Husmorstips!

Den här artikeln hade jag med i min blogg för nåt år sedan. Den är så himla rolig tycker jag och det är faktiskt inget skämt. Texten är tagen ur en bok för hemmafruar från 60-talet. Vilken tur att tiderna förändras om man säger så:

Nu ikväll så hittade jag ytterligare lite tips för den perfekta hustrun, fast en lite mer uppdaterad variant á la 2000-talet, kolla här:

Den är så bra tycker jag eller vad säger ni själv! Känner ni igen er? Som sagt det har ju hänt en hel del sedan sist! He, he!

På tal om att vara en bra husmor och liknande. Nu när snön är borta och solen börjar skina så har jag upptäckt att vi faktiskt har en tomt!!!! Ok, jag överdriver kanske, klart att jag vet att vi har en tomt, men jag har inte tänkt på den så mycket. Och nu när vårljuset kommit så syns tomten, eller det som skulle kunna bli en tomt i alla fall. Nu är det mest grushögar och sånt lite här och var. Självklart så måste vi ju fixa till tomten, en gräsmatta är det minsta. Men jag måste faktiskt erkänna, jag tycker inte att det är roligt.

Jag älskar inredning och att fixa med huset, i huset. Men jag tycker inte om att pyssla i trädgården. De gröna fingrarna som vissa föds med uteblev helt och hållet hos mig. Jag lyckas ta död på de flesta växter man kan ha, även kaktusar. Den enda levande växten jag har hemma just nu är palmen som Liam har i sitt rum. Lite tråkigt men sant. Så nu börjar en lätt ångest krypa  över mig över att vi måste ta tag i detta för vi kan ju inte ha en baksida som ser ut som en grusplan.

En gräsmatta måste vi ha och kanske några saker i krukor. INGA rabatter i alla fall, det är bara synd om blommorna för de kommer inte klara sig där och det kommer bara växa igen av massa ogräs.

Är det någon som har tips på lättskötta växter för en som saknar gröna fingrar och vill lägga ner minsta möjliga tid i trädgården men ändå vill ha det lite fint hemma. (OBS, endast växter som man kan ha i kruka!) Omöjlig kombination verkar det som i alla fall. Jag får fundera vidare på det helt enkelt!

Kram

/Laila

 1. Yvette skriver:

  Ååååh, vad glad jag blir över att jag inte är den enda som lyckats ta kål på en kaktus eller två… eller flera. Så, som du kanske inser kan jag inte riktigt komma med några förslag. Hoppas du hittar något fantastiskt bra tillslut i alla fall!

 2. jennie skriver:

  Vill poängtera igen att det är mer jobb med växter i kruka än planterade pga vattningen främst. Annette har bra tips – följ dem. 🙂
  Skulle vara kul att få reda på om du lyssnat på klippet nedan?

 3. Malin skriver:

  Stora krukor i betong eller liknande med högt gräs i gillar jag. Det sköter sig ganska bra själv också. Det finns ju hur mycket snygga gräs-sorter som helst på blomsterträdgårdarna.
  Lycka till!
  //Malin

 4. kan inget alls om sånt, haha.. men den där uppe kommer vi ihåg, den är kuul haha, skönt att saker o ting har förändrats 🙂 Ha det så bra finaste Laila, massa kramar <3

 5. Jag brukar köpa en påse med blanda sommarängsblommor o plantera i krukor. Sköter sig självt o blir fint med en massa olika färger.

  För att få lite tips på blommor o buskar: Åk till Plantagen eller växthuset som ligger mitt emot Naturhistoriska o prata med personalen där. De brukar vara jätteduktiga. Japansk lönn sköter sig själv o är ett jättefint träd. Sen är tex Ginst en buske som är lättskött men som blir fina att ha i trädgården. Att bara ha en grön gräsmatta o ett par krukor blir lite trist o opersonligt i mina ögon.

  Lycka till! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..