Fint besök i helgen…

Tack alla för alla kommentarer. Det är väldigt intressant att läsa och höra hur ni tänker kring det här ämnet vare sig ni håller med det jag skriver eller inte.

I helgen var min yngsta bror Joakim, hans tjej Jessica, hennes syster Nina och Ninas pojkvän Simon uppe på besök hos oss. Så det var fullt hus hemma hos oss. Skönt med stort hus så att man har gott om plats även om det är mycket folk. Härligt! Här ser ni en liten bild på allesammans efter en skön frukost. Jag är lite småtrött kan man säga.

Pratade precis med min syster Linda som berättade om en hemsk sak hon läste igår i tidningen och jag blev väldigt illa berörd av det av två anledningar.

Det var en kvinna i Iran där en man hade hällt syra i hennes ansikte efter att hon hade tackat nej till hans frieri. Mannen som fick nobben blev alltså så stött och kränkt av kvinnan att han kände sig tvungen att förstöra hennes liv för alltid. Det är så fruktansvärt detta tycker jag och jag har svårt att förstå vad som kan driva en människa så långt att göra något så hemskt mot en annan människa. Det var den hemska sak nummer ett. Men vad som då verkar vara en positiv del av den här historien var att man faktiskt hade åtalat mannen för att ha gjort detta. För självklart måste han ju straffas för ett sådant hemskt brott. Men där slutar det goda med det. Man dömer honom för dådet och ger då kvinnan rätt att ”ge igen” ungefär av samma sak som ”öga för öga, tand för tand”-principen. Och mannen döms då att få syra droppad i sina ögon för att han ska bli blind, precis som kvinnan blev efter hans angrepp. Och vem ska göra det om inte kvinnan själv.

Det känns ju som att man hör en berättelse från medeltiden, men detta händer alltså idag, i vår tid. Och man kan ju nu tänka sig att kvinnan nu då skall visa någon form av barmhärtighet. Man skulle vilja att historien slutar med att hon visar för honom och omvärlden att hon är en ”bättre” människa och inte vill ta ut sin rätt till hämnd. Men det vill hon. Hon vill droppa den där syran i hans ögon så att han också får lida precis som hon gör. Visserligen kommer han att vara sövd när de gör detta men det spelar liksom ingen roll. Det är barbariskt i alla fall.

Som sagt så har jag ingen förståelse för hur man som människa kan känna sig så kränkt som mannen gjorde att han kände att han var tvungen att göra kvinnan illa. Jag har heller ingen förståelse för hur man dessutom kan göra någon annan illa på ett så fasansfullt sätt som att hälla syra på någon annan. Jag tycker att det som hände var fruktansvärt, hemskt och orättvist. En annan människa har förstört hennes liv. Men det finns för mig inte en chans att någon kan övertala mig att den hämnd hon nu i sin tur har rätt att utföra på mannen är rätt.

Vilken sjuk värld det är vi lever i när det fortfarande finns länder som tillåter sådana här saker. Det får ju en faktiskt att fundera på vilket århundrade man egentligen lever i…..

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. Jadu, vi håller med dig helt och hållet! Det va verkligen hemskt det som hände kvinnan, men samtidigt är det inte rätt att göra samma sak tillbaka, då är man lika hemsk själv. USCH … kram på dig <3

 2. Detta har inget med inlägget att göra men har du verkligen bott i Hofterup och gått på Tolvåkerskolan?

 3. lotta skriver:

  Njaa, det är klart att ”öga mot öga…” inte är en så bra lagstiftning . Men vem vet hur man skulle reagera när man råkar ut för nåt. Visst är det ett barbariskt och knäppt
  straff tycker jag med men ändå.

 4. Usch jag undrar när folk ska fatta att våld löser inget tvärtom våld föder våld,Mmm vi lever verkligen i en konstig värld,Tyvärr

 5. Lotta skriver:

  Håller med. Man undrar ju om det inte är dags för en del att vakna upp och fatta att vi lever på 2000 talet. Händer så mycket sjuka grejjer och många gånger får kvinnorna ut för det. Gah, man blir idiot när man läser om sånt här!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..