Besök på IKEA och lite glögg…

Igår var jag och Niclas på IKEA för att kolla in lite garderobslösningar. När vi kom dit så visade det sig att det var fullproppat med folk både på parkering och i varuhuset. Vi bara tittar på varandra och skakar på huvudet. Kommer sedan överens om att oavsett hur mycket folk det är där inne, och hur stressigt det än kan bli så får vi inte tappa humöret utan bara ta det coolt. Sagt och gjort vi ställde oss i den långa rulltrappan in i varuhuset. Vi skojar ju ibland med varandra och med vänner att om man ska sätta sitt förhållande på riktigt prov så ska man ge sig iväg till IKEA en lördag i december och julhandeln. Det finns stor risk för tjafs och bråk om man säger så när man är där. Kanske inte för att man egentligen är så oense om saker och ting, men folk blir ju så himla stressade av att bara komma in i lokalerna.

Står i rulltrappan påväg in till IKEA, lite läskigt, undra vad som ska hända…

Nåväl, väl på plats inne i varuhuset så var jag och Niclas hur lugna som helst. Men det var långt i från alla andra. Vart vi än vände oss så stod det par och tjafsade om någon färg eller om vilket mått det verkligen var på väggen där hemma eller något liknande. När vi sedan kom till garderobsavdelningen så ser vi en man slänga en katalog i golvet och gå där ifrån och säga: -NÄ, NU SKITER JAG I DET HÄR! Och kvar står hans flickvän/fru. Jag gissar att de inte riktigt var överens om vilken garderob de skulle välja. He, he! Då tittade jag och Niclas på varandra och log, vad var det vi nyss sa. Det finns ju en anledning till att man brukar skoja om att det är på det här viset. Hur som helst så gick vi därifrån med det vi skulle.

Idag var jag, Niclas, Liam, min syster Linda, hennes Clabbe, min bror Johan och hans Carro hembjudna på glögg och annat julgott hos min bror Jonas och hans tjej Lindah. De hade varit superduktiga och bakat hela lördagen. Det var lussekatter, pepparkakor, chokladkola, vanlig kola, knäck och vanligt godis. Det var jättegott men när vi gick därifrån kändes det som att man hade fått rent socker direkt i blodet.

Hela gänget…

Liam, Jonas och Johan…

Nä, nu orkar jag inte äta en enda knäck till…

Linda hade med sig en för tidig julklapp till oss allihopa. Hon hade hittat några fina mössor som hon tycket passade oss. Och hon tyckte det var lite extra kul när hon såg dessa och upptäckte att det är ett svenskt märke som heter Handmade Pancake och att det på lappen på mössorna finns ett pannkaksrecept. Liam tyckte dock inte att det var så kul att sitta hos oss vuxna och äta julgodis. Nä han satte sig direkt i vardagsrummet och började spela tv-spel. Är inte det typiskt. Vad är det för fel på barnen nu förtiden, väljer tv-spel framför godis en vanlig söndag!!! 🙂

Man skulle kunna tro att Johan och Jonas är enäggstvillingar, och vet ni vad, det är de! Ha, ha!

Troligtvis berodde det på att vi alla var höga på socker men sen så spårade det liksom ut där hemma hos brorsan. Plötsligt kom vi på en lek vi lekte när vi var yngre som heter tusenfotingen. Det går ut på att försöka få så många som möjligt i en rad. Där den som är längst bak är den enda som får ha i fötterna och resten hoppar upp på varandra och har i händerna. Sedan ska man försöka gå allesammans samtidigt. Rätt svårt och vi kom bara fram fem cm innan vi rasade ihop i en hög.

Sedan fick vi för oss att fota oss som ett av the Beatles gamla skivomslag. Ja, nu så här i efterhand då sockernivån i blodet är lite mer normalt är det kanske inte så kul längre, men vi hade kul just då och det är ju ändå huvudsaken.

Tusenfotingen!!

Wow!

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Clara skriver:

  Åhh, vilka härliga bilder!

 2. Zizzi skriver:

  Jag och min man upplevde en liknande situation som ni gjorde på IKEA, fast i Barkarby centrum. Vi gick omkring och tittade lite och skojade med varann och vår treåriga son. Vi tycker inte att julhandeln är nånting att stressa upp sig för (kanske för att jag handlar julklappar året om!) Det var jättemånga par och familjer som var stressade och sura och arga på varandra. Var är julstämningen då? Kram cissi

 3. HANNA skriver:

  Vart kommer den röda mössan ifrån som liam har på sig???,var i sthlm på idolfinalen och hittade en röd mössa men va så dum o inte köpte den men nu hittar jag ingen..och vad kostar den?
  hade jätte bäst:D

 4. Skriv din kommentar här!
  Grattis i morgon på födelsedagen! För det är väl den 15 du fyller år. Så en stor kram från oss i Malmö.
  Och en God jul på er alla och ge Mormor en kram från oss.
  Kram Monica!

 5. Lisa skriver:

  Oooh är tvillingarna singlar? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..