Nya inredningstips…

Som jag tidigare berättat för er så har jag ett par goda vänner, Patrick och Thomas som är barnskodesigner. De är dessutom väldigt duktiga på inredning och har ett fantastiskt fint hem. Och det roliga med dem är att när man pratar med dem om vart de har köpt sina saker så visar det sig att mycket har de gjort själva och till väldigt billigt pris dessutom. Därför har jag bett dem om att komma med lite inredningstips då och då som jag kan dela med mig här på bloggen. Jag tycker nämligen att fler borde få ta del av deras smarta tips och jag kan säga er att jag har en rad tips och idéer som jag fått från dem som jag och Niclas kommer använda i vårt nya hus när vi ska inreda där.

Så här kommer en liten hälsning i från Thomas och Patrick:

Hej på er!

När Laila var på besök hos oss senast så blev hon väldigt fäst vid ett matbord och ett soffbord som vi har. Då hon sedan fick höra att vi hade gjorde det själva ville hon att vi skulle skriva till er i bloggen och berätta hur vi gjorde och visa bilder på våra bord.

Idén till våra bord kom då vi var så trötta på allt vi hade hemma, allt var i vitt. Det kan ju vara snyggt visserligen men kände att det var dags att göra något hemma och ville inte att det skulle kosta skjorta heller. Var på en resa i Thailand och hade köpt med oss plast som är svart och krokodilskinnsimitation, det kostade inte många kronor. Detta använde vi till en gammal bordsskiva som vi klädde in. Nu använde vi det materialet vi hade hittat i Thailand men man skulle säkert hitta någon vaxduk eller liknande vattenavstötande material för ett bra pris här i Sverige också. Det viktiga är att man har en hel bit och att det inte blir någon skarv. Var också noga med att spänna plasten så den blir ordentligt sträckt över bordsskivan. I hörnen så får man vika noga och limma försiktigt där med superlim.

Sen när vi skulle välja ben till bordet så gick vi till en smed som gjorde dem åt oss. På så sätt fick vi lite industrikänsla också vilket blev rätt coolt.

Bordet som ni ser på bilden har vi dukat med en salig blandning av massa saker vi tycker om. Bland annat så har vi på våra resor till Thailand passat på att köpa fina träsaker som kostar nästan ingenting. Vi har även där köpt små fina handdukar som man kan använda istället för servett. Dessa tvättar vi i lemongras, vrider ut dem och lägger dem sedan i kylen. Blir jättetrevligt.

Porslinet kommer från IKEA och kostar 5 kr/st, vi gillar IKEA. 🙂

Glasen är köpta i Sydafrika.

Vårt soffbord kläde vi in på samma sätt som ovan. Men benen till detta hittade vi på ett byggvaruhus.  Efter att vi gjort om borden kändes det som att vi fått ett helt nytt vardagsrum och matplats och det för under 1000-lappen.

Ljuslyktorna på soffbordet har vi också gjort själva och var hur enkelt som helst. Vi köpte cylindervaser på Plantagen för 19 kr/st. Vi tog sedan svarta strumpbyxor som vi klippte av foten på och trädde sedan över dessa på vasen så att den inte blev genomskinlig längre. Blir hur snyggt som helst och ger ett fantastiskt sken att ha på terrassen eller inne i vardagsrummet.

Ha det bra! hoppas vi hörs igen!

Thomas & Patrick

Ja visst var det fina möbler de hade gjort. Dessa grabbar är helt fantastiska och så händiga. De har så många idéer och bra tips på smart, snygg och billig inredning. Så jag hoppas ni gillade deras tips och kanske själva fått lite idéer.

Annars är jag nu hemma igen. Har varit borta över en vecka nu och det var härligt att få åka iväg och hälsa på släkt och vänner. Men det är ju som man brukar säga, väldigt skönt att komma hem igen när man varit borta.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram

/Laila

 1. Skriv din kommentar här!
  Mina älsklingar Thomas o Patrick är så begåvade och har mycket mycket mer att berätta om.
  Och Laila är ju som vi alla vet oxå otroligt begåvad.
  Tack för att det finns så härliga, vänliga och smarta människor i lilla Stockholm.
  Eva

 2. Linda skriver:

  Verkligen kreativt och snyggt!! Men jag skulle verkligen vilja veta vart man hittar stolarna!

 3. Maria skriver:

  *Suck* om man ändå inte hade tummen mitt i handen.. Fina bord etc..

 4. ulli skriver:

  åååååå vad fint vill också ha, roligt att du visar lite inredningstips !! ha en bra dag-kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..