Konstnärsblod..?

Imorgon ska Niclas åka till Kalmar då han ska spela där på Larmtorget. Jag  och Liam kan tyvärr inte följa med denna gången men det hade varit så roligt att få åka ner. Jag har ju min mormor där nere i Kalmar och hade gärna velat besöka henne. Dessutom gör mormor alltid världens godaste öländska kroppkakor när man är där. Och så brukar hon laga stekt fläsk med potatis och löksås. Mums mums!!! Min mormor är ju Liams gammelmormor, men hon vill inte bli kallad gammelmormor. Det låter så gammalt säger hon. Hon är 87 år. He,he! Så hon kallas mormor Jane istället för gammelmormor. Är faktiskt väldigt stolt över henne. Hon bor fortfarande i sitt hus som hon har bott i i över femtio år, klarar sig nästan helt själv trots att hon är 87 år.

Liam har målat två tavlor idag som han vill att Niclas ska ta med sig ner till mormor Jane. Han har målat dem själv på en riktig duk, med riktig färg. Den ena tavlan har han målat med bara färg och den andra har han klistrat på en bild på sig och en på mig och Niclas, sedan har han målat runtomkring. När jag frågade vad det var så sa han att det får den som tittar själv bestämma, för det är modern konst. Ha, ha! Ja, visst är det modern konst alla gånger. Men jag tycker att det blev väldigt fint. Och det kommer mormor säkert också att tycka.

Den här kallar vi ”lukta på blommor”….

Och denna kallar vi ”Familjen..”

En liten rolig sak jag måste berätta är att för många år sedan kom det en känd konstnär hem till min mormor och morfar och hälsade på. Han gick runt hemma hos dem och tittade på vad de hade för tavlor. En tavla fångar hans intresse särskilt. Han börjar prata om den, säger att den har ett väldigt djup, så många känslor. Att man verkligen kan se hur konstnären känner och tänker. Han älskade den! Vem är konstnären frågade han då? Så säger mormor att det är hennes 3åriga barnbarn som har målat den. Och det barnbarnet var jag och tavlan var en liten treårings kludd med grönt och svart utblandat på ett papper som mormor hade fått av mig. Hon hade senare ramat in den och hängt upp den för hon tyckte det var gulligt. Den såg kanske ut som modern konst och inte så mycket som en barnkladd. Ibland är ju skillnaden hårfin. Men gissa om han blev lite generad och tyckte att det var lite pinsamt att han hade pratat så mycket om tavlan innan han fick reda på vem som hade gjort den.

Ja, så det finns kanske lite konstnärsblod i mina ådror. I så fall kanske det är det som också gått vidare till Liam och gett honom fantasin att ”skapa” dessa fantastiska verk som nu mormor Jane ska få bli stolt ägare till.

Tack förresten för alla ”krya-på-dig-kommentarer”. Det var snällt. Och för er som skrev och undrade om jag kanske kunde vara gravid. Återigen, det är jag inte, det kan jag garantera.

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Jenny skriver:

  Dom där tavlorna är grymt snygga 😮 😀
  Hälsa det till Liam. 😀

 2. marita skriver:

  du kanske är med barn

 3. CL skriver:

  Fnysningarna från
  hästar som harklar sig,
  swishandet
  från deras svansar,
  mumsandet av havre.
  Klirrandet av järn
  som hörs när någon
  lägger på sadeln.

  Små ljud som saknar betydelse,
  men de stannar föralltid
  i den omedvetandes
  bibliotek av minnen.
  Som en känsla,
  en känsla av
  lycka.
  // En liten påminnelse om att det vi håller kärt kan vara det vi ständigt har runt oss

 4. AJ skriver:

  Ja men så fint skapande. Härligt det där med att blanda äkta bilder med målarfärg.

  Vad skönt att din mormor är 87 år och mår bra. Häftigt!
  Min mormor bodde hemma i sitt 3 våningshus tills ett par år sedan. Numera bor hon på ålderdomshem. Vi kallar det gamlis. Då mina kids går på dagis. 🙂 Tyvärr anpassar man sig snabbt till miljön och hon är numera ett ”paket”. Jag har sorg i hjärtat, såklart!

  Smaken e ju olika m jag har nyss fått nys om, och blivit såld på, serien Sons of Anarchy! Mc-familj i US. I like!

  Ha d bäst!
  Anna

 5. oj blev lite fel ,skulle inte bli en ledsen min 😉
  puss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..