En riddardag på Kalmar slott!

Min sin har idag blivit dubbad till riddare. Jag ska berätta hur det gick till.

Mellan regnskurarna bestämde vi oss för att åka in till Kalmar och titta på Kalmar slott. De har något som heter Barnens slott där i sommar. Det är jättefint anordnat så det passar barn i alla åldrar. Liam deltog då i något som heter Slottskampen. Där får man först ta på sig en väpnare dräkt och sedan är det dags att utföra en rad uppgifter. Närmare bestämt tio stycken för att senare kunna dubbas till riddare. Det är allt från att träffa saker, gå på en planka till att slåss mot den svarta riddaren. Liam tyckte att det här rollspelet och hela utformandet var jätteroligt och levde sig verkligen in i det hela.

Liam slåss mot den ”Svarta riddaren”…

… som han sedan vann över.

En annan uppgift var att rida på en häst och använda en lans man skulle träffa en sak med. Och sista uppgiften var att dra ut ett svärd ur en sten. Det var rätt tungt, men tillslut så klarade han det.

En blivande riddare står redo att rida ”häst” och slåss med lans…

Svärdet i stenen…

Sedan var det dags för barnen som klarat sina uppgifter att få komma med drottningen in till slottet och bli dubbad till prins, prinsessa eller riddare. Liam ville såklart bli riddare. Det var väldigt högtidligt och de Liam fick ett diplom där det står att han nu är riddare av Kalmar slott och även en guldring med en riddare på.

Liam dubbas till riddare!!!

…och stolt visar han upp sin riddarring!

Nu sent ikväll ska vi åka iväg och plocka upp kräftburarna, hoppas, hoppas, hoppas att vi har fått många stora fina kräftor som vi kan kalasa på sen…. Mmmmmmmmm….. vilket kräftkalas det ska bli sen (hoppas jag).

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. Jonna skriver:

  mer bilder på dej Laila! 🙂
  Kan du inte visa ditt hem? så nyfiken på din heminredning. du verkar ha snygg smak! Kram

 2. anonym skriver:

  Hej, häftig här riddarsaken var. Det hade nog min bror gillat 🙂 har en fråga som inte rör inlägget särskilt mycket.
  När har idol sin sista sesång ? funderar på att söka men är inte 16 förren nästa vår.
  Kram 🙂

 3. Åsa skriver:

  Häftig inställning din son hade när han var i ringen. Vår 7-åring stod trollbunden och kollade hin hans mod, hur han vågade attackera och framför allt skrika tillbaka

 4. Emilia skriver:

  Det där hade min 6-åring också gillat! Vilken fantastiskt rolig upplevelse för barnen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..