Jag blir så ledsen…

….och orkar knappt läsa tidningen eller titta på nyheterna när man får höra så hemska nyheter.

Läste på Aftonbladet precis om 13-årige Jordan som drunknade i översvämningarna i Australien. Jordan, hans lillebror och hans mamma satt i en bil och fastnade i vattenmassorna. Så kom några fram till dem för att försöka rädda dem men kunde bara ta en åt gången, då hade han bett dem att rädda hans lillebror först. Och när de hade räddat hans lillebror drogs Jordan och hans mamma iväg med vattenmassorna och man kunde inte rädda dem. Båda omkom på det mest tragiska sätt i översvämningarna.

Så fruktansvärt! Jag kunde inte stoppa tårarna när jag läste detta. Och sedan så i det videoklipp som fanns för artikeln så berättade en av de som varit med och försökt rädda Jordan och hans mamma om vad som hände. Denna mannen var helt förstörd i intervjun där han sade att han hade sagt till Jordan att de skulle rädda dem. Men säger sedan att det gjorde de ju inte och börjar sedan gråta. Så hemskt, kan inte föreställa mig hur hemskt det måste vara även för den här mannen som var så nära att rädda dem. Stackars man. Usch, nu vill jag inte tänka på det här längre för då börjar jag gråta igen.

Ju äldre jag har blivit desto mer känslig tycker jag att jag har blivit för sådana här sorters nyheter, eller så kanske det har att göra med att man själv har barn och är mamma. Man sätter sig så väl in i situationen och kan förnimma en liten känsla om att det skulle ha kunnat hänt mitt barn, eller min familj och så blir man ledsen, rädd och orolig. Men sedan är man så tacksam för att man har det väldigt bra. Så många gånger leder ju även sådana här hemska nyheter till att man återigen påminns om hur mycket man själv har att vara tacksam för. Ja, man får tänka så istället för gör man inte det så skulle man sitta och gråta hela tiden.

/Laila

 1. Lotta skriver:

  Jag håller med dig Laila, man blir känsligare när man själv har barn. Det gäller ändå på något sätt att inte ta in allt hemskt händer men det är en svår balansgång. Känner nästan att jag undviker att läsa om allt jobbigt men kan ändå inte låta bli och blir då så berörd och rädd samtidigt att något ska hända. Har själv haft ett barn som varit sjukt och fick prata med en kurator om detta och hon beskrev känslorna väldigt bildligt. När man mår bra så är det lättare att filtrera sina känslor och maskorna i det där nätet är inte så stora. Men när man själv inte mår bra så blir dem där maskorna större och släpper igenom mer känslor/tankar och det är svårt att sortera,.
  Det är ändå skönt att prata om det och att vi är fler som vågar känna efter..
  Kram

 2. Fruktansvärt!!

  Jag är fyrabarnsmamma och kan inte ens föreställa mig i min vildaste fantasi hur detta skulle kännas! 🙁

  Och då har jag ändå smakat av hemskheter med barnen, där vår minsta svävade ett tag mellan liv och död i en olyckshändelse….det värsta som hänt i mitt 43-åriga liv!

  Nej vi får njuta av det vi har idag; njuta av barnen, njuta av livet och leva här och nu:)

  Förresten, en liten kupp från en stolt mamma till en annan; låt mig presentera min 18-åriga son Philip, som skriver egna låtar:
  Kanske kan det någon gång leda till nått? 😉
  Hör av dig om du blir intresserad!
  Kram!
  http://soundcloud.com/philipstrand/storyteller

  Camilla

 3. usch så fruktansvärt hemskt…
  kram

 4. linda skriver:

  jag tror för man blir lite äldre o klokare när man får barn. o känsligare. jag kan höra grannen skrika håll käften på sin ettåriga son o jag ryser inne i kroppen när jag hör det. iaf så har vi anmält henne till soc. för gud vet vad hon gör med sitt barn . det e hemkt. jag blev ledsen med när jag läste artiklen. även när man ser massa hemska video klipp på youtube vad folk gör med sina barn det e så sjukt. men iaf jag tyckte den pojken var en hjälte som rädda sin bror- synd att de ej överlevde mamman o den äldsta:( kram

 5. Carro92 skriver:

  läste det i veckan också och det blev samma sak med mig med… uscha… nej, hoppas verkligen inte att något av sånna naturkatastrofer kommer komma hit!
  Men jag håller med,, känns som att man gråter till mkt olika saker nu, och rätt ofta..
  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..