Lite tips om Legoland…

Jag skrev för några dagar sedan att min syster med familj var på Legoland i helgen och att jag lovade att komma med lite tips från henne som kan vara bra för er som funderar på att åka dit. Så jag har sammanfattat det hon har berättat för mig och även fått några bilder från deras resa.

Syrran ger en liten reserapport…

Resan dit:

Min syster bor i Stockholm så utgångspunkten för resan var ju såklart därifrån. Det finns ju olika alternativ att resa men det som passade dem bäst var att ta bilen. Det finns två sätt att åka med bil från Stockholm till Legoland och det är antingen via Varberg och färjan däröver eller via Göteborg och färjan därifrån. Man tjänar kanske möjligtvis marginellt på att åka över Varberg men det är faktiskt inte så stor skillnad. De valde att åka via Göteborg-Fredrikshavn eftersom båttiderna passade dem bättre. Eftersom själva resan skulle ta en hel dag med bil så reste de ner redan på torsdag morgon och var framme på torsdagkvällen på hotellet i Billund där Legoland ligger.

Lindas sambo har två barn en pojke och en flicka som båda är fem år. De hade sedan tidigare en DVD-spelare och två skärmar som de hängde upp på stolsryggarna så att barnen kunde titta en stund på film om de ville. Det var verkligen en ”räddare”. Men de planerade ett matstopp i Gränna för att också passa på att köpa polkagrisar och titta på polkagristillverkning som var uppskattat av barnen. De var faktiskt rätt duktiga med planeringen så de hade gott om tid på sig ner till Göteborg och kunde därför göra lite avstickare så att resan blev lite roligare för barnen. Smart! 🙂

Väl på båten så tyckte de att den var väldigt bra och barnvänlig. Ungefär i samma storlek som Gotlandsfärjorna, men ett jättestort avskilt område högst upp där det fanns pingisbord, minigolf och Wii-spel med mera så att barnen kunde hålla sig sysselsatta på den tre timmar långa resan. Dessutom fanns det en mindre lekhörna för lite yngre barn där de kunde leka en våning ner. Maten var också bra och ”barnvänlig”. Så själva båtresan fick verkligen tummen upp av dem.

Hotell:

Det finns tydligen flera hotell väldigt nära Legoland så man behöver inte bo på själva Legolandhotellet. De hade hittat ett hotell som heter Hotel Svanen som de var väldigt nöjda med och som var prisvärt. Hotellet hade också en egen restaurang där de åt en av kvällarna. I ett rum bredvid restaurangen hade hotellet även ett lekrum för barnen både stora som små. Och syrran och hennes sambo upplevde det som väldigt barnvänligt och kan verkligen rekommendera det. Dessutom hade de tydligen en väldigt god frukostbuffé. 🙂

Tips från syrran då är att kolla upp så att det finns saker för barnen att göra på hotellet. Just runt Legoland finns det väldigt många sådana och så blir resan så mycket trevligare. Från Hotell Svanen var det bara ca 700 m till Legoland och de kunde därför gå till från hotellet.

Legoland:

På fredagen var det dags att gå till Legoland. Anledningen till att de åkte redan nu i maj och inte i sommar var att de ville slippa en massa köande. Och just därför åkte de även dit på en fredag. Det var lite folk som köade i början men annars var det inte längre en 5 min att köa till åkattraktionerna. Då de är medlemmar i klubb BR (leksaksbutiken) fick de också ett väldigt rabatterat inträde. Och det var ju bra då det är rätt dyrt inträde annars. Men en annan väldigt bra sak var att om man skulle gå dit två dagar på rad så kostade inträdet bara 99 danska kronor per person dagen därpå. Visst är inträdet dyrt men väl inne så kostar inga attraktioner någonting och det är ju bra. Tyvärr så om man inte har med sig egen mat eller vill äta snabbmat så är resten av maten rätt dyr. Då det finns väldigt bra platser att sitta och äta medhavd mat är det ett tips om man vill spara in lite på budgeten. Vissa hotell erbjuder också att man mot en mindre summa få göra matsäck på morgonen genom att plocka på frukostbuffén.

Som sagt så var det inte mycket de behövde köa på fredagen, värre var det på lördagen då kunde de få köa upp till 20 minuter bara för att få åka en karusell. Så ett bra tips för att slippa köa hela dagen är att när man kommit in i parken så bör man gå rakt igenom hela parken och börja attraktionerna i den änden. Där är det absolut INGA köer den första 1,5 timmen. Och där är många av de roligaste åkattraktionerna också belägna.

Det är ju de här miniatyrvärldarna som man nog som vuxen mest tycker är spännande att titta på…

Till och med Vita Huset i bara lego. Snyggt gjort…

Lalandia:

Om man inte vill vara två dagar på Legoland så är ett bra tips att vara ena dagen där och andra dagen på ett ställe som heter Lalandia som ligger nästan mitt emot Legoland. Det är en galleria med små affärer och med några restauranger, men det är också ett upplevelsecentrum för hela familjen med massor av aktiviteter med lite ”charterstämning” över det hela. Det är uppträdande för barn. Det finns en stor lekhall med klätterställningar, rutschbanor där barnen kan springa av sig ordentligt. Det finns bowlingbana, spelhallar och ett stort äventyrsbad. Ja, allt under samma tak. Och dessutom så var själva taket i själva köpcentret målat så att det såg ut som en himmel. Precis som det är inne på Ceasars Palace i Las Vegas. Kul! Här kan man i alla fall köpa ett inträde så man har tillgång till alla dessa aktiviteter. Eller så kan man som syrran och hennes familj gjorde. De gick dit på lördageftermiddagen/kvällen för att äta. De åt på en restaurang på andra våningen där de hade buffé och så ingick det inträde till den stora lekhallen efter maten. Perfekt! Så när de sedan gick hem vid åttatiden på kvällen var alla mätta och nöjda med dagen.

Så här ser det ut inne på Lalandia bland restauranger och affärer…

Äventyrsbadet…

Lekhallen…

Sedan var det dags att bege sig hemåt på söndagmorgonen. Och med två trötta men mycket nöjda barn efter en kanonhelg trots att det var lite regn och kyla.

Ja det var allt från den reserapporteringen. Hoppas att några av som inte varit på Legoland men tänkt åka dit fått lite tips. Jag fick det i alla fall så om vi åker dit i sommar då det säkert är mycket folk så är en sak säker. Jag kommer inte åka dit en helgdag, det får bli en dag mitt i veckan så blir det förhoppningsvis mindre folk och mindre köer. 🙂

Ha det så bra!

Kram

/Laila

 1. nisse skriver:

  Vi hade otur med vädret på Legoland men våra barn var också mycket nöjda. Det gjorde ju så att de fanns knappt köar på attraktioner. Dessutom skaffade vi i förväg 2för1biljett för vuxna och 2 st gratis barnbiljetter via Blocket. Det betyder att vi betalade totalt drygt 300 DDK för 4 personer och en hel dag med nöje! Det var fantastiskt! Stena Line´s båten från Fredrikshavn var suverän – massor med barn aktiviteter och gratis lunch för barn om man beställer mat i förväg!

 2. Fanny skriver:

  Åh till Lalandia skulle jag gärna vilja åka!

  Om du vill ha lite små tips på lite bakning eller håruppsättningar så kan du kolla in min blogg.
  Jag sökte till idol i år men kom inte vidare till och träffa er, tyckte det hade varit kul att få sjunga för er ni verkar vara helsköna. Se till att stanna till nästa år snälla! 😉
  Hoppas allt är kanon med dig, kramis!

 3. Tack så jättemycket för bra tips! Jag har en femåring själv och det är väl Legoland som lockar mest nu när det börjar bli dags att planera sommaren, så det här var guld värt!

  Kram Veronica

 4. Sofie skriver:

  Det går flyg stockholm – billund. Flygplatsen ligger 500 meter från legoland.

 5. Håller med Selma ni är väldigt lika och så fina så!:)
  Jag har aldrig varit på Legoland, men det verkar vara ett kul och häftigt ställe! 🙂 kram<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..