God Jul!

God Jul på er alla! Hoppas att ni hade en lika trevlig julafton som jag hade igår.

Jag och Niclas firade jul hemma hos hans mamma och pappa. Johan, Jonas och Linda var också medbjudna (vår yngsta bror Joakim stannade kvar i Småland och firade jul där med sin flickvän). Niclas syskon och deras familjer var också med och firade jul. 

Som vanligt på julafton så sprang barnen runt och ville öppna paket och väntade på jultomten medan vi vuxna turades om att förbereda maten i köket varvat med att dricka glögg framför brasan,

Huset var väldigt julpyntat så stämningen inföll sig från första stund vi klev innanför dörrarna. Straxt innan det var dags att äta så tog vi faktiskt en ringdans runt i huset. Har inte dansat det sedan jag var liten men det var faktiskt jättekul. Och kanske precis vad som behövdes för att göra sig redo för en lång sittning med fantastisk god julmat. Alla hade bidragit med någonting och jag åt nog så mycket att det kändes som att Jessicas goda köttbullar skulle börja spruta ut ur öronen på mig.

Sedan kom tomten, det var en snäll och något gammal och skruttig tomte som kom till oss som var lika rolig för barnen som för oss vuxna. När tomten gått så var det dags för lite efterrätt. Linda hade bakat en pepparkakscheescake som smälte gott i munnen, men även goda kladdkakaor som jag hade önskat. Som vanligt kunde hon inte hålla sig utan hade gjort lite chokladpraliner också som jag inte heller kunde låta bli. Mums mums! Efterrätterna på julbordet är lika viktigt för mig som köttbullar och skinka. Så det blev som pricken över i:t.

Efter all god mat hamnade de flesta av oss i matkoma och orkade inte röra oss ur fläcken. Förutom barnen då som sprang runt som yrväder och lekte med sina nya leksaker. 

Kvällen avslutade jag med att ringa min fina son som är i USA. På grund av tidsskillnaden så var det bara eftermiddag där borta. Den stora dagen för dem är ju juldagen, så deras julfirande hade inte riktigt börjat ännu. Då det är en amerikansk jul han firar så öppnar de julklapparna på juldagens morgon, dvs just nu i skrivandets stund sitter nog Liam där borta under julgranen med sin pappa, farmor, farbröder, faster och kusiner och sliter upp omslagspapper. Jag tycker att det är så roligt att han får ta del av två olika kulturer och får uppleva båda sätten att fira jul på. 

Nu ska jag ta det lugnt resten av helgen, är fortfarande mätt sedan igår och ska nog ligga på soffan, äta chokladpraliner och titta på alla mysiga filmer som visas på tv den här tiden på året. 

Ha det så bra så länge!!

Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..