Tack!

Tack alla för alla fina tips.

Har precis varit på Idolmiddag med alla Idolerna och haft jättetrevligt, men är så trött nu att jag ska kasta mig i säng. Bloggar imorgon istället.

Kram

/Laila

 1. Hej Laila!

  Angående din sons sömn så kanske det kan ha med andning och avslappning att göra.

  Jag jobbar som andningsinstruktör och möter många barn som har en sömn som inte är så bra. Vanligaste orsaken är att man har en stressad andning som dels kan vara att man andas in och ut genom munnen och dels att den kan vara oregelbunden och orytmisk.

  Detta kan i sin tur bero på att man har täppt näsa och/eller att man har svårt att gå ned i varv. Orsaken till en täppt näsa kan vara olika typer av allergier. Barn är också fenomenala på att spegla omgivningens stress, så om ett barn har svårt att gå ned i varv kanske det beror på en stressad omgivning.

  Generella tecken på att barn har en sömn som inte är bra är:
  * Andas genom munnen och/eller överdrivet dreglande som följer av munandning
  * Snarkning
  * Högljudd andning, andningspauser på mer än 10 sekunder eller svårigheter att andas
  * Svårt att somna, orolig sömn och/eller svårt att stiga upp på morgonen
  * Gnisslar tänder
  * Svettas kraftigt under sömnen
  * Kissar i sängen eller vaknar många gånger för att kissa
  * Går eller pratar i sömnen
  * Sover i onormala positioner (som syftar till att öppna luftvägarna)
  * Besvärligt beteende som att inta en motsatt ståndpunkt (”tvärtombeteende”), hyperaktivitet och sociala problem

  Mer info kan du ex. hitta på:
  1. Hemsida och bok av barnläkaren Mary Kathleen Fay – http://kidsleepdotinfo.synthasite.com/Buy_Book_and_Read_Free_Pages.php
  2. Artikel från Läkartidningen nr 30-31 2006 – http://www.sorena.se/files/documents/nattlig-obstruktiv-andning-hos-barn.pdf

  Lycka till 🙂 !
  /Anders

 2. Annica skriver:

  Vet inte om du hinner läsa alla kommentarer och framförallt inte om det har gått några dagar sen inlägget men jag chansar.
  Vi mutade vår dotter att sova i sin egen säng. Vi gick tillsammans och tittade ut en dyr fin leksak, hon fick välja. Om hon gick och la sig utan gnäll och sov i sin säng hela natten i 14 dagar så skulle hon få leksaken. Vi gjorde upp två behållare, en plus och en minus och hade 14 kulor. För varje natt det gick bra så fick hon en kula i plusskålen och om det inte gick bra en i minusskålen. När alla 20 var i plus så gick vi och handlade. Efter det har det gått hur bra som helst.

 3. Maria skriver:

  När han kommer in till dig på nätterna så ta han i handen och gå tillbaka med han till hans rum. Kommer han igen så gör om samma procedur..

 4. Therese skriver:

  skulle följa idol men har inte haft möjlighet… Kanske nästa år….Jag blir alltid lika imponerad då jag verkligen inte kan sjunga……

 5. A skriver:

  Det kommer kännas jättetomt utan Minnah på fredag… Jag tyckte verkligen att hon skulle få vara kvar många veckor till! Underbar röst, massor med fantastisk utstrålning på scen har hon och så är hon supersöt. Åhhh 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..