En väldigt kär vän… och roliga minnen…

Är ju som sagt i Halmstad och hälsar på min kära vän Hanna och hennes man Peter. Hanna och jag gick i samma klass på gymnasiet på Sannarpsskolan här i Halmstad. När jag gick ut nian och skulle välja linje till gymnasiet fanns det bara en enda linje jag kunde tänka mig att gå och det var en teater- och danslinje. Problemet var då bara att vi bodde i Skåne och den närmaste linjen med denna inriktningen var i Halmstad. Mamma gillade inte detta men visste hur mycket jag brann för detta och när jag sedan kom in på skolan så gick hon med på att jag fick börja där och i och med det så flyttade jag hemifrån när jag endast var 15 år.

Det var många andra i klassen som precis som jag som fått flytta hemifrån för att kunna gå på denna linjen. Vi var alla så unga och kanske inte alls redo att ta ansvar för sig själv men vi var så illa tvungna och det gick ju faktiskt väldigt bra tillslut. Och man blev många erfarenheter rikare av att göra detta.

Första halvåret så bodde jag inackorderad ihop med en annan tjej i klassen i ett hus. Det visade sig sen att den här tjejen gillade att festa och höll en massa fester hela tiden. Tillslut så blev vi utkastade och på nåt sätt så fick jag skulden för allt festande fast än det inte var jag som festade. Men sånt är livet, det kan vara rätt orättvist ibland och det var en av gångerna jag fick lära mig det. 🙂

Det var mycket att lära sig som man då inte kunde. Allt som har med ett hushåll att göra, betala räkningar och laga mat. Det var inte lätt alla gånger. En sak som jag kom ihåg nu när jag satt och tänkte på detta var en kille i vår klass. Han kunde inte laga mat och var dessutom för lat för att göra det. Så han brukade ta en kopp med varmt vatten och hålla i snabbmakaroner och sedan så drack han det utan att koka dem. Inte klokt egentligen när man tänker på det, men så gick det till för vissa. 🙂

Då så många i klassen också hade fått flytta hemifrån var det en väldigt härlig sammanhållning. Då ingen av oss hade några föräldrar att gå hem till efter skolan blev det att vi umgicks efter skolan också. Ja det var en jätteroligt tid.

Något annat som var kul var att det var alltid lite rivalitet mellan Sannarpsskolan som jag gick på Kattegattskolan. Vår skola var mer estetisk och den andra skolan hade en mer natur och teknisk inriktning. Skolornas elever brukade hitta på lite hyss mot varandra. Tex så färgade den andra skolan mjölken grön och röd på vår skola. De hällde också i nåt medel i julgransfoten till den stora julgranen i aulan på vår skola så att julgranen snabbt tappade alla barren. Vår skola var inte så snälla de heller, ett år kidnappade de den andra skolans lucia så det året hade de ingen lucia.

Ja, många minnen kommer fram ju mer man är här och ju mer jag och Hanna sitter och pratar.

Idag var vi på stranden. Liam och Hannas son lekte medan vi andra satt och solade lite. Då kom vi att tänka på hur det var på den tiden här på Tylösand. Då var det bodybuildartider och massa muskelknippen låg på stränderna inoljade och flottiga. Det tyckte inte jag var så snyggt. Men sen kom vi på också att på den tiden så solade nästan alla tjejer toppless. Man var konstig och udda om man inte tog av sig bikinitoppen. Och idag är det precis tvärtom, det är väldigt ovanligt att man ser någon sola toppless idag. Ja, tiderna har verkligen förändrats till det bättre i alla fall när det gäller den saken.

Ja, roligt är det att sitta och prata men en kär gammal vän. Vi fortsatte skolan på musikallinjen i Göteborg tillsammans och vi har fortsatt att hålla kontakten sedan dess. Det är väldigt kul att ha en vän som man delar så mycket minnen tillsammans med.

Nä, nu ska jag sluta skriva här och ha en mysig kväll och fortsätta att prata massa.

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Frida skriver:

  Oj vilken överraskning att du gått i Halmstad 😀 Jag är nämligen själv hit flyttad för att gå i skola ( musikproduktion faktiskt ) Och jag kan lova dig att konkurrensen mellan skolorna finns definitivt kvar 😉 kram på dig

 2. David skriver:

  Hejsan Laila!
  Såg dig i halmstad faktiskt, på restaurangen SALT nere i Tylösand. Hoppas du åt gott och hade det bra. Du får säga till Niclas att sluta pilla sig i håret bara. Han gjorde det rätt mycket! 🙂

  Puss på dig min favorit <3
  David

 3. Ulrika skriver:

  Hejsan LAila!
  Måste få ställe en fråga angående Idol. Hur går det till efter att vinnaren är utsedd?Tänker på Erik Grönwall nu.Han åker runt o spelar på småställen utan publik nu i sommar och det fattar inte jag.Har lyssnat lite på Idol-tiden låtarna och bättre live-sångare har jag aldrig hört.Står man ensam efter vinsten eller hur går det till. Känns bortkastat då ni faktiskt hittade en av Sveriges i särklass bästa sångare. Lite nyfiken….
  Mvh Ulrika

 4. Sigrid skriver:

  Så roligt att du är här i Halmstad! Kanske man råkar stöta på varandra på stan. 😉

  Kram.

 5. kidnappade den andra skolans Lucia , asgarv, ha ha !!
  mysigt att ha en kompis man känt så länge, jag hoppas att min och Selmas vänskap håller ,fast det är jag nästan säker på att den gör .. för hon är som en syster för mig 🙂 , fast vi har aldrig bråkat så, vi är mer sånna som sitter o stirrar o ser lite små sura ut och sen så börjar vi skratta så är allt bra igen ,he he gud, nu får hon allt komma hem, saknar henne så mycket !

  Ha det så bra , världens bästaa Laila ! 🙂 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..