Veckans wakeup-call!

Jag brukar sällan kommentera vad som står i tidningar och vad som sägs i media om artister och kända människor. Delvis för att jag av egen erfarenhet vet hur mycket felaktigheter som skrivs. Och kanske är det så artiklarna jag nyss läst som handlar om en speciell artist också är påhittade. Men då denna artist gång på gång gråtit ut i media där hon har berättat hur illa hon har blivit behandlad av bland annat tv och radio så får jag inte uppfattningen om att det skulle vara påhittat.

Den jag talar om är Kicki Danielsson.

Tydligen så är det så att hon nyligen blivit sparkad från en ny tv-produktion som nu i dagarna skulle påbörja sina första inspelningar. När man läser hur detta har gått till har jag full förståelse för att Kicki blir ledsen och besviken. Man ger henne sparken bara ett par dagar innan man enligt planerna ska filma henne i hennes hem. Och allt detta förstår jag, det är illa skött och det borde ha skötts bättre om det nu stämmer som man kan läsa i media. Men det jag nu är så uppriktigt trött på är alla dessa uttalande som görs om hur synd det är om Kicki och att det verkar som att hela världen är emot henne.
Hon påstår att man har sparkat henne för att hon är för gammal, och pratar därför om åldersdiskriminering. Men detta kan inte stämma tänker jag då, då det är flera andra deltagare i detta program som enligt uppgift ska vara med som är äldre än henne tex Lasse Berghagen och Lill-Babs.

Kicki säger att hon i sina många år inom artisbranschen aldrig blivit så illa behandlad. Och visst är detta dåligt, men då kanske det är dags för henne att en gång för alla vakna upp och öppna ögonen för hur det faktiskt är i denna bransch. Nöjesbranschen är en mycket tuff och hård bransch där du när som helst kan bli utbytt, det handlar inte bara om ålder, det handlar tyvärr faktiskt mest om pengar. Kanske är det så att produktionsbolaget hade en annan artist som de trodde skulle ge dem bättre tittarsiffror och därför behövde byta ut henne. Ja, det är krasst, men så är tyvärr verkligheten även om jag inte tycker att det borde vara så. Och nästan alla inom denna bransch har fått ett nej även jag så jag vet vad jag pratar om.

Vid ett annat tillfälle för inte alls så länge sedan så gjorde hon också ett uttalande i media i samband med att hennes nya singel skulle lanseras. Då pratade hon om att hon kände sig mobbad av radiokanalerna för att de inte ville spela hennes nya singel. Dags för att återigen vakna upp och öppna upp ögonen för hur det är. Radiokanalerna har oftast bara ett visst antal låtar de får spela. De väljer själva ut vilka låtar de vill och kan spela och det kan vara jättesvårt att få din låt spelad på radio. Det är många väldigt kända artister som inte får sin låt spelad på radio allt från Idolerna till andra kända artister Kicki är inte ensam! Så är det även om man inte gillar det. Så det handlar inte om någon mobbing mot Kicki Danielsson.

Ja, jag blir provocerad när jag läser sådana här uttalanden när jag vet hur det är bakom i denna bransch. Man måste kämpa, kämpa och kämpa och även om man är bäst på det man gör så är det ändå ingen garanti på att man kan lyckas. Så när Kicki då uttalar sig om att hon nu blivit så ledsen att hon gått iväg och trösthandlad så blir jag provocerad. Det finns inget som ursäktar att hon har blivit illa hanterad, men man måste kunna ta ett nej. Det känns otacksamt och faktiskt bortskämt av en artiskt som är så etablerad att reagera på detta sätt. Hon har haft en fantastisk karriär i Sverige och har det med sig i baggaget. Tänk då på alla som år efter år försöker att bli artister och slå igenom, som får nej efter nej, år efter år. Men som ändå reser sig upp och försöker igen.

Jag tycker att det är väldigt tråkigt att Kicki har blivit behandlad på detta sätt, men jag är trött på att hon ska gråta ut i press och berätta hur hemska alla är. Tyvärr, det är en tuff bransch och vem som helst som försöker ta sig in i denna bransch vet det. Nä, nu är det dags att Kicki istället för att gråta ut, borstar bort dammet, sätter på plåster på skrubbsåren och reser sig upp med högt buret huvud och går vidare istället.

 1. Skriv din kommentar här! Bra rutet, Laila!! Säger som du, trött på att det alltid är synd om Kicki! En massa snyfthstorier även i samband med hennes fyllekörningar, och undrar i mitt stilla sinne hur man kan med?! Kram fr Christina

 2. Skriv din kommentar här!

  Äntligen !!! Någon som kan och vet som kan uttala sig. Det får du en 5:a för el MVG eller ett stort A för. Tack. Så trött på allt klagande det finns större problem i världen….

 3. Snubblade in här av en slump och blir så full i skratt. Detta hände tydligen för länge sedan men min tanke är 1) det fanns inga egentliga negativa dråpkommentarer till Kicki som alla andra verkar kunna läsa sig till mellan raderna 2) jag tycker att du Laila talade sant, rakt och uppmunrande men om man väljer att vara offer och har varit ett offer i åratal så kan inte varken sanning eller raka ärliga kommentarer och råd!
  Lycka till med allt Laila

 4. joanna skriver:

  Hej, jag råkade läsa om denna lilla historia och blev nyfiken … Och jag håller med dig absolut. Dessutom har du rätt att ventilera vad du vill i din blogg.
  Kikki D har alltid uppträtt aningen egotrippat på precis det vis du i ett enda fall beskrivit. Du fick henne i ett nötskal. Hon behöver ju inte hävda sig HELA tiden, eftersom hon ju är bra på sin grej och slagit igenom med viss rätt. Så … varför kräva ännu mer och ännu mer kring sin person, hon har gjort bort sig förr, det vet alla som har lust att minnas. Ha det gott! (Har också erfarenhet av offentligheten)

 5. Ullis skriver:

  Du har helt rätt Laila!!!
  Kikki ska alltid gråta ut i tidningar mm och man blir sååå trött på det…
  Så stå på dig och lycka till med allt =)

  MVH Ullis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..