Livet är underbart….

…ja det är det verkligen.

Livet snurrar på, dagarna flyger förbi av bara farten. Barn till förskola, hämta, lämna. Jobb och möten löser av varandra. Det snurrar bara på helt enkelt. Man tänker inte så mycket på livet runtomkring en. Det bara är som det är. Så plötsligt, mitt i vardagen så kommer de där små guldkornen som gör att man stannar upp och öppnar ögonen och känner efter. Känner efter hur man mår, hur man känner och hur livet är.

Igår hade jag ett sådan där extra härligt tillfälle. Påväg hem efter en sen dag på jobbet så satt jag i bilen och tänkte. Tänk om min man nu har lagat mat och står och väntar på mig med maten färdig på bordet. Hällt upp ett glas vin och välkomnar mig på detta härliga sätt när jag kliver innan för dörren. Trött och sliten. Det är ju för bra för att vara samt egentligen. Men vad händer då? Jo, när jag kliver innanför dörren möts jag av en underbar doft av nylagad mat, och där står han, Min älskade make, med sitt svarta förkläde och har precis lagat färdigt en god pasta, korkat upp en flaska vin och precis hällt upp ett glas till oss var och säger: Välkommen hem! 

Det kunde inte ha varit bättre. Vilken underbar avslutning på dagen. Sedan satt vi uppe, drack lite vin till och bara myste och pratade om allt mellan himmel och jord. 

Det hade varit en underbar dag, det var fortfarande lite ljummet ute och jag kände då i den stunden hur underbart livet är. Livet är tufft och jobbigt emellanåt. Jo tack jag vet. Jag har under livet gått igenom många jobbiga saker, varit med om många med och motgångar. Och just därför är det så viktigt att samla energi och insupa det härliga underbara när livet känns så bra. Jag har en underbar son, en fantastisk man och ett jobb jag älskar. Det är vår i luften och snart är det sommar. 

Man måste stanna upp i vardagen och känna efter, lyssna och njuta. Det är viktigt, man får inte låta vardagen ta över av alla måsten så man missar det underbara i livet. Det är de små sakerna som gör det, att man är lycklig. De små sakerna som fyller en med energi som gör att man orkar med de större och tyngre sakerna i vardagen och i livet. Små saker som att ens man har maten klar när man kommer hem trött och sliten från jobbet. Det är lycka!

Kram

/Laila

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..