Road trip!

Hej alla goa människor!

Jag är super laddad. Jag har packat, handlat och matat ödlan eftersom  han kommer att få vara ensam i ett par dagar. Vi i Made In Sweden gänget kommer att åka ut på en road trip…. Vi ska till Kläppen och åka skidor!! Anders kommer att hämta upp alla i sin husbil.. hm..  Jag undrar hur Andreas ska klara av det, han som gärna åker lite bekvämare om man får säga så he he. Vi har en stuga bokad och för allas trevnad så har jag köpt samma pyjamaser till alla. Ni vet MC gängen har ju sina västar och vi är ju inte riktigt lika hårda så det fick bli samma pyjamaser ha,ha…
Nu ska jag avnjuta en fantastisk soppa som Niclas har gjort, kan avslöja att ni är dom första som får ta del av den eftersom han precis satte ihop receptet och jag är försökskanin.
 
 
Broccoli soppa med lax och limesås
 
4 pers tillagning 25 min
 
400 g lax
1 citron
2tsk socker
1000 g broccoli i bukett
9 dl vatten
4 dl grädde
2  tärningar grönsaksbuljong
1 röd chili
1 tsk körvel
salt och pepper
 
Lime sås
 
2 dl youghurt
skalet och saften från 1 st lime
2  msk färsk hackad mynta
salt peppar
 
Laxen tärnas fint och marineras med citron, socker, salt samtidigt som broccolin kokas mjuk med resten av ingredienserna (ca 15-20 min). Använd stavmixer för att göra soppan slät och koka ihop. Salta och peppra efter smak.
Häll den heta soppan över laxen som lagts i tallrikarna så blir dom perfekt kokade vid serveringen.
En msk lime sås i varje tallrik och resten vid sidan av på bordet. Pynta gärna soppan med en kvist mynta och lite avokado så ser den trevligare ut.
 
 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..