Älskar ”julfilmer”!


Jag måste erkänna att jag älskar fantasyfilmer. Och jag älskar Harry Potter och Twilightfilmerna. Kan inte hjälpa det men jag gör det. Precis som filmerna om Sagan om ringen. Det är något med det här mystiska men så spännande och oskyldiga på något sätt som drar mig till dessa filmer. Har nu under julhelgen suttit och tittat på hela boxen med Harry Potter och kan verkligen rekommendera dessa filmer som nya ”julfilmer”. Det går ju massa klassiska filmer på TV alla juldagar som har gått sedan man var liten. Men vem tittar på dem fortfarande egentligen. Det kan inte vara så många som tittar på Ivanhoe just för att det är en så fantastiskt bra film. De flesta som fortfarande orkar titta på den gör det nog mestadels av nostalgiska skäl. För det var en bra film, för massa år sedan. Kanske dags för lite förnyelse. Mitt förslag är att varje dag visa en Harry Potterfilm, för dessa filmer har något julaktigt över sig även om det inte är rena julfilmer. Det är väl något av det magiska i dem.

När jag sedan tittar på dem så blir jag så förundrad precis som när jag tittar på filmerna om Sagan om ringen över hur författarna till dessa böcker de är baserade på kan ha så pass otrolig fantasi som kommit på dessa nya världar. Det är verkligen beundransvärt. Det är ju inte bara nya världar och språk som man har kommit på, det är dessutom väldigt trovärdigt också. Och på så sätt lever man sig in i dessa världar och känner för en millisekund att det kanske, kanske skulle kunna vara på riktigt. Det är en härlig känsla.

Vad har ni för favoritfilmer att titta på runt juletid? Följer ni Tv´s traditioner eller har ni skapat er egna filmtraditioner?

Imorgon är det nyårsafton, tänk så fort året har gått.

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Zizzi skriver:

  EN av mina favoriter är ”Miraklet i New York.” Sååååå bra julfilm! Annars är min alldeles egen tradition att se den svenska filmen ”Ogifta par – filmen som skiljer sig” med Peter Dalle, Lena Endre, Susanne Reuter och Johan Ulveskog. Egentligen är den filmen tragisk, men den har sarkastisk humor, precis som jag tycker är kul! Har du inte sett den, tycker jag absolut att du ska se den! Kram cissi

 2. Hej Laila, Emelie här ännu en gång!
  Satt nyss och kollade på Made in Sweden. Har suttit bänkad framför tv:n ända sen 13.10 innan idag.. 😀
  Du är riktigt söt och rolig. Tänk att bara få skratta med dig så roligt det hade varit.
  Iallafall, gott nytt år på dig världens bästa Laila!
  Ha det så bra 🙂
  Kram

  /Emelie

 3. *** Gott Nytt År 2011 ****

  Grevinnan & Betjänten är given på Nyårsaftonen.
  Och nyårsdagen är så klart Ivanhoe.
  Och jag älskar Twiligt och Harry Potter filmer allt som är fantasy filmer gillar jag. Så mer sånt på tv.

  Ha en underbar Nyår med nära och kära

  Kram
  Sussi

 4. Mikaela skriver:

  Jag älskar också Harry Potter-filmerna så de tittar jag på så ofta jag bara kan! Twilight-serien med för den delen :).
  Sen är Love Actually en stor favorit nu under julen.

  Önskar dig och din fina familj ett gott slut och ett gott nytt år! Hoppas du hittar på något kul nästa år 🙂

 5. ville önska dej ett gott slut och ett gott nytt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..