Gröna fingrar….?

Jag har ju bestämt mig för att inte ha rabatter, max ett par krukor här på altanen, det får räcka. Men idag fick Niclas och jag ett ryck. Vi åkte till Plantagen och storhandlade. Men då vi älskar mat och hålla på att fixa i köket (jag har i alla fall en man som älskar det) så tänkte vi att vi skulle handla något som vi kunde använda i matlagning och som man kan äta. Så det blev en odlingslåda, massa jord, massa kryddor, en björnbärsbuske, en vinbärsbuske och en krusbärsbuske. Ja, sen var det bara att åka hem och plantera. Är faktiskt riktigt nöjd, och så praktiskt också med den där lådan.Gud så gott det ska bli när allt växt till sig. Tyvärr får man väl vänta tills nästa år innan det blir bär på buskarna, men det väntar jag gärna på. Kryddorna däremot dröjer det inte så länge till innan vi kan börja plocka av. Så jag känner mig riktigt nöjd idag. 🙂

Tidigare idag var jag och Niclas och gick en promenad på Djurgården och då gick vi förbi Kungliga Båtklubben. Det är faktiskt ett rätt mysigt ställe där man kan fika. Ligger precis vid Djurgårdsbron vid Strandvägen och på andra sidan ligger Strandbryggan eller Tvillingarnas som vi fortfarande kallar det då det hette så för flera år sedan. Också ett mysigt ställe. Om ni vill spana på Anderas Carlsson när han är i Stockholm så är Båtklubben ett bra ställe, han äter nämligen ofta frukost där då han är hemma i Sverige. Så vid nio tiden på morgonen är det inte helt omöjligt att spana in honom. He, he!

Sen gick vi vidare och åt lunch på Sture Hof, alltid lika gott där. Det har verkligen ösregnat i ett par dagar nu men idag hade vi tur och solen sken hela dagen. Så vi passade på att sitta på uteserveringen…

Senare i kväll efter vi hade planterat och kände oss nöjda med oss själva fick vi ett sådant sug efter kräftor. Så vi lyxade till det lite och åkte och handlade kräftor och lite löjrom och gjorde en riktig smarrig middag.

Mycket gott var det!

Nu är jag så mätt och belåten och kommer säkert sova riktigt gott.

Godnatt allesammans!

Kram

/Laila

 1. Julia skriver:

  Jag bara MÅSTE få veta vart du köpt det svarta linnet med strass-skallen någonstans!?

 2. Lotta skriver:

  Skriv din kommentar här!Härligt med trädgård. Vet att du fått många råd men jag ska ge ett till. Vi har haft Björnbär många år och sätt den i starkt soligt läge med klättermöjlighet. De blir STORA som katten och ger massa massa goda bär.

  Önskar er lycka till!

  Kram Lotta

 3. Hej hopp!

  Såg att några redan skrivit om buskarna… ni måste gräva ner dem i marken och inte ha dem i odlingslådan. 60x60cm är ett bra mått för varje grop. Fyll upp med jord så busken kommer i rätt höjd. Tänk på att ni ska kunna gå runt varje buske för att plocka bären trots att busken vuxit till sig, så sätt dem inte för tätt =) Lycka till! Det kommer att bli super sen när ni kan skörda bären!!

  Tänkte bara fråga om det var Kalixlöjrom som ni åt? Det är verkligen den absolut bästa och vill rekommendera den.

  Ha det gott!

 4. Ingela skriver:

  Instämmer, ner med bärbuskarna i en rejäl grop i gräsmattan eller ett litet land för det är alldeles för lite plats åt var och en som ni har det nu, och så behöver dom stöd runt om så grenarna inte bryts. Ett tips är att köpa amerikans jätteblåbär, ja 2 st behövs för att det ska bli bär då, kanonbra och nyttigt och ger riklig skörd. Trevlig midsommar från norra Vättern

 5. Sassa skriver:

  Ner med buskarna i jorden ju! Vad gör ni till hösten med lådan? Ni har ju en stor tomt så jag förstår inte resonemanget att plantera bärbuskar/plantor i en låda?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..