Och marsvinen ska heta….

Har haft lite strul med internet här hemma, men nu är det på banan igen och nu kan jag blogga som vanligt.

Det är flera av er som har frågat om våra marsvin och vad vi nu har bestämt oss för att de ska heta. Jag bad ju er om lite hjälp och ni kom med massa bra förslag och det tackar jag för. Och marsvinen är nu döpta till:

”Choklad”

”Zeppelin”

Ja så fick det bli. Först ville vi ha några namn som passade bra ihop som klingade bra, men då tyckte vi inte att det passade till dem individuellt. Så det fick bli dessa namnen då vi tycker att de passade bäst. Jag har ju varit borta lite drygt en vecka och de har båda vuxit jättemycket under den tiden och är så söta så.

När jag först köpte Zeppelin så var det många som skrev här och påpekade att man inte får köpa ett marsvin utan måste köpa två och att marsvinen mår bäst av att ha sällskap. Detta visste inte jag och självklart vill jag ju att de djur jag har mår så bra som möjligt och därför åkte vi dagen efter och köpte Choklad. Men meningen var ju att de skulle hålla varandra sällskap eller hur? Men tyvärr blev det inte så bra, inte till en början i alla fall. Zeppelin var från början väldigt tam och dessutom ville han gärna vara nära Choklad hela tiden. Men så fort Zeppelin gick in i boet till Choklad så sprang Choklad ut bort från honom. Och om Zeppelin då sprang ut efter honom igen så sprang Choklad tillbaka in i boet igen. Han verkade med andra ord INTE vilja vara med Zeppelin. Han var dessutom inte alls lika tam som Zeppelin. Men Liam har under veckan jag var borta gjort ett fantastiskt jobb med marsvinen. Han har sett till att de har vant sig vid att vara med varandra och så har kan tagit upp Choklad väldigt mycket så nu är han lika tam som Zeppelin.

Men jag kan ändå inte låta bli att tänka att Choklad kanske inte alls ville ha sällskap. Det måste ju finnas variationer hos marsvin precis som det finns hos människor. Så jag är fortfarande inte helt övertygad om att det är det bästa för ALLA marsvin även om jag förstår att man måste ha dessa regler.

Nu är det å andra sidan ingen fara längre, Choklad verkar ha vant sig vid Zeppelin efter deras mer eller mindre tvångsmässiga samboskap. Det är väl precis som vi människor också man måste inte alltid älska alla, och de man inte älskar får man helt enkelt lära sig att stå ut med. 🙂

Choklad gömde sig i badrummet….
Zeppelin har blivit lite större…

Ha det så bra allesammans!
Kram

/Laila

 1. Mikela skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Jag har haft marsvin i nästan hela mitt liv och man får ta allt med en nypa salt.
  Visst det är klart att marsvin tycker om att ha sällskap men du får ett mycket tamare marsvin om den är ensam och måste ty sig till människan. Sedan är det mycket svårare att få två killmarsvin att komma sams än två tjejer.
  Killarna är så revirbenägna så de brukar börja slåss vid könsmognaden vid sex månaders ålder så märker du att de börjar bita varandra så dela på dem rätt snart. omedelbart!
  Det mest ultimata är att ha två flickor i samma bur för de är mycket mer sällskapliga mot varandra.

  Lycka till:)

 2. hej !
  jag är en tjej som är 10 år 🙂
  jag har haft 8 marsvin , fast inte sammtidigt .
  din blogg är jätte bra !
  jag har också en blogg ! 😀
  jag älskar marsvin !
  det e bra att ha 2 st ,
  dom e ju flockdjur !

 3. Det som du skriver är helt rätt! 🙂 Haha, vad söta dom båda två är och choklad och Zeppelin va jätte bra namn ju! Skulle också vilja ha ett marsvin.. well , nån gång kanske hehe:) Nu måste jag göra i ordning mig, för Selma kommer hit 😉 Ha en bra dag underbara du, puss & kram ♥

 4. Jolline skriver:

  Samma regler gäller för undulater. Jag köpte först en undulat. Ovetande om att man skulle enligt regler ha två.
  Efter två månader märkte jag att min undulat inte var lika glad som i början. Och då var han ändå liten. Sen köpte jag en kompis, och hoppades på att de skulle bli vänner. Vilket dem blev redan första dagen! Jag hade sån tur! Min första undulat blev super nyfiken och kunde plötsligt själv flyga till buren utan hjälp. Han välkomnade den nya kamraten nyfiket och ändå på sin vakt. Bara några timmar senare lärde den nya hur man leker. Sen dess har jag två gangstrar som är bästa kompisar.
  Och jag har inte längre ångest av att lämna dem själva över hela dagen då dem är två.
  Tror man får jobba med alla djur som man sätter ihop, på ett eller annat sätt. Skulle det inte funka får man ju ha vars en bur. Men de kan ju stå brevid varann så har dem ändå sällskap. Så var alla fall min tanke när jag tog min chansning på att de skulle passa ihop.
  Super söta var Dina marsvin!! Verkar som Choklad har lite humör… Tror nog dem kommer gå bra ihop! Och att din son haft hand om dem är till en fördel. Barn har ett speciellt sätt att ”prata” med djur. Jag förstår inte det. Men har sett det. Berätta gärna mer sen hur det går.

 5. Sofia skriver:

  Söta är dem! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..