Fixa och fixa med det nya huset…

Gissa vad jag gör? Om du gissade på att jag sitter här med en kopp kaffe och tar det lugnt så gissade du fel. Men om du gissade att jag springer runt och packar upp och möblerar så gissade du helt rätt. Hela dagen har vi gått runt här och packa upp, packat upp och packat upp. Det tar aldrig slut känns det som! 🙂

Då vi dels har köpt en del nya möbler och sedan hade två uppsättningar möbler från våra tidigare lägenheter så har vi möbler så det både räcker och blir över. Vet inte riktigt vart vad vi ska göra av allt, det som vi inte får plats med får vi antingen skänka bort eller sälja.

Ni minns kanske att jag inte riktigt kunde bestämma vilken soffa jag skulle välja och frågade er vilken ni tyckte bäst om. Majoriteten av er tyckte Grande från Popinteriör och det var också den vi tyckte passade bäst. Så lagom till inflyttningen kom även soffan som passade perfekt i vardagsrummet. Kunde inte bli bättre.

Här kommer lite bilder från huset:

Soffan passade väldigt bra in i vardagsrummet...

Liams bokhylla ska bäras upp...

Niclas gitarrer har också fått sin plats...

Kök och vardagsrum fullt av kartonger...

Fick lite packhjälp igår av Vadim som står här i köket...

Fick den här fina kristallampan av Thomas och Patrick i födelsedagspresent. De hjälpte också till att sätta upp den. Vilka fina vänner man har.

Men sen ska ni höra. Igår, på min födelsedag så började ödleäggen kläckas. Jag skrev ju för ett par månader sedan att Liams ödlor, skäggagamer Rax och Lizzy hade lagt ägg och att vi ordnade så gynnsamma förhållande för äggen som vi kunde. Vi visste ju inte om det skulle gå bra, om vi hade gjort rätt så att det skulle bli några ödlebebisar av äggen. Men visst måste det ha varit rätt gynnsamma förhållande. Det ser ut som att nästan alla äggen blir ödlor, över tjugo stycken. Herregud!!!! Så vi fick släppa allt som hade att göra med att packa upp saker. Nu var vi tvungna att ta hand om alla ödlorna och ordna så de tas om hand på bästa sätt. Är inte det lite underligt att allt händer på samma gång. Samma dag som vi flyttar in.

Kolla in så söta de är:

Ödlebebisar....

Jag tror inte att jag behöver säga att Liam är superstolt och tycker att det här är jättekul.

Imorgon och på lördag kör vi en sista omgång av utförsäljning av höstlagret av kläderna i Rock by Sweden. Vi har massa fina festklänningar, så är du i Stockholm kom gärna förbi och titta på våra saker. Vi håller till på Outletbutiken, Öregrundsgatan 3. T-bana Gärdet. Fre 17/12 10-18 och Lö 18/12 11-16

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Niclas skriver:

  Magdalena!
  Du märker på din skäggagam att hon ska lägga sina ägg så snart när hon börjar krafsa i sanden ordentligt. Det gör hon för att hitta ett bra ställe att lägga sina ägg i.
  Du tar tex en gammal glasslåda som du fyller men fuktig Vermuclurit och sand som hon garanterat kommer att gilla och st’äller in i ditt terrarium.
  När hon lagt sina ägg där så flyttar du över ägglådan till en äggkläckare. Den bygger du lätt själv av en låda med lock. Gör så här.
  Lägg en värmematta i botten på din äggkläckare och täck med sand.koppla en termostat till värmemattan och ställ den på 29-31 grader. Ställ en bunke med vatten ovanpå sanden som gör att du får fin luftfuktighet i lådan. Ställ sen ägglådan i äggkläckaren och sätt på locket (som självklart har små lufthål),.
  Det tar mellan 2-3 månader innan äggen kläcks.

  Lycka till!
  Niclas

 2. Hej.
  Tycker det är jätteroligt att Liam har ett intresse till ödlor. Jag började också när jag var yngre med att skaffa ödlor, nu idag har jag 6 ödlor och fem av dom är skäggagamer. Det är fina och sociala djur fast att många inte kan tänka sig det.

  Undrar hur ni gjorde med äggen för att dom skulle kläckas? Har ett par som snart kommer att lägga och det hade varit roligt om det hade blivit något av det:)

  Hade även varit jätte roligt om du hade kunnat lägga ut fler bilder på ödlorna!

 3. Maria skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Hej Laila!
  Har en dotter som är pälsallergiker.Du har inte en ödla till salu?Har precis tittat på flera skäggagamer!

 4. Pia skriver:

  Satt igår och funderade på om jag skulle skicka och fråga hur det gick för Liams ödleägg. Så det va kul att läsa och se att det blev några.

  Hur det många ägg som inte blev någon bebis?

  Grattis till bebisarna, födelsedagen och huset!!

 5. Maria skriver:

  Mer bilder från hus & möblering,tack!! 😉
  Ser såååå läckert ut!!
  Lyckta till med alla bestyr & grattis till ”ödlemormor” 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..