En fantastisk kärlekshistoria…

Det har blivit rätt mycket film de sista dagarna. Jag brukar medvetet undvika att titta på filmer som är för sentimentala eller sorgliga. Av just den enkla anledningen att jag tycker inte om att dessa filmer får mig att gråta. Jag vill faktiskt inte sitta där i soffan och snörvla. En riktigt bra film kan få en att må så oerhört dåligt och bli så oerhört ledsen. Och jag vill inte framkalla det, man går igenom tillräckligt många ledsamheter och sorgliga saker i sitt liv ändå så jag tycker att det får vara så, det räcker liksom.

Jag gillar filmer som är spännande, som får mig att bli lite rädd och kittla lite i magen av oro och ångest för vad som ska komma näst. Hänger kanske ihop med att jag också älskar snabba och läskiga karuseller, jag vet inte men sån är jag i alla fall.

Har väninnor och även min söta lillasyster som verkligen älskar att hitta en riktig snyftfilm. De nästan längtar efter och laddar riktigt upp för ett riktigt gråtkalas. Och framför allt så njuuuuter de av detta gråtkalas. – Det är så skönt att fått gråta lite, säger min syster då. Det är så skönt efteråt! Skönt? Det vet jag inte. Har faktiskt sett min söta lillasyster efter en riktig snyftfilm och hon såg helt förstörd ut. Då hade hon kollat på en mycket sorglig film på kvällen och gråtit i genom hela den och dagen efter på jobbet var hon rödsprängd i ögonen och svullen i hela ansiktet. Skönt? Ja kanske det, vi är ju alla olika. He, he!

Men igår så hände det. Jag såg en av de absolut bästa filmer jag sett och jag satt och grät. Jag grät, och grät, och grät hela tiden. Den var så fin, så sorglig och så vacker. Men till skillnad från andra filmer som jag sett tidigare som fått mig att gråta så lämnade denna kvar en fin och vacker känsla trots att jag lipat under hela filmen.

Filmen heter Dagboken och handlar om en man och en kvinnas kärlek till varandra, som varit full av hinder och när de är gamla så läser mannen ur en dagbok för kvinnan som är sjuk för att minnas hur det var när de träffades någon gång under 40-talet. Och det bästa är att filmen som är baserad på en bok har en berättelse som är baserad på en verklig historia. Jag vill inte berätta mer om handling då det kan förstöra för er som vill se. Det är hur som helst en fantastisk kärlekshistoria. För alla er, precis som jag som funnit er kärlek i livet så är det en underbar påminnelse om hur lyckligt lottad man är. För tyvärr så känner jag många som i sina förhållande bara är ”nöjda” men att den riktigt stora kärleken inte finns där. Den äkta kärleken klarar även av tiden efter nyförälskelsen är över och vardagens slit och bekymmer faller in med vardagsbråk och problem. Att trots att man har bråkat och varit osams, att man retar sig på massa saker fortfarande känner att man vill leva tillsammans resten av livet och sitta på ålderdomshemmet tillsammans och hålla varandra i handen och minnas livet tillsammans, det är SÅ äkta kärlek ska kännas. Känner du igen kärleken i filmen till din egen partner och är den besvarad på samma sätt, ja då har du sannerligen hittat rätt.

Så är ni sugna på en riktig gråtfest fast fylld med underbar kärlek se den här filmen.

Ha det bra!

Kram

/Laila

 1. endag skriver:

  Himmel vilken film! Grymt fin o minst lika bra! Jag o min sambo kollade på den i början av vårat förhållande, liggandes i soffan. Jag grät så pass (tyst då såklart, man ville ju inte verka ”svag” sådär i början av dejtandet) att hans skjorta blev alldeles blöt..

  Läste nyss en bok, ”en dag”, jag är ingen som läser böcker, men eftersom boken hade samma namn som min blogg va jag ju bara tvungen.. Den ska nu bli film, premiär i oktober och kan bara säga SE DEN! 😀 Har en känsla av att det är lite lika tema! 😉

  Lycka till med graviditeten!
  Kram Hannah

 2. Hej Laila!
  Den filmen berör verkligen och jag sitter också och gråter hela igenom.. haha.. Så vacker.. Sån kärlek <3
  Vill bara tipsa om en ny film som jag tycker berör djupt också även om det är lite humor här och där.. Men kärleken dem emellan berör mig så =)
  Hoppas du ser den och tycker om det =)
  Kram / Heidi

 3. Skådespelarna vann årets bästa film kyss då han går fram i regenet , säger ” and it still isnt over” och kysser henne…. Dom förtjänar det verkligen <3

  Kika när dom får priset:
  http://www.youtube.com/watch?v=qNxpxUItDGM&feature=related

  Som alla andra som skrivit kommentarer så är detta en av mina absolut favorit filmer. Jag gråter typ aldrig till filmer men denna fick mig att gråta som en liten unge i slutet…tror min sambo vill förbjuda denna film efter det, hahaha!

  Hittade klipp på youtube där dom filmade Rachel ( kvinnnliga huvudrollen) casting…här är filmen/kliippet: http://www.youtube.com/watch?v=_XfUUYK7Gkg&feature=related

 4. T skriver:

  Den är helt underbar, en av mina favoritfilmer! Har sett den flera gånger, men det stoppar inte tårarna. 🙂

 5. Yvonne skriver:

  Håller verkligen med om att det är en fantastiskt bra film! den ser man gärna om ,har sett den 2 gånger och både min man o jag gillar den!
  ha det gott
  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..