70-talsnostalgi

Satt nu på kvällen och såg en liten snutt från ett program på SVT som handlar om sjuttiotalets musiker. Såg tyvärr inte hela och har inte sett alla program men de program jag har sett har varit väldigt bra. Kul med så bra gjorda program om musikhistoria. Fantastiskt bra musik som gjordes på sjuttiotalet och det skulle jag kunna prata jättemycket om. Men nu tänkte jag nämna något som är kanske lite roligare för alla. Nämligen artisternas kläder. När man pratar sjuttiotalet så är det många som tänker på ABBA´s kläder. Men då ska ni kolla in alla glamrockare som sprang runt på den tiden. Jag var ju väldigt liten då så jag minns inte så mycket, kommer mest ihåg alla låtarna som mamma lyssnade på hemma och det man själv lyssnade på radion. Och därför är det så kul att se i den här dokumentärserien hur folk såg ut. Vilka hysteriska kläder, jag säger då bara det.

Vi kan ju börja med en grupp som det bland annat handlade om ikväll som heter Slade. Kolla in deras fina kläder. Och kolla in gitarriastens spaceade frisyr. Han står längst upp till vänster. Mycket underhållande måste jag säga.

När jag såg dessa utflippade kläder kom jag såklart att tänka på David Bowie. Han slog ju allt. Kolla bara in denna bilden på honom:

Väldigt många artister vågade verligen ta ut svängarna på denna tiden och inget verkade vara fel att ha på sig på scenen. Kiss som är än idag ett av mina favoritband hade ju verkligen sin storhetstid. Och de var också helt galna när det gäller sina scenkläder. Kolla in detta från början av deras karriär:

Mycket platåskor blev det för alla dess rockgrabbar och tighta byxor. Men jag kan inte prata om artister och scenkläder från sjuttiotalet utan att nämna ABBA. Och den som nog var värst av dem alla i ABBA måste ändå ha varit Björn. Eller man ska kanske kalla honom modigast istället.

Ja, visst är det roligt att titta på hur artister klädde sig på sjuttiotalet. Och om vi jämför hur man klär sig nu så är det väldigt få som är så modiga som så många var då. Den enda i dagens musikvärld som kan mäta sig med liknande galna scenkläder är nog Lady Gaga. Hon är helt galen och det är så kul att titta på henne. Men hon har garanterat hittat sina influenser från den här tiden, det är jag övertygad om. Önskar att det var fler som vågade idag att vara lite mer galna och sticka ut mer.

Hoppas ni tyckte att det var lika kul som jag, och jag kan verkligen rekommendera er att titta på den här serien antingen på TV eller på webben. Ha det så bra!

Kram

/Laila

 1. Tack för nostalgitrippen!!! Fick mig verkligen ett gott skratt. Slade hade jag otroligt nog helt glömt bort. Gick direkt in på Spotify för att minnas….:).

  Jag var en av dem som mimade till ABBA i en mick gjord av toapappershållare och flörtkula och alltid ville vara Agneta för hon hade långt ljust hår och det hade jag också :).

  Missade tyvärr serien :(.
  Mvh Anna
  6barn under7 år och Egen företagare igen

 2. ‘The Seventies’ är en underbar serie för oss som var med då!:-) Vilka minnen som dyker upp…..som nu senast Slade. I ett tidigare program var Don McLean med!!!!! Kanske min största idol från den tiden. Han sjunger fortfarande. Härligt!

 3. Elli skriver:

  Vilken miss =)
  slog över på detta program av en händelse igår…
  Synd att man missade de som gått tidigare…
  Så kul att hittade nått annorlunda på tv, som är sevärt… Super =)
  Kram från Umeå

 4. Selma skriver:

  Åh det känns bra att äntligen få läsa din blogg
  igen Laila! Jag kan verkligen säga att jag har saknat
  dig, kanske låter konstigt men det var liksom en vardags varna att läsa din blogg 🙂 Och jag säger bara
  en sak, du blir bara vackrare och vackrare för
  varje dag som går, hur gör du? 😉 Det verkar iallafall
  som att din sommar har varit toppen 🙂 Ha det bäst
  underbaraste! Puss och kram <3
  /Selma Softic

 5. Ha ha jag blev rädd för David Bowie på den första bilden, han såg lite läskig ut ;D det va kul o se på bilderna, det är så olikt mot nu ! Lady Gaga är galet cool , älskar hennes konstiga men ändå balla stil,
  hon e grym =)

  Ha det så bra finaste ,puss & kram<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..