Underbara barn…

Visst är det härligt med alla kommentarer som ploppar ut från ens barn då och då och som kommer när de minst anar det. Och det kommer på olika sätt i  olika åldrar och är lika charmigt när de än kommer.

Och imorse kom det en igen, klockren tyckte jag.

Liam tycker inte om att jag smörjer in honom med solskyddskräm. Han vill helst slippa så ibland får jag jaga runt honom för att han tillslut ska stå still och jag äntligen för smörja in armar, ben och ansikte. Och det är som sagt ett tjat varje dag. Så idag låg Liam och sov rätt länge, han sov fortfarande som en stock när jag smög in på hans rum för att kolla till honom klockan åtta på morgonen. Och då fick jag en idé. Jag tänkte att när han låg där och snusade så för att slippa jaga runt honom med solkrämen så kunde jag ju smörja in honom redan nu, medan han sov, så var det klart. Då för ett par sekunder tyckte jag att det var väldigt smart och så hämtade jag tuben och började med att först smörja in hans armar. Sedan så kom jag till ansiktet. Då öppnar Liam sitt ena öga och tittar på mig med en sur blick och lyfter ena fingret och pekar på mig och säger: -Fyyyyyyyyyyyyyy mamma, man får inte göra så!

Nä, man får faktiskt inte göra så. Det kände jag där och då. Det var så dumt, men jag tänkte att då skulle jag ju slippa springa runt efter honom och vi skulle slippa tjatet denna dagen också. Men det är heller inte rätt att smyga fram och smörja in honom med solkräm när han sover. Det är inte så snällt och inte så mysigt sätt att vakna på för min son heller. Nä verkligen inte. Men jag kunde inte heller låta bli att skratta åt hans kommentar. Så klockren! Ja, fyyyyyy mamma, man får faktiskt inte göra så. Nej det får man inte. Och jag ska inte göra så fler gånger heller och han har nu också lovat att inte smita iväg när jag ska smörja in honom nästa gång heller, it´s a deal. Liam skrattade åt det hela senare när vi åt frukost och tyckte mest att jag var en tokig och galen mamma. Ja det är jag kanske sa jag. Och så skrattade vi lite till åt det hela 🙂

Ja, det var det!

Man ska inte klaga på vädret men idag har jag mer eller mindre smält bort. Det har varit väldigt varmt. Men vad som är så härligt med så varma dagar är de underbara varma kvällarna och ljumma nätterna som jag älskar.

Ha det så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Selma skriver:

  hahaha du är go du Laila! 🙂
  Älskar vädret, det är så himla härligt!
  Kram på dig <3

 2. Sara skriver:

  Nöden har ingen lag! 🙂

 3. HAHHA , Laila då…. du är redigt go du 🙂
  och visst är det härligt med det vackra vädret, kram på dig <3

 4. aa skriver:

  När jag var liten hände det då o då att min mamma tog bort stickor från händer och fötter på mig när jag sov, för jag grät och skrek som en stucken gris annars. Vi har skrattat åt det många gånger =)

 5. Stackars dig Maria, måste vara fruktansvärt att se denna midsommarstång ligga o skräpa.
  Sedan skriva detta på Lailas blogg o be de plocka bort den är så lågt!
  Ta bort den själv istället, du verkar behöva ha något att göra=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..