Till mamma….

~En mor~
En mor finns med från början
som källan till ditt liv.
Med kärleksfulla blickar
hon följer varje kliv.
Sen livets första måltid
har hon bjudit dig att smaka.
Hon ger dig av sin omsorg
utan krav att få tillbaka.
Hon tas så lätt för given
som lindring av besvär.
Och sällan blir hon tackad
och sedd för den hon är.
I livets alla skeden
förblir hon dock densamma…
Din alldeles unika
högt älskade mamma!

En dikt som jag hittade på nätet som jag tyckte var så fin, tyvärr vet jag inte vem som skrivit den. Men jag ville med den hedra min egen älskade mamma som alltid finns i mitt hjärta. Och självklart en bild på rosa pioner, hennes älsklingsblomma.

Vi har haft en skön och härlig familjemiddag hemma hos oss. Vi hade bjudit hit Niclas son Tim och Tims mamma Mia och hennes andra son Fred. Liam var inte med då han var hos sin pappa denna helgen. Som en enda härlig stor familj blev det då en lite annorlunda och helt fantastisk mors dag firande. Tim och Niclas hade nämligen förberett en SJURÄTTERS MIDDAG!!! Ja, ni läste rätt, hela sju rätter. Och jag måste då säga att min man lagar fantastiskt god mat, verkligen, men Tim är omänskligt duktig. Niclas hade förberett en av dessa rätter och Tim de andra sex. Jag kan säga att maten var så god att det kändes som att äta på en lyxkrog. Och självklart så var ju allt hemmalagat vilket inte gjorde mig mindre imponerad så jag är så mätt nu att det känns som att magen fördubblades i storlek. 🙂 Här kommer lite bilder på alla goda rätter och lite bilder från middagen:

Första rätten:

Amuse bouch i form av en kall blomkålssoppa med smak av cayennepeppar och vit tryffel

Andra rätten:

Grillad Halloumi med kronärtskocksröra och basilika

Tredje rätten:

Laxsallad med sparris, friterade kapris och basilikadressing

Fjärde rätten:

Granité med smak av lime och äpple

Femte rätten:

Vildsvinsfilé med granatäpplesallad

Sjätte rätten:

Hemmagjord kokosglass på seg marängbotten med knäckflarn

Sjunde rätten:

Muscovadotryffel

Mia, jag, Fred och Tim…

Imorgon startar slutauditionsveckan med Idol. 100 st ska bli 20 och det känns väldigt spännande. Och jag måste säga att det är väldigt många unga duktiga tjejer och killar det här året. Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Hej Laila
  Vilket fint hus ni har byggt o terassen kanon. Jag är en enkel 5 barnsmamma med utflugna barn. Älskar ungar som du säkert förstår =) Tycker så synd om Nicklas, ser så lessen ut, skickar en stor krya kram till han. Hoppas ni får en underbar sommar, att Liam är lycklig o snäll mot dig, nu när du bär på ett nytt litet knyte. Lycka till med allt
  kram Carola

 2. Tora skriver:

  Nu har jag suttit och dreglat över ert bord en bra stund – vart har ni hittat det egentligen? Väldigt unikt och vackert.

  Läste om Niclas olycka – såg riktigt illa ut! Skönt att det slutade bra iaf, hellre foten än något annat. 🙂

  Kram

 3. Laila.
  Familjemedlemmar betyder oehört mkt, och nu har jag kommit tillbaka tll en fas i livet sen min hund dog…
  Du stöttade bra där med ditt mail som du svarade på när jkag skrev att min hund dog…
  Nu har det hänt igen. Min andra hund, som jag fick som blev 7 år, ska avlivas nästa vecka..
  Känns hemskt och just när man kommit över första sorgen över första hunden så kmmer man inte i samma igen efter ett halvårs tid… Nu när denna hund ska bort… känns så hemskt.
  Man mår så dåligt av dt. Psyket blir helt annorlunda och det man brukar göra blir man antingen sämre ellr bättre på, och nu när man gaft en mkt motstånd efter den första hundens bortgång och sen känns det bättre så måste man böja om igen och det kan dröja lika länge som första … 4 kriserna. De är såå jobbiga.
  Jag vet inte vad jag ska ta mig till nu sista året i skolan när jag ska få en ytterligare en ny hund, nu är det en hund som inte har några problem som denna hade… hon ska avlivas pga. ett tumör… 7 år gammal.
  Men den nya jag ska få hon är en avkomma från min fd. hund och hon sska faktiskt ha valpar i sommar.
  jag försker blicka framåt så mkt det går nu när detta hände rigen… se det positiva i det hela.
  Hoppas du börjar med dina frågestunde igen.
  Skulle vara skönt om man fick ett litet stöd-mail från dig igen. Kramar Carro

 4. Nina skriver:

  Tack för att du delar med dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..