Frågestund…

-Brukar du umgås med Anders och Andreas privat eller är det bara i jobbsammanhang? Från Malin K 1/12.

-Vi umgås även privat, vi har ju varit vänner i 16 år.

-Hur känns det egentligen att ha kommit in i familjen Wahlgren? Från Louise 1/12

-Det känns precis som vilken familj som helst som har en bra sammanhållning.

-Eftersom jag älskar Mariette och hennes underbara, röst och utstrålning, är jag så NYFIKEN på vilka låtar ni valde till henne, som hon alltså skulle fått göra på fredag om hon varit kvar i tävlingen. För visst var låtarna redan valda innan förra fredagsfinalen? Från Simone 1/12

-Får tyvärr inte avslöja det.

-Vilken linje gick du i gymnasiet? Från Isabelle 1/12

-Estetisk linje

-Menar du verkligen att du jobbar 14 h/dag 6 dagar i veckan?! Det blir över 80 h/vecka, en dubbel heltid… STRÄVAR du efter att bli utbränd?? Även om man älskar sitt jobb behöver man ju inte jobba ihjäl sig, särskilt inte om man har barn. ”Kvalitetstid” med Liam, är det ½ h vid läggdags då? Kanske inte jättebra för barn att vara med för mycket på sina föräldrars jobb, även om de tycker det är ”kul”. KVANTITET räknas också. Du kan inte hinna med så mycket mer än att sova. Är pengar SÅ viktigt för dig?! 1/12

-Ha, ha ha. Förlåt att jag skrattar. Nej pengar är verkligen inte det viktigaste för mig. Det är roligt att du kläcker en sådan kommentar när min mamma precis gått bort. Jag vet verkligen vad som är viktigast i livet!! Förutom min familj som alltid kommer att gå i första hand, så har jag en enorm passion för att skapa. Att få se ett litet frö växa och faktiskt bli något. Så länge man tycker att något är roligt och att det faktiskt känns som att man sysslar med sin hobby, då är det svårt att bli utbränd. Angående Liam så kan jag bara jämföra det med min mammas och mitt förhållande. Från det att jag var två tills jag skulle börja i första klass så var jag för det mesta med min mamma ute och reste. Hon var frisör och åkte väldigt ofta på frisörtävlingar både i Sverige och utomlands. Jag minns att hon tränade hårt inför tävlingarna. Hon var också egen företagare och hade sin egen salong som hon jobbade i från morgon till kväll, och efter stängning så tränade hon och sina arbetskamrater inför kommande tävlingar. Jag stormtrivdes, jag var ju med, jag fick klippa dockor titta på när de tränade, resa och heja på mamma när hon tävlade.  Jag har aldrig mått dåligt av det, tvärtom. Jag stod min mamma enormt nära. Liam och jag har exakt samma förhållande han älskar musik, och allt annat han får vara med om, ibland tar vi med någon av hans kompisar med. Så det värsta som kan hända är väl att Liam blir som jag och får samma relation till mig som jag med min mamma. Och det tycker jag är helt ok!

-Jag undrar, har Niclas någon blogg? Vad heter den i så fall? Från Hanna 1/12

-Nej, han har ingen blogg.

-Hur ska jag göra för att sluta ha så höga krav på mig själv när det gäller prov och läxor i skolan? ( jag blir så förkrossad ibland då jag strävar mot T.ex VG men bara får G. Från Carro.

-Det är bra att du har höga ambitioner men det får inte gå överstyr. Var glad för dina G och ta nya tag till nästa gång. Man kan inte alltid vara i toppform. Kram

-Hej Laila! Jag undrar vart de röda skorna du har på MQ bilderna kommer ifrån? De med sidenrosett alltså 🙂 Patricia 2/12

-Jag vet faktiskt inte. Stylisten fixade dem.

-Hej Lala! Är du nån gång orolig/nojig/rädd över hälsan? Att du, ditt barn eller någon annan närstående ska bli allvarligt sjuka? Jag oroar mig ofta över det sedan jag fick barn och undrar om jag är ensam om det Från Sussi 2/12

-Söta Sussi, jag har levt med att min mamma kan gå bort vilken dag som helst från det att jag var tio år. Jag har fått lära mig att ta vara på tiden här och nu och inte oroa mig för något som jag inte kan påverka. Jag fick höra som 10-åring att min mamma inte kommer att leva så länge, hon levde i 27 år efter det.. Det hade varit bättre att inte fått ett sådant besked som 10-åring och fått slippa må dåligt och vara orolig. Som vuxen har jag insett att man inte ska oroa sig för något som inte finns utan fokusera på allt bra, och ta vara på det. kram

-Är det samma personer som kommer vara med i Made in Sweden denna säsong igen, eller hur funkar det??? Från Lisa 2/12

-Nej, det här året blir det nya artister. Made in Sweden börjar 14 januari kl 20.00 på TV4.

-Jag undrar om Liam pratar flytande engelska också eftersom hans pappa är från Usa? Från Lisa 2/12

-Ja, Liam pratar flytande engelska. Kan vara svårt ibland när man vill prata om något som man inte vill att han ska förstå. Jag har tabbat mig många gånger som typ ” let’s by that car for christmas” Liam skiner upp som en sol. Ska jag få bilen!!!?? frågar han då.

-Men va? MFF? Jag trodde ni höll på Bajen. Stilla min nyfikenhet, please! 🙂 Från Simone 3/12

-När jag var i Malmö på idol så fick jag den, men självklart håller vi på Bajen.

-Jag undrar lite över genrepet och fredagsfinalerna. Är ni mer på genrepet eller är det på fredagens livesändning som ni hör idolernas uppträdande för första gången? Från Amanda 4/12

-Vi får inte titta på genrepet. Vi ser dem för första gången när ni ser dem. Det var för första gången nu i Malmö och Göteborg som juryn tillåtits att se idolerna innan direktsändning. Men det var ju så klart bara för att det fanns publik med.

Vad hade du för ”roll” i kompisgänget under högstadiet/gymnasiet? Var du den populära eller den som längtade efter att få åka hem och plugga varje dag? 5/12

-Mer fixaren av shower, evenemang, uppträdanden osv

-Vill du svara på detta? Jag gillar kalle väldigt mycket och eric också tove som fick gå idag tyckte jag var för omogen. Hur hanterar ni er roll och är ni ärliga i juryn? För ibland känner jag att ni lindar in kritiken. Alltså vem blir årets vinnare och varför? Från Cris 5/12

-Jag vet inte vem som blir årets vinnare det är väldigt jämt. Vi försöker att vara så ärliga vi kan.

-Du är min största förebild och jag vill så himla gärna träffa dig. Problemet är att jag inte vet om jag skulle våga gå fram om jag såg dig, för jag skulle förmodligen stamma som en 3-åring och skaka i hela kroppen. men om man skulle se dig och Niclas i stan, tycker du jag är knäpp som går fram och vill ha en kram då? Från Lydia 5/12

-Hej Lydia, vad gulligt sagt. Jag är inte farlig och jag skulle tycka det var roligt om du kom fram och sa hej. Så om du ser mig någon gång kom fram och hälsa! kram

-En fråga om din syster. Det verkar som hon är med dig ganska ofta på jobb:). Jobbar hon med dig, vad är hennes roll isf, vad har hon för uppgifter? Från Emse 5/12

-Ja min syster jobbar med mig för Rock by Sweden och Rock by Sweden Åsitas.

-Vad tyckte du om att Tove åkte ut? Från Linnea och Emma 6/12

-Tråkigt, men jag tycker att det var lika tråkigt när dom andra fick åka hem dom med.

-En sak vill jag fråga varför tycker du Tove är bättre än Kalle? Jag tycker ju helt tvärtom Från Chris 6/12

-Jag vet att det har varit mycket snack om mig angående Calle och Tove så här kommer ett svar på det. Jag hoppas att alla förstår att oftast är allt överdrivet i press och i somliga fall till och med fel. Jag har tex aldrig sagt att det är skandal att Tove inte gick till final, eller att det är skandal att Calle gick till final. Det jag sa var att det var skandal att Erik hängde löst! Det står jag för. Han har varit bäst dom senaste gångerna. När det gäller Tove så tycker jag personligen att hon var värd att gå till final om man summerar hennes tidigare framträdanden, det innebär inte att jag tycker Calle är dålig, jag tycker att Calle är jättebra!! Calle har en fantastisk röst. En del säger att Idol handlar om utveckling, ja men innebär det att det bara är Calle som har utvecklats? Personligen så tycker jag att Tove utvecklats något enormt, från en rädd 16-åring som knappt märktes i början till en cool tjej som hittat sig själv som artist. Jag blev överraskad gång på gång. Vill bara förklara hur svårt det är att börja en låt utan musik som Tove gjorde, eller när hon spelade piano och sjöng samtidigt, det är oerhört svårt. Jag har jobbat med att hitta talanger sen jag var 25 och Tove har utvecklats och har en enorm talang. Jag favoriserar ingen men jag måste också få ha en åsikt det är därför jag sitter där. Ni som åskådare sitter på andra sidan och har makten att rösta på den ni vill, det är ju ändå ni som bestämmer i slutändan. Nu är det ju final och låt mig då berätta att jag inte har någon åsikt om vem som bör vinna utan jag tycker att den som sjunger och framför vinnarlåten bäst ska vinna. Jag önskar både Calle och Erik lycka till!

 –En sak till jag undrar över: hur tar du dig igenom sorgen över din mamma och hade du hjälp av att du kunde förbereda dig inför hennes död, för som jag förstod det var det en lång sjukdomshistoria. Chris 6/12

-Jag är lyckligt lottad som har så många fantastiska syskon det är tack vare dom som jag klarade av att gå igenom hela den biten.

-Jag är fortfarande i chocktillstånd över att Tove åkte ut… Hur i hela friden tänkte ni när hon tilldelades dessa ”skräplåtar”,som hon sjöng? Men,det var väl inte meningen att hon skulle få vara kvar…Därför fick hon 2 låtar som hon INTE skulle glänsa i… Från Annie 6/12

-Jag hade inte Toves glänsarlåt som mitt första val. Men vi är tre i juryn och då arbetar man och måste ta beslut som ett team.  

-Favoritnamn ( Tjejnamn & killnamn ) Har du någon förebild? ( vem? ) När börjar Rock by Sweden säljas på Nelly? Lääängtar! Om du inte jobbade inom musiken, vad skulle du kunna tänka dig att jobba med/som då? Från Julia 6/12

-Liam och Angelina. Min mamma, Rock by Sweden börjar säljas på Nelly runt den 15 december. Mode, inredning, kläder, smycken och TV.

-Hur är Andreas Carlsson som person? Han är super snygg! Från Sussi 6/12

-Andreas är en super gullig och snäll kille.

-Jag undrar om du kommer lite mer norröver i vårat avlånga land och visar dina smycken? Det vore kul att träffa dig och jag älskar verkligen dina smycken, jag har redan ett armband men det blir mer vill jag lova! 🙂 Ska du någonstans nästa vecka och visa? Sofie 6/12

-Nej inte vad som är inbokat. Nästa vecka är vi i Borlänge och Avesta. Gå in på Smyckas hemsida så ser du när. Sedan kommer jag att vara i Globen på fredag! kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..