Skönhetstävling???

På midsommardagen brukar jag läsa tidningarna och bläddra lite om vad som har hänt. Efter att man har städat undan midsommaraftonens disk och plockat undan allt, tömt luftmadrasser och vikt ihop dem och lagt in dem i förrådet igen är det så skönt att bara ligga på soffan och slappa. Och då görs det med fördel med ett par tidningar. Men det är också med stor förundran man läser tidningarna efter storhelger, alltid lika dant varje gång. Det trängs artiklar om bråk, fylla, trafikolyckor och andra olyckor. Orsakade de flesta av att alkohol varit med i bilden.

Där alkoholen åker in åker vettet ut känner jag en som brukar säga och det stämmer. Det är trevligt med att sitta och dricka lite vin till maten, eller en snaps till sillen och lite vin eller öl som sällskapsdrick när man har fest eller är på fest (eller som i mitt fall Pommac). Men tyvärr finns det så många människor som inte klarar av det där utan de kör bara på, all in och då händer det så här hemska saker som vi sedan kan läsa om i tidningarna dagen efter. Det är ju väldigt tråkigt tycker jag och väldigt tråkigt att läsa om varje gång. Men tyvärr är det lika säkert att sådana här saker händer och skrivs om precis lika säkert som att det äts sill och potatis på midsommar.

Då är det faktiskt lite roligare att läsa en dag som denna om helt andra tramsiga nyheter som är helt ointressanta egentligen. Men det får en ju att tänka på annat. Tex att man har korat det här årets fulaste hund. En liten blandras mellan chihuahua och nakenhund, ja inte helt otippat att hunden skulle bli ful. Men hunden som heter Yoda och som var 14 år gammal verkade inte heller ha så mycket tänder kvar så hans tunga hänger utanför munnen hela tiden. Lägg då ihop det med en minst sagt konstig behåring. Hunden verkar vara älskad av sin matte men det är väl som man säger att skönhet kommer inifrån… 🙂

Bild lånad från expressen.se

Bild lånad från expressen.se


Ja, den hunden vet man inte riktigt vad det är, om det är en råtta eller en hund eller nåt annat djur. Hur som helst så hade vi en härlig midsommarafton med massa vuxna och barn hemma hos oss. En massa god mat och en massa roliga lekar. Och på kvällen satt vi vuxna och pratade på altanen medan alla barnen sprang runt och lekte med varandra i ett enda virrvarr. Så härligt, precis som det ska vara. Och när man sitter och tittar på alla barnen som springer runt och leker och skrattar bekymmersfritt minns jag min egen barndoms midsommaraftnar. Det är ju så det ska vara, midsommarafton och sommarlov. Dessutom hade vi också väldigt tur med vädret som jag skrev igår. Inget regn, men idag har det varit rätt kallt och regnat större delen av dagen. Så det var ju toppen, kunde inte ha blivit bättre.

Hoppas att ni också har haft en härlig midsommarhelg. Skriv gärna och berätta, jag tycker om att läsa era kommentarer och vad ni gör.

Ha det så bra!

Kram

/Laila

 1. Katie skriver:

  Den hunden ser långt ifrån frisk ut! Att han inte har några tänder kvar (!!) kan han verkligen äta? Att tungan hänger så och när man ser hela hans kropp, sjukt sliten!

  Jag älskar min hund mer än något annat i hela världen! Jag gör allt för henne, den största rädslan inom mig är att jag en dag kommer att mista henne, men livet har sin gång! Jag hade dock med ovanstående hund, om den var min valt att låta den somna in.

  Fy sjutton säger jag bara! Med bara ett öga och på en bild säger jag en sak; den lider! Kolla ögonen på den lilla! Helt tomma . . . Så jag håller med Jolline nedan!

  Ville bara säga det å så vill jag klart säga – tack för en trevlig blogg Laila 🙂
  //Katie Rebekah

 2. Hej Laila.
  Min midsommar var lite annorlunda i år, brukar alltid vara på kusten, men i år var jag hemma hos min mamma tillsammans med mormor och alla barnen och åt och klädde våran egna midsommarstång.

  På kvällen åkte jag i väg och jobba och jobbade hela natten! Jobbar på sjukhuset så du kan ju ana vad vi hade att göra.
  Tror inte att vi hade en lugn stund på hela natten. Det kom ju in folk hela tiden, allt ifrån misshandlar, magpumpningar, hjärtstopp! Ja, ingen rolig natt.

 3. Maja skriver:

  Lugn härlig slapp helg på tu man hand med maken- kärlek, god mat och iskall Rose´. Efter midsommarmiddag somnade vi kl 20:00 å sov 13 timmar!! Välbehövligt, vi jobbar så himla mycket men i sommar jhar jag gått ner till 70 %

  Micke har byggt en skitsnygg gång med vitgrus å sten nedanför en liten slänt som vi ska plantera sen.

  Alla 4 vuxna barn på besök i afton med grillmiddag samt att jag klippte min 26 åring med klippmaskin- så har han sparat in en massa pengar åter igen!

  Den 6/7 drar jag å min 23 åriga dotter iväg med hyrbil på en 5 dgrs roadtripp norröver å hälsar på samiska släktingar. Vi ska fiska lite- bada nakna och besöka min barndoms smultronställen!

  Ja=) det blev visst MER än midsommarberättelse…Ha det gott!

 4. Elin skriver:

  Ja, inte helt otippad att den kombinationen av hundraser skulle bli …annat än vacker. 🙂

 5. Hejsan Laila:)
  Min midsommarafton började med att mina vänner blev förvåndade då jag berättade att inte vi skulle grilla på midsommarafton, de frågade oss vad vi då skulle äta?

  Min brorsa kom upp från Sundsvall och firade med mig och min familj i Skellefteå och vi åt, fläskfilé som jag halstrade i en grillpanna och la fläskfiléskivorna i en ugnsform, salta och peppra samt strödde på körsbärstomater och mozarella sedan gratineras detta i ugn.
  Man kan faktiskt äta annat en grillat på midsommarafton, för sommaren är förhoppningsvis lång och många grillkvällar framöver:) Fast det är gott med grillat:)

  Kram/Siv

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..