En kelgris till…

Oj, vad det tog fart!
Jag måste säga att jag är lite förundrad över den stora responsen som jag fått angående mitt marsvin. Förstå mig rätt, jag tycker att det är jätteviktigt att djur behandlas på rätt sätt och att dom mår bra, men att det blev så här många inlägg om det var mer än jag hade trott. En intressant jämförelse är att inlägget jag skrev om barnhemmet i Thailand hade långt ifrån så många kommentarer. Där berättade om ett 50-tal barn allt från 2 år till 17 år som förlorat sina föräldrar och saknar en mamma och pappa och eldsjälarna som jobbar för att detta barnhem ska fungera. Barnen har det bra där, men faktum kvarstår ändå att de saknar den trygghet och allt man kan tänka sig att få av ett par föräldrar. Inget illa menat men det gjorde mig lite förundrad bara.


Hur som helst måste jag ändå säga att jag är jättetacksam för alla råd som jag fått. Jag har förstått att marsvin är flock djur och behöver vara med andra marsvin så därför bestämde jag mig idag för att gå och köpa en liten sötnos till.

Det enda som känns lite konstigt när jag tänker på det här med att de inte får vara själva är ju att marsvinen kommer ju aldrig dö samtidigt. Låt oss säga att en blir 4 år och den andra fortsätter att leva, då blir ju det ena marsvinet ensamt. Att gå och köpa en till kanske man inte har lust med eller kan för att man åtar sig återigen ett ansvar på flera år. Man vill ju helst inte heller ge bort sitt marsvin som man tycker så mycket om. Ja, det är en klurig fråga tycker jag! Egentligen finns det bara 3 val om jag förstår det rätt:

1. Bryt mot lagen och fortsätt att ha ditt gamla marsvin
2. Tvingas fortsätta att köpa marsvin så att det alltid finns en kompis
3. Tvingas att ge bort sitt älskade husdjur för att man inte får ha det ensamt

Hmm… inget av dessa alternativen känns direkt klockrent om jag ska vara ärlig.

Som ni ser på bilden ovan så blev det ett sött litet chokladbrunt knyte! Hon är så himla söt. Det är två olika ”sorters” marsvin. Den här bruna sorten är en blandning, det är i pälsen som ett långhårigt och lurvigt marsvin men blir inte längre än det är på bilden. Den andra är en sort som har lockigt hår, till och med morrhåren är lockiga. Den bruna är två veckor äldre än den vita så den ser just nu så mycket större ut. Men de är så söta båda två.Eftersom jag inte helt bestämt namn till någon av småtjejerna än vore det kul att höra vad ni tycker om mina namn förslag. Eller kanske ni har ett eget förslag? Här kommer mina förslag:

Ramones
Beatles
Blondie
Joplin
Zeppelin

Nu ska jag och Niclas snart bege oss in till stan för att åka till Tv-studion och titta på Let´s Dance. Det ska bli riktigt kul.

Ha det så bra!

Kram

/Laila 

 1. sarah skriver:

  Hejhallå!

  Det här med att köpa nytt marsvin när det ena dör är inget måste. Saken är den att om du har två marsvin som ”vuxit upp” tillsammans, så när det ena marsvinet sen dör av ålder, så dör det andra relativt snart efter av sorg. Jag har själv haft marsvin i många år och mitt första blev 9 år gammalt. Hon bodde tillsammans med en hane, Putte. Dom parade sig bara en gång, fick en kull och sen parade dom sig aldrig igen, men levde som en lycklig familj. Marsvin är helt underbara djur!

  Så du behöver inte oroa dig. Marsvin är som människor – i behov av närhet. Marsvin är som människor – de sörjer sina kära. 🙂

 2. Helena skriver:

  Hej Laila!

  Här är några namn förslag:
  Silke
  Rocky
  Chanel
  Grammis

  Lycka till och jag älskar dina smycken har en döskallering och ett par örhängen!

 3. Hej Laila!

  Grattis till era fina marsvin 🙂
  Själva har vi 3 st.. vi hade tidigare 4 st men en av dom var vi tvugna att ta bort för 1 månad sedan 🙁
  Hon blev trots allt 7 år.
  Eftersom dom 2 andra inte går i hop så får nu hon bo själv…
  Ja det ÄR lag på att ha minst 2 marsvin men vi vill inte ha fler, vi ser att hon trivs & mår bra & dessutom får hon sååå mycket uppmärksamhet!!
  Jag önskar Er all lycka med de små ”svinen” 😉
  Dom är underbara!!!

  Kram <3

 4. kajsa skriver:

  Min son tycker Ramones var det klart coolaste namnet. Han kräver för övrigt att jag frågar om vi skulle kunna få låna de små sötnosarna. Vi bor i Göteborg så jag frågade hur det skulle gå till, varpå han svarar:
  – Det finns ju post!

 5. Kul med marsvin! Jag har 3 st och det ena är ett långhår och hon heter Malva 🙂 Det tycker jag erat lilla långhår också ser ut att heta 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..