Inredningstips till pojkrum…

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg där jag tipsade lite om hur man kunde med små medel få ett till ett riktigt prinsessrum till sin dotter. Nu tänkte jag tipsa om hur man kan skulle kunna inreda ett pojkrum.

Även denna gången är det min söta lillasyster Linda som varit framme. Hennes sambo har ju en pojke och en flicka som snart är fem år och de har båda i samband med att de flyttade till ett hus fått ett eget rum. De fick båda önska hur det skulle vara och tjejen ville då ha ett prinsessrum och killen ville bland annat ha ett Star-Warsrum. Och med små enkla medel har de nu fixat ett riktigt Star-Warsrum.

De köpte först en fototapet från Photowall.se, där beställde de en tapet med ett Star Warsmotiv som pojken själv hade valt ut. Sedan så har de nu målat om i hela rummet och satt upp den här fototapeten på ena väggen. Köpte ett litet skrivbord och några nya lampor och överkast på IKEA. Sedan så klippte de ut posters från Star Warstidingar de hade sedan innan och ramade in dem i ramar de köpte på Rusta. En kudde fick ett nytt kuddfodral från IKEA, på det så hade Linda hittade märken med Star Wars som man egentligen stryker på byxor som det gått hål på. Men här strök hon på dem på kudden istället, och vips så fick de en Star Wars kudde. En kudde sydde hon själv med bokstaven T på, och en kudde som ser ut som en gitarr köpte de ny på Stalands. Och gardinen sydde de själva efter att pojken fått välja färg själv. Mattan hade de sedan tidigare så nu är det en härlig blandning av allt pojken önskade sig, det är lite rockigt, det är lite Star Wars, det är lite Spindelmannen och det är lite Ben Ten i form av påslakan så det ser man inte på bilden.

Så allt som allt var det bara några tusenlappar för ett helt nytt rum. Med små enkla medel så fick de till ett härligt pojkrum med det tema som han själv hade önskat sig. Tyckte det var så fint och bra att jag ville tipsa er också om detta, kanske ni också kan få lite nya idéer där hemma. Gissa om pojken blev glad! 🙂

Fototapet med Star Warsmotiv.

Att ha mycket lådor är A och O i ett barnrum, bra att få undan massa leksaker, bra att Ikea har sådana lösningar på sina sängar.

Nya billiga tavelramar och nya fina kuddar som pricken över i.

Smart att använda lappar för att laga byxorna med Star Wars-motiv att sätta på kudden istället. Plötsligt en unik kudde man inte kan köpa någon annanstans...

Ja det var dagens inredningstips!

Hoppas att ni nu fick lite inspiration.

Ha det så bra nu allesammans!

Stor kram

/Laila

 1. Linda skriver:

  Till Madde!
  Kudden som ser ut som en gitarr är köpt på Stalands Möbler och kostade ca 250 kr.
  /Linda

 2. Madde skriver:

  Hej
  Undrar var dencolla gitarr kudden är köpt min snart femårige son är en riktig rocker!!;)

 3. Linda skriver:

  Hej!
  Linda, Lailas syster här!
  Tack alla för att ni gillade rummet som jag och min sambo pysslat med. Kan lova att lillkillen blev superglad när han såg det!

  Här kommer lite svar på era frågor om rummet:

  -Lapparna som jag strök på kudden köpte jag i våras på H&M. Stötte bara på dem och tänkte att de nog skulle komma till användning någon dag. De brukar ha lite sådana där roliga saker som dyker upp då och då så håll utkik.

  -Skrivbordet är köpt på IKEA och det heter Micke och finns i massa olika färger och varianter, vi valde den minsta då barnen inte är så stora än och sitter där mest när de ska rita. Men vi köpte till en hylla som man kan ha ovanför, passar jättebra för barnen att rada upp sina små gubbar och figurer.

  -Mattan är några år gammal och den kommer vi inte ihåg vart den köptes. Men kan tipsa om att storköp såsom Coop och CityGross som även har lite inredning kan faktiskt ha fina barnmattor. Låter kanske inte så trendigt att handla där, men det är faktiskt värt ett besök.

  /Linda

 4. Fia skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Undrar vart du köpt mattan?

 5. Skriv din kommentar här!
  Hej Fint rum! Men var kan man få tag i det lilla nätta vita skrivboret? SKulle passa perfekt i min dotters rum. JUst nu har hon ett skrivbord som tar allt för mycket plats. mvh Nina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..