Jag behöver lite hjälp från er…

Jag skulle vilja veta vad ni har tänkt att hitta på i sommar. Har ni planerat något resemål, någon rolig utflykt eller har ni något väldigt bra tips på något ställe man kan besöka eller uppleva i vårt avlånga land som passar en mamma med bulle i ugnen och en son som är äventyrslysten. Jag börjar nämligen själv fundera på vad vi ska hitta på. Vi kommer ju vara mycket hemma eller på landet, man behöver inte överaktivera sig på sommaren tycker jag. Det är ju faktiskt skönt att bara njuta. Men för Liams skull så vore det kul att planera in något eller några saker att hitta på. Det enda jag själv kommer att tänka på är Kolmården och Skara Sommarland. Men det måste ju finnas fler ställen att besöka och uppleva som är minst lika kul. Har ni några sådana tips får ni hemskt gärna dela med er.

Själv kan jag tipsa om att besöka Kalmar slott. Vi var där förra året när vi hälsade på min mormor. Då hade de en speciell tur för barnen där de fick utföra massa olika uppdrag. Det hela avslutades med en kamp mot den svarta riddaren för dem som vågade och de som klarade alla uppdragen blev dubbade till riddare eller krönta till prinsessor. Liam tyckte att detta var jättekul och barnen fick klä ut sig under hela grejen också. Så om de ska ha det i år igen så kan jag verkligen tipsa om det. Sedan har de ju en uppbyggd medeltidsstad som ligger utanför stan som jag tror fortfarande finns kvar. Och sen så är ju Kalmar så otroligt vackert också och så är det nära till Öland med.

Liam fightades mot svarta riddaren förra året…

Men har ni några tips och idéer så skriv gärna här i kommentarsfältet.

Ha det bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Hej Laila! Skickar samma brev, som jag skickat till Anders, för jag hoppas någon ser vad jag skriver. Kommer samma citat här nu.

  Hej undrar om det är Anders Bagge jag har kontakt med eller? Det är så att jag har en underbar dotter, som är i och för sig blind, men har världens underbaraste röst . Skulle önska att du Anders Bagge tar kontakt med mig för att höra några av hennes låtar. Hon är annars en jätte duktig låtskrivare.

  Kan tillägga att det är hon som skrivit några av Lillemans låtar, den som han bl a blev känd för. Det handlade om hennes pappa,som aldrig kom fram att det var hon. Mamma till henne.
  för 23 minuter sedan · GillaSluta gilla

  Pia Bornstrup Paulsson Angående Lilleman, så är det så att både Lilleman och hon skrev lite var. Vill bara tillägga det, för min lilla dotter tryckte på sänd innan jag var färdigskriven. Min stora dotter skriver väldigt mycket egna låtar och de är underbara. Bara det att hon vill inte att det ska bli något stort av det. Jag kan säga att hon kan bli något stort, om inte inom sång, så inom låtskrivning.Hör av dig om du vill ha något som ger dig lugn. Kram. Mamma till dottern, som inte vet att jag skrívit.
  för 15 minuter sedan · GillaSluta gilla

 2. Hej Laila,
  jag kan också varmt rekomendera High Chaparall
  Det finns förutom alla coola cowboysaker även Mexicocity med mexdans, o mexmat
  Indianby med indiandans o måling. Man kan rida, gå på Tivolit, åka ånglok (kanske bli rånad), åka flodbåt, vaska guld, o en helt outstanding västenshow med coola stunts. Även en liten Lucky Luke show.
  Tag på sköna skor, kanske hörselskydd till stora showen, o solhatt (eller ännu hellre cowboyhatt) om solen skiner.PS. det finns även en konstgjord sjö vid campingen så släng med badshortsen.
  Hoppas ni får en skön sommar! Kram Jennie

 3. Emma skriver:

  Hejsan Laila!!
  Vad kul att ni var i Kalmar förra sommaren (synd att jag missade dej). Ja vist e Kalmar en vacker stad,har bort där Hela mitt liv,så Ja e en ”redig småläning,du vet en såndära som e tvungen å ”hia” sej lite när det går för fort HA HA HA !!!!
  Jag kan tipsa om ett par ställen,nu vet jag inte hur gammal Liam är,men tippar att han e som min dotter (12) Mellan 10-12?
  Haigh Chaparall,himmla kul för hela familjen, ligger mitt inne i djupaste smålandsskogarna,man kommer in i en Cowboyvärld där alla är klädda som ”cowboysar” ungarna får skjuta me pistoler,det fins salooner där det är rollspel, ja alt vade en cowboysvärld kan tänkas erbjuda,ungarna fulkomligt ääälskar det!!
  Sedan fins Boda Borg nere i Karlskrona,det är ett aktivitetscentrum för alla åldrar.
  Gå In på nätet å kolla upp dessa ställerna ni kommer INTE bli besvikna!!
  Sedan fins så klart öland å alt vad det har att erbjuda,Borholms slottsruin, Eketorps Borg mm.mm. mm.
  Så Ta er en tripp hit ner i gen så har ni sommaren räddad.
  Kram på dej
  Emma

 4. Åk egentligen lite varstans. Kanske Örnsköldsvik – äventyrsbadhuset där är riktigt roligt (kanske lite för långt bort?)

  Örebros äventyrsbad

  Det är de jag kommer på just nu, förutom det som andra sagt : Liseberg och sådant.

 5. Det finns roliga saker i närheten. Promenera eller cykla till breviksbadet.
  Skärgårdsbåt från gåshaga – grinda är jättefint även en kortis till Vaxholm. Kastellet är fint för en sexåring
  Fjärderholmarna är också suveränt. 10 min från Lidingö. Rökeriet känner du säkert till.
  Nu öppnar även ett jättefint fik på Tranholmen
  Vi cyklar mycket också.
  Minigolf på fågelöudde

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..