av min vikt. Jag väger drygt femtio kg vilket är normalt i min ålder men jag har liksom blivit besatt av att motionera (endast för att gå ner i vikt) och jag måste alltid kolla i speglar så inte mina lår ser feta ut. Jag har haft den här besattheten i ett år nu. Jag vet att jag är normal men ändå kan jag inte sluta tänka på min vikt hela tiden. jag får ångest så fort jag äter något onyttigt. Jag påstår inte att jag har anoroxia, för att jag äter ju och så men min syster har läst om sjukdomen och hon säger att jag har massa olika sympton för sjukdomen. Jag vet om att min mamma hade anoroxia när hon var i min ålder men jag tror inte det är ärftligt. Jag bara undrar vad du tycker jag ska göra, hur ska jag bli av med min besatthet? tycker du jag ska söka hjälp? Postad av Beatrice 24/11

-Söta Beatrice, du säger själv att du är besatt av din vikt, att du får ångest så fort du äter något onyttigt och att du motionerar bara för att gå ner i vikt. Jag tycker absolut att du ska söka hjälp så att det inte blir större än vad det är idag.  kram

-Hej Laila! Har hört ryktes vägar att du är på gång att öppna en klädaffär på nätet? Finns det någon sanning i det…..tycker du att du har snygg klädstil. 25/11

-Mina kläder kommer att finnas på nelly com i december.

-Vem tar hand om Liam när han är sjuk och du flyger till Malmö? Postad av Ejje 25/11

-Hans pappa

-Jag är jättenyfiken på hur du var som tonåring, fjorton-femton ungefär? Ifall du gör ett bakgrundsinlägg kan du väl berätta lite om den tiden? Ofelia 25/11

-Jag var sprallig, glad, hatade orättvisor och dansade och sjöng mycket.

-Halloj! Såg dig på Expressens löpsedel idag och tyckte att dina skinnbyxor/jeans var så otroligt balla! Var har du fått tag på dem? Är det någon annan som vet Elin 25/11

-Det är min egen kollektion Rock by Sweden kommer ut i december. För att kolla på fler kläder, gå in på www.rockbysweden.com.  

-En fråga: När du säger att du jobbar mycket vad menar du då? att du jobbar 16 timmars dagar (det verkar ändå som om du har tid för familjeliv?) eller att du har många olika saker på gång samtidigt? eller att du jobbar alla dagar i veckan? Jag undrar bara eftersom jag bara har ett Svensson-liv att jämföra med… Anna-Linnea 26/11

-Jag jobbar nästan varje dag mellan 0800 till 22 utom söndagar som tur är har jag ett jobb som Liam älskar så han kan följa med på mycket. Och jag ser alltid till att ha kvalitetstid med honom.

-Hej Laila! Undrar bara om du kanske i framtiden kan skriva vart du köpt din outfit som du har på bilderna… Haha lite irriterande när du har så snygga kläder och smycket och så vet man inte vart det kommer ifrån… Allt e väl inte från din egen desigt? Eller det e det kanske, ja vad vet jag! Tack för en trevlig blogg 🙂 Kram kram 29/11 Maria Skåne

-Jag vet inte vilka bilder du menar men gå in på www.rockbysweden.com och se om det var något från min kollektion som du såg. Kram

-Hej Laila! Två frågor… vilken julsång tycker du mest om och vad önskar du dig i julklapp? Puss å kram / Nyfiken Anna. 27/11

-I julklapp önskar jag mig: En resa med Niclas, massage, ansiktsbehandlingar, och skor.

-Säg tre saker som är det bästa med Niclas. Kram till dig, världens bästa Laila! 29/11

-Omtänksam, godhjärtad, bra på överraskningar!

-Hej Laila! Jag tycker att du har ett sådant underbart skratt. Är du möjligtvis kittlig, och i så fall på vilka ställen? Och vilka av dem är värst? =) Kram 29/11

-Nej inte så farligt.

-Vilken låt tycker du att Mariette framförde bäst i Idol? 29/11

-Den första som hon sjöng, den som var hennes egen som hon själv skrivit.

Så, det var allt för denna gången. Nästa söndag kommer jag tillbaka med svar på era frågor om ni har några fler. Och jag vill passa på att tacka er alla som skrivit så fina ord och alla ni som verkar gilla bloggen. Jag läser alla kommentarer och tycker att det är jättekul att ta del av era erfarenheter och era tips och råd.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Stor kram till er alla!

/Laila 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..