Präst på hembesök och ödlor till salu…

Liam är hos sin pappa några dagar nu för att fira jul med honom. Detta året är det nämligen så att Liam firar med mig och min familj., Förra året var han med sin pappa i USA med sin farmor och sina kusiner och firade en tvättäkta amerikans jul. Jag tycker att det är lite kul för Liam att han får ta del av två lite olika julfiranden.

Ni som också har barn och är separerade från barnens mamma eller pappa känner kanske igen er i det här med delandet av julafton. Det bästa är ju om man kan fira jul ihop ändå, det har vi också gjort och särskilt i början. Men ju längre tiden går efter separationen så blir det mer uppdelat i att Liam firar vartannat år med mig och vartannat år med sin pappa. Som förälder är det jobbigt det där när man för första gången inte ska få fira riktiga julafton med sina/sitt barn. Men i ärlighetens namn tror jag att man som förälder tycker att det är jobbigast. För Liam verkar inte tycka att det är jobbigt att fira vartannat år hos mamma och vartannat år hos pappa. För oavsett så firar Liam julafton två gånger. Som tex nu så firar Liam lite julafton med sin pappa och sedan så firar han riktiga julafton med mig,. Nä han verkar inte alls bry sig, dessutom drar han nytta av sina föräldrars försök att kompensera detta med att han får julklappar två dagar. Ja, så det är nog bara jag som förälder som nog funderar på det mest. Känner ni igen er eller?

Då Liam är borta idag hos sin pappa så passade jag på att klä in hans palm i julgransbelysning. Han ville så gärna ha en lite coolare julpyntning i sitt rum och det tycker jag passade honom. Hoppas han blir glad när han kommer hem.

Och tidigare idag fick jag och Niclas besök av den präst som vigde oss. Vår älskade Mats! Världens mest underbaraste präst. Han är så fantastisk och härlig som person så vi blev jätteglada när han hörde av sig och ville komma förbi på besök. Han har gjort detett par tillfällen tidigare och är verkligen mån om att jag och Niclas ska ha det bra som äkta makar. Han tar sitt yrke på största allvar och jag önskar att fler var som han.

Det är flera av er som frågar om ödlorna. Och några av er har ställt frågan om det går att köpa någon av våra ödlebebisar. Och ja, vi hade tänkt att sälja ungarna när de är redo för det. Vi har ju tjugo stycken och så många kan vi inte ta hand om. Men för er som inte vet vilken sorts ödla det är så är det en skäggagam. Liam älskar sina ödlor och det är ett väldigt bra husdjur att starta med, relativt lättskötta. Om man nu är intresserad av att köpa en av ödlorna så kan ni maila mig på lailasblogg@gmail.com Men det är viktigt att du som mailar mig angående ödlorna är seriös köpare, efter att du mailat mig så kan vi diskutera saken vidare.

Titta så söta, och växer så det knakar….

Ha det så bra nu allesammans!
Kram

/Laila

 1. maria skriver:

  Skriv din kommentar här!

  Hej Laila.

  Läser din blogg emellanåt. Du skriver naturligt, och det som berör dig i din vardag. Vad det beträffar varannan vecka mamma, pappa. Så Har jag aldrig upplevt den tiden.

  Har uppfostrat en dotter på egen hand. Och jag måste bara skriva ! Det var mitt bästa val i mitt liv.

  Min dotter har kontakt med sin pappa 🙂 och jag håller mig utanför. ( hon är 22 år 🙂 och klarar sig bra.

  Självklart ! så har vi julgran, skinka och gnistrande kulor i granen 🙂

  Idag ! har vi ett samhälle, där människor tycker om att utöka familjen.

  Och då kommer bonusbarnen in i bilden. Kärlek ! kan ställa till med många problem. Tyvärrr

  Barnen kommer ikläm ! pga. förälskade föräldrar.

  Wooow….nu flyttar vi in tillsammans. Och så lever vi lyckliga i hundra år. Med våra varannan vecka barn.

  God jul och gott nytt år.

  Mvh/ Maria

 2. Hej Laila

  Mina barn har firat tidigare varann år hos sin far, fast nu är det slut med det. Det funkade inte så bra. Så nu är de på heltid hos mig.
  Vi firar för julen för oss själva nu tycker det är mer skönt än att stressa iväg på olika håll varann år. Så vi får en lugn och bilfri jul.

  Ha en underbar jul med din familj.
  Julkrammar
  Sussi

 3. Sofia skriver:

  Jag firar jul vartannat år hos mamma och vartannat hos pappa och jag tycker att det funkar jättebra! 😀
  Ödlorna är ju jättsöta 😉
  Skulle jättegärna viljat köpa en men får säkert inte för mina föräldrar 🙁
  Kram underbara Laila <3
  / Sofia

 4. Sussie skriver:

  Vad skönt att du få ha Liam hos dig på julafton!)
  Önskar er en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 5. nina skriver:

  jag har min dotter varannan jul och jag är mest orolig över att dom inte firar ordenligt på hennes pappas sida. vill så gärna att hon skall växa upp med härliga minnen av jularna och granar etc.
  det är lite mindre av dem varan där borta.

  å andra sidan är det bra att hon ser båda sidor av en julafton.

  men nog stämmer det att det är vi föräldrar som mest lider av tomheten att inte få vara med sitt barn på julen..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..