Händelserik start på helgen….

Tänkte berätta för er om hur min helg startade. I fredags var det sista dagen för IDOL och slutaudition. Efter en veckas slit skulle vi nu meddela alla dem som kommit vidare i programmet till hösten. Men mitt under inspelningen så får jag ett telefonsamtal från min man. Han säger då att jag ska inte vara orolig men att han just nu åker in till sjukhuset med ambulans. Inte vara orolig, det är ju klart som f*n att man blir orolig om ens man måste åka in till sjukhuset med ambulans. Vad hade Niclas då gjort? Jo, han hade varit uppe på en stege hemma hos oss och skulle fixa en grej på huset. Men på något sätt så far stegen iväg och han faller ner från 3 meters höjs. Som tur är så lyckas han ändå styra fallet så han landar på fötterna men olyckligtvis så landar han med ena foten på ett armeringsjärn som åker rakt in i foten.

Niclas som är rätt lugn när något sådant här händer är väldigt lugn mot mig i telefonen och säger att det nog inte är någon fara, han behöver nog bara sy ihop det på akuten och sedan får han säkert åka hem igen. Visst, även om Niclas är lugn så blir ju inte jag det precis. Men jag kunde ju inte göra något. Vi satt mitt uppe i inspelning av de sista finalisterna och jag kunde bara inte åka därifrån. Det var bara att bita ihop och fortsätta jobba på.

Det visade sig sedan att när han kom in till sjukhuset så var foten mer skadad än vad han själv trodde och måste opereras men också opereras för att rengöra och minska risken för blodförgiftning och infektioner då ett armeringsjärn kanske inte är så himla bra att få in i foten med tanke på att det är rätt rostigt och legat i jorden.

Så fort jag blir klar med inspelningen tar jag en taxi åker in till Danderyds sjukhus för att träffa Niclas, hans som Tim följer också med. Vi hittar då Niclas lite ”yr” på uppvaket fullproppad med morfin och annat smått och gott, och han verkade då ha det väldigt bra trots allt. 🙂

Niclas hade gärna velat åka hem då men läkarna ville att han skulle ligga kvar över natten så att man hade lite koll på foten och lades in på en ortopedavdelning. Och jag måste säga att all personal var helt fantastiskt så både jag och Niclas vill verkligen ge ett stort tack till alla både på operation och på avdelningen. Niclas vill särskilt tacka den söta narkossköterskan som tog hand om honom. 🙂

Så igår innan vi skulle få åka hem ringde jag min lillasyster som är sjuksköterska i grunden och har jobbar på akuten på Danderyds sjukhus. Hon är väldigt fäst vid det sjukhuset och brukar tala så gott om det och är väldigt lojal mot sjukhuset. Och då kunde jag inte låta bli att skoja med henne lite. För när man ska operera något så ritar kirurgen alltid på den kroppsdel som ska opereras så på Niclas ritade men en pil på underbenet ner mot den skadade foten även om det i det läget inte var några tveksamheter om vilken fot man skulle operera så tillhör det rutinerna just för att det inte ska bli fel och att man inte ska operera fel. Jag säger då till Linda att jag är så förbannad på sjukhuset, då de hade ritat pilen på fel fot och att de nu opererat del fot. Då blir syrran fullkomligt rosenrasande i telefonen. Hon börjar skrika om vilka inkompetenta idioter de är och att det här måste vi anmäla osv, då kan jag inte låta bli att börja asgarva och måste snabbt säga att jag bara skojade. Då börjar hon också skratta och det var rätt kul att hon reagerade så starkt. Alltid lite kul att skoja lite…

Niclas på kryckor här hemma…


Här kommer en bild på Niclas fot, känsliga läsare får titta bort….

Så här såg det ut innan operationen, hela hålfoten fick en kyss av armeringskärnet…

Nu tycker jag faktiskt lite synd om Niclas, för nu måste han gå med kryckor och han får inte bada så länge såret inte är läkt. Det är ett rätt stort sår men om vi har tur nu och det inte blir någon infektion är det kanske läkt på ett par veckor och slipper gå med kryckor. Så håller tummarna nu att det inte blir några komplikationer. Det svåra nu är ju att få Niclas att inte hålla på som vanligt med foten, läkarna sa att han fick stödja på det så länge det inte gör ont. Men Niclas är ju en tuff ”skärgårdsgrabb” så han har inte så ont i foten utan han dundrade på som vanligt här hemma och skulle fortsätta att fixa saker med huset, han hade ju inte ont. Men nu måste han lugna ner sig för jag tror inte att det är bra att hålla på som vanligt med foten de första dagarna även om det inte gör så ont i den.

På grund av detta så har Niclas inte varit på jobbet på två dagar, men har övertygat sin chef nu att han ska jobba på Lugna Favoriter ikväll. Så det kan kanske bli en rolig radiosändning med tanke på att ha fortfarande äter lite starka värktabletter… he, he…

Ha det så bra!

Kram

/Laila

 1. Anette skriver:

  ooooooh den bilden var jag INTE beredd på….*Snurrig*
  Han får ta hand om sig stackaren *yyyyr*
  Kram

 2. Theres skriver:

  FY FAN VAD ÄCKLIGT säger jag bara. Jag som är väldigt känslig när det gäller skador på fötter och händer. Snacka om otur. Du får väl säga åt honom att låta bli att klättra på stegar i fortsättningen. Han får krya på sig.

 3. Eva skriver:

  Krya på dig Niclas!
  Ta hand om er båda två nu.

 4. Usch vilken historia, men tur att det inte var som du skämtade med din syster.

  Tyvärr händer sådant i verkligheten. Min svägerskas mamma skulle operera bort äggstockarna. Nu, tolv veckor efter ingreppet är hon fortfarande sjukskriven pga klåpare till kirurger. De skar istället av båda urinledarna och lämnade äggstockarna kvar. Infektioner och smärta i buken blev resultatet. Lex-Maria anmält och polisanmält, tack och lov. Fruktansvärt

  Hoppas han kryar på sig snart, din make.
  MVH Anna

 5. Marina skriver:

  Usch, fy helsike va läskigt! Tur att det gick bra ändå, det kunde gått mkt värre.
  Krya på honom. Du får ta hand om han ordentligt nu Laila 🙂 Frukost på sängen och så 🙂

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..