Barnvagnsjakten…

Som alla blivande föräldrar så måste man i god tid börja klämma och känna på barnvagnar och bestämma sig för en som man tycker passar. Det är mycket man ska tänka på, en barnvagn är ju så viktigt, det ska framförallt kännas att den är säker för ditt barn. Sedan så vill man ju att barnet ska ligga bra i den. Den ska sedan passa den livsstil man lever. Är man sportig finns det sådana, bor man i stan utan bil finns det barnvagnar för det, har man småsyskon till lilla babyn som också ska få plats att sitta eller åka där bak så måste man tänka på det. Och så vidare, och så vidare…. Då är vi bara inne på det praktiska, jag har inte ens börjat gå in på färg och form. Och vilken ångest med framkallar också… Det gäller ju att välja rätt…

Men hur tusan vet man att det är rätt sorts vagn. Det är ju nästan värre än att välja bil. Plötsligt får man sig en massa tankeställare, vad har jag för livsstil, hur lever jag mitt liv egentligen och hur skulle då den perfekta barnvagnen se ut för mig, min man och vår baby vara för att passa in i vårt liv….

Som tur är, så har jag en allierad i detta dilemma. Och det är en av mina bästa vänner Lili. Lili och jag umgås rätt ofta i perioder, så ofta att Niclas brukar skoja om att Lili är min fru. Och nu är det så att hon ska också ha barn och det är till råga på det bara en vecka mellan oss. Man skulle kunna tro att det är planerat men så är det inte. Så gissa vilken glad överraskning för oss båda när vi fick reda på det. Och tänk nu så bra det är med en bästa vän som man kan babbla sådant här med.

Självklart så har vi ju även diskuterat det här med vagn också. Så för några dagar sedan så ringde Lili och sa att hon hade hittat den perfekta vagnen för oss. Och oss menar hon mig, Niclas och sig själv, det är så roligt. Det ska tydligen vara en helt ny vagn som kommit till Sverige som bara finns i USA än så länge men som ska vara fri från giftig plast som flera barnvagnar annars kan vara. Sedan så har den en mängd funktioner som är väldigt praktiska som tex att man kan enkelt bygga om den med olika tillsatser. Själva liggdelen/sittdelen kan man vrida 360 grader. Liggdelen kan man ta bort och så kan den med en tillsats bli som en vagga. Till och med bilstolen kan passa i vagnen. Ja, det lät verkligen som en vagn för oss båda. Så efter att ha kollat på den, klämt och känt så kände jag och Niclas att den passade oss. Så den får det bli. Det ska jättespännande när vi väl fått hem vagnen, men den kommer ju såklart inte förrän om ganska många veckor.

Har snott en bild från deras hemsida här så ni får se vad det är för vagn jag pratar om, den heter Orbitbaby.

Ja, så nu kan man nog betrakta barnvagnsjakten som avslutad… Skönt!

Ha det så bra allesammans!
Kram

/Laila

 1. Pia skriver:

  Ett jätte bra val, har själv en Orbit Baby hittade min
  på DinBarnvagn.se

 2. Pelle skriver:

  Har en orbit g3 själv och har dessförinnan haft både emmaljunga och brio. Orbiten är i särklass den bästa vagnen jag har haft. Det är som att byta från en Nokia till en Iphone. Helt rätt val Laila.

 3. Du kommer bli supernöjd med vagnen. Jag har själv haft en orbit till min son för 2,5 år sedan. Smidigare vagn får man leta efter. Vagnen står nu i garaget och väntar på nästa syskon. Hör gärna av dig om du har funderingar gällande vagnen.

 4. Emma skriver:

  Kolla Anine Bings blogg, hon har en sån 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..