Nu kom bastun också….

Visst är det skönt med en helg som denna, när det är fint väder och lagom varmt. Nackdelen med detta är bara att det blir rätt så kallt på kvällarna. Men jag njuter av att det är så lagom med vädret. Vid sjön nära oss var det massa familjer med barn som hade picknick men också flera som badade. Visst var det varmt idag men inte SÅ varmt tyckte jag, och det kan väl heller inte vara SÅ varmt i sjön?? Är det inte lite väl tidigt för badväder? Eller så är det nog bara jag som är en badkruka, det har jag alltid varit. Det skulle nog dröja fram till slutet på juli en varm sommar innan jag skulle tänka mig att bada här hemma i Sverige. Usch ja, jag är tyvärr lite tråkig där. Men tur då att det finns så många andra som inte är badkrukor och som älskar att bada.

Tack alla för era kommentarer angående mitt inlägg ”var går gränsen” det har varit jätteintressant att läsa era synpunkter i detta ämnet. Men jag känner att jag vill tillägga ett par saker till inlägget med tanke på några av era kommentarer. De barn jag pratar om i inlägget har inte någon form av ADHD eller liknande. Jag har flera vänner och bekanta som har barn med ADHD och Aspbergers och jag vet därför hur ni föräldrar får kämpa för era barn. Och självklart har jag pratat med pojkens föräldrar om vad som hände den dagen han var hos oss. Sedan så vill jag påpeka att inget av de barn jag har tagit upp om i mitt inlägg finns med på några bilder här på min blogg, det känns väldigt viktigt att understryka. Det verkar vara ett ämne som många känner igen och jag känner att jag inte är ensam om att reagera. Sedan är det ju väldigt intressant att se att ni har många olika lösningar och åsikter om detta. Så återigen tack för alla inlägg.

Men nu till något lite kul som hände i helgen. I alla fall kul för oss. Vår bastu som har specialbyggts av vår kära vän ”Greven” (ja, han kallas så) levererades igår. Den är ju handgjord och måttbeställt och det visade sig att den inte gick att få upp genom trappen på insidan. HUA!!!! Vad gör vi då!? Jo, den får helt enkelt bäras in via balkongdörren på andra våningen eftersom den ska vara där. Och ja, det kan jag säga, hade den varit en millimeter längre så hade det inte gått. Men Greven han kan, han är världsbäst med precisionen.

Jag och min syssling Evelina insåg snabbt att det här var ett jobb för riktiga karlakarlar och då vi båda är gravida så stod vi på betryggande avstånd och tittade på medan de andra slet. Det är lite kul faktiskt att Evelina också ska ha barn, fast hon är redan i sjätte månaden. Ni kan se Evelina stå och titta inifrån huset när grabbarna hissar upp bastubänken. Måste faktiskt säga själv att vi ser rätt lika ut på håll. Så kom den då in tillslut och där var det lika trångt, på millimetern där också såklart. Och då såg det ut så här:

Fantastiskt duktiga ”Greven” i egen hög person
Söta syssling Evelina…

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Kicki skriver:

  Min son har nyligen fått sin ADHD diagnos. Har två söner sedan tidigare utan diagnoser. Jag surfar flitigt för kunskap. Kom till din blogg blev först oerhört besviken på ditt inlägg samt vissa andras kommentarer men såg att Du förklarade i detta inlägg. Tack ! Ser vilken okunskap som finns om neuropsykiatriskt funktionshinder. Att säga ”skärp till dig” till barn med ADHD är som att säga”Se dig för” till ett blint barn. Då kanske man kan förstå vad det handlar om. Allt Gott!

 2. Madde skriver:

  Shit va snygg din sysslings topp är! Vart har hon hittat den??… Läcker bastu btw. Hoppas på att få se fler husbilder sen 🙂

 3. Hej!
  Följer din blogg här på mama, men läste också din blogg på Hus&Hem. Undrar när du beräknar komma igång med den? Vi är många som med spänning väntar… Detta med bastun är ju ypperligt att skriva om och visa på Hus&Hem-bloggen…
  Ha det gott, Kram!

 4. Selma skriver:

  Här i Göteborg är det veeerkligen för kallt för att bada. Det är riktigt blåsigt och kallt.. uusch! Men när solen kommer fram igen så får det snart vara dags att ta sitt första dopp tycker jag 🙂 Ser lite svårt ut att få upp bastun, men bra att de klarade det iallafall! Ha det så bra fina du, kram! <3

 5. yvette skriver:

  Laila du tänker väl inte vara i bastun nu när du är gravid !! Bastubad och heta badkarsbad är inte bra för barnet i magen…!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..