Glad Påsk!!!

Jag vill bara önska er alla en Glas Påsk! Det verkar ju som att hela landet har lika härligt väder som vi har här i Stockholm. Så underbart det är då att vara ledig nu i några härliga dagar. Dessa dagar gör jag inte så mycket om jag ska vara ärlig, jag bara njuter av vädret och ska äta god mat hos släkt och vänner.

Det är verkligen en tid att ta vara på. Ibland kan jag nästan tycka bättre om påsken än julen, särskilt när det är så fantastiskt väder som det är nu och man kan vara ute. Ingen hets om julklappar eller liknande, varmt och god mat och gott godis. Underbart!

Och så en och annan påskkärring också såklart.
Jag fick ett mms från syrran där hon önskade Glad Påsk och på bilden var det hennes hund (min gamla hund) Gizmo som var utklädd till påskkärring. Hon var rätt sur på Linda när hon tog kortet, det ser man tydligt, men sötare påskkärring har jag inte sett på länge. Kolla själva….

Snart flyger Gizmo till Blåkulla!

Jag älskade att gå påskkärring när jag var liten. Jag och mina kompisar var superseriösa och ritade massa påskkort och så övade vi in sånger som vi sjöng när vi plingade på. Vi gick nog till vartenda hus i hela villakvarteret. Av de flesta fick man godis, och av några fick man en krona eller två. Men det man tyckte var tråkigast var om man tex fick en apelsin eller liknande. En gång fick jag en tomat! Då blev man lite sur. Men det visade man såklart inte, utan neg och sa glad påsk i alla fall. Men dit gick man ju inte tillbaka nästa år. Sen så kom det en liten tid då man tyckte att man var lite för stor att gå påskkärring. Men sen så ville mina småsyskon börja göra det med och då var jag ju så klart snabbt frivillig att klä ut mig och följa med och visa hur man skulle göra. Hur brukade ni gör när ni var små?

Något jag faktiskt inte tycker om är när barn går runt som påskkärringar idag bara plingar på och säger Glad Påsk och inget mer. Då känns det faktiskt nästan som tiggeri. Jag måste erkänna att jag tycker att de ska göra något mer än så för att förtjäna lite godis eller en liten slant. Det behöver inte vara mycket, ett litet kort som de har ritat räcker. Det behöver ju inte vara särskilt avancerat bara man har ansträngt sig. För jag tycker att det är en viktig läxa i livet att man måste kämpa lite för att få det man vill, man kan inte bara få och få. Men det verkar som att många barn har missat detta, eller rättare sagt har deras föräldrar missat att lära dem det.

Njut av det underbara vädret och av varandra. Ät inte för mycket ägg, kör försiktigt i trafiken och bränn er inte i solen. 🙂

Stor kram

/Laila

 1. Såg nu att det är en shih tzu såklart… men ganska lik en Schapendoes i ansiktet. Då får jag väl fortfarande vara den enda jag vet med en Schapendoes… 🙁

 2. Min dotter har ritat söta små kort och sen har hon på eget initiativ tagit med sig godis som hon delat ut tillsammans med korten. Det tråkiga är bara att ingen fattar när hon säger att de ska få godis, de tror att hon vill ha godis men så är det ju inte, även om hon givetvis blir glad om hon får…

 3. eva skriver:

  Varför så många förmaningar? Välmenat men något töntigt.

 4. Ylva skriver:

  Glad påsk, fina!

  Gud, vad jag skrattade när jag såg lillvovven med scarf runt huvudet.

  Gizmo är förövrigt ett så himla gulligt namn!

  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..