Jag undrar…

… är det någon mer än jag som hajade till när man tittade på bilderna på Gwyneth Paltrow som varit på nätet idag. Gwyneth som är känd för att vara väldigt slank och väldigt smal hade för en filmroll gått upp ”hela” 9 kg. När man skriver så här i tidningar så tror man ju som läsare att det ska vara en enorm skillnad. Oj, 9 kg låter ju jättemycket, undra hur hon ser ut? Kanske man tänker då. Men så tittar man på bilderna och vad ser man. En supersnygg fräsch tjej som fortfarande ser väldigt slank och smal ut. Men framförallt ser hon väldigt sund ut. Det är nästan egentligen bara i ansiktet som man kan se ett litet spår av en viktuppgång. Satte sig de där 9 kg i ansiktet då kanske? 🙂

Hon ser ju fantastiskt vacker och det strålar ju om henne med sina ”extra 9 kg”. Om jag får säga vad jag tycker så är hon i mina ögon ännu vackrare nu med de extra kilona.

Men så läser man vidare i artikeln och då har hennes tränare uttalat sig om att hon med sin vanliga kost och träning snabbt gick ner de där extra kilona igen. Vilken tur!!

Nä vet ni vad, jag är lite trött på all denna smalhets. Klart att man ska vara sund, ha en normalvikt och vara hälsosam och ta hand om sig. Men det betyder inte att man ska följa dessa hemska ideal som finns i Hollywood. Och det värsta är att man hänger själv på i sina tankar. Man är så van att alla filmstjärnor är trådsmala att man tycker att när en normalviktig kvinna, tex Liv Tyler syns på bild, då känns hon nästan lite ”rund”. Konstigt är det i alla fall. Och vad som är helt säkert är att dessa bilder vi ser hela tiden kryper in i vårt undermedvetna vare sig vi vill eller inte och det påverkar oss. Det är inte så konstigt att så många unga tjejer inte är nöjda med hur man ser ut.

Men hur sjutton ändrar man på sådant? Kroppsidealen ändras ju hela tiden det kan man ju tydligt se om man tittar tillbaka rent historiskt. Men det känns som att det här kroppsidealet som finns nu har funnits allt för länge. Är det inte dags snart för en liten ”kroppsidealrevolution” där rosiga runda äppelkinder blir skönhetsidealet. Ett ideal där man lever sunt och hälsosamt men inte där man måste vara trådsmal. Att kvinnokroppar likt de på Zorns tavlor ä det nya idealet. Kroppar som utstrålar något friskt och sunt. Eller vad säger ni? Håller ni inte med?

Imorgon är det torsdag igen och då är det dags för mig att fara iväg upp till Luleå då Idols arenaturné drar igång. Det ska bli jättespännande.

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Sofie skriver:

  Självklart har du rätt!! Det bästa vore om ”normen” var sund. Alla är byggda olika. För mig ex. ligger normalvikt på 70, jag e lagom rund å go då;-) Ändå har jag ångest å vill gå ner 5 kilo å ha platt mage(fast jag har varit gravid, å alltid hade lite putmage innan) Tack för en bra blogg, med bra värderingar!! Kram

 2. Vi kan väl alla hjälpas åt att dra vårt strå till stacken. Inte att vi måste gå upp i vikt eller så utan bara förhålla oss lite sunt till mat och vikt precis som du skriver. Att det blir lite mer accepterat att vara hur man vill och som var och en trivs bäst och få bort den enorma press oss stress som många upplever när det gäller mat, träning och utseende. En stor kram till dej Laila <3 Jag tycker du är en varm och fin tjej som verkar leva som du lär och som har ett stort hjärta med i allt du gör……det tror jag är A och O i allas våra liv. Hoppas jag får en möjlighet att säga hej till dej i Malmö om två veckor. Kram från Liselott i Helsingborg

 3. Jag blir så glad när jag läser dina sunda värderingar Laila!!!!!

  Många unga tjejer växer upp med skönhetsideal som är omöjliga att leva upp till genom ett sunt förhållande till mat o träning. Det leder till dålig självkänsla o självsvält.
  Då är det tur att sånna som du finns. Snygg o framgångsrik, smart o vacker, sunda åsikter o med båda fötterna på jorden!!
  Du är en underbar förebild!!
  KRAM Helena

 4. Hej Laila,

  Ville bara säga att jag läste intervjun med dig i Amelia och blev både glad och imponerad på samma gång. Det behövs fler kvinnor som du som förebilder som förespråkar just t.ex. som du skriver här, sunda välmående kvinnor utan hetsideal. Och att vara stark nog att vara sig själv och stå för sin sak samtidigt som man respekterar andra.

  Efter att ha bott 8 mån i England var jag tvungen att säga hej då till så många som jag kommit att älska. En arbetskamrat sa till mig då något av det finaste man kan säga, han sa: Lova mig Sofia, att du ALDRIG ändrar på dig, var alltid som du är, du är helt fantastisk – var alltid du. Det har etsat sig fast och det kommer jag alltid bära med mig – var alltid du.

  So keep up the good work Laila 😉 Stor kram till dig //Fia

 5. Ewis skriver:

  Hej Laila,

  Jag såg en bra insändare i ”Mit i Haninge” igår. Du kanske själv läste den.
  Varför gör man inte Barbie – mer naturtrogen i formerna. Mycket bra idé tycker jag, då kanske hon även kan stå själv…
  Lycka till i Luleå
  Kramis
  Ewis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..