Marsvin söker nytt kärleksfullt hem!

Nu har vi precis tagit ett lite jobbigt beslut här hemma. Vi måste tyvärr göra oss av med våra älskade marsvin. Anledningen till detta är att det finns väldigt mycket allergier, särskilt pälsdjursallergi, i släkten med svår astma som följd och vi vet ju såklart inte om vårt barn har ärvt detta eller inte. Vi har frågat barnmorska och läkare om råd om detta och då man inte kan göra några allergitester förrän efter en viss ålder så vill vi inte chansa innan vi gjort ett sådant test så vi vet. Förhoppningsvis är vår lilla baby inte allergisk men man vet ju inte, och då känner vi också att vi inte vill ha några pälsdjur hemma hos oss som skulle kunna sätta igång en allergisk reaktion.

Så därför måste vi nu med stor sorg leta efter ett nytt hem till våra urgulliga marsvin Zepplin och Choklad.

Jag ska berätta lite om dem. Zepplin är ett vitt marsvin av rasen Teddy med tät kort päls och väldigt tam och tycker väldigt mycket om att kela och gosa. Hon är rätt smart och gillar att spela ett parti schack på kvällarna. Choklad har helt underbart mjuk lång päls som är len som silke men är lite mer skygg än Zepplin men har en fantastisk sångröst som är klassiskt skolad och kan underhålla dig med en trevlig serenad om du vill. Båda tjejerna blir ett år i december. Dessa två söta tjejer söker nu ett hem där man har gott om tid för dem och kan ge dem all den kärlek och omvårdnad de behöver.

Lilla fina Chocklad….


Och så fina Zepplin (blev lite suddig bild men ni ser kanske hur söt hon är ändå).

Kanske har du funderat på att skaffa marsvin eller känner någon familj där de skulle passa perfekt. Vi är väldigt måna om att de kommer till en bra familj som kommer ta väl hand om dem och som kan ta hand om båda två då marsvin inte får vara själva. Då man enligt gammal skrock inte ska ge bort djur så får man betala den symboliska summan 1 kr per marsvin och då ingår bur och allt annat i det priset också. 🙂

Är du intresserad så kan ni maila i första steg Linda på linda@rockbysweden.com så kommer hon skicka detta vidare till mig.

Så nu hoppas vi att vi hittar ett nytt bra hem för våra två små älsklingar.

Ha det så bra så länge!

Kram

/Laila

 1. Men Laila! Jag älskar ju dig… men marsvin tycker jag är lite läskiga. Väldigt rimligt för en 30-årig kvinna att vara rädd för marsvin , eller hur? Jag funderar lite på det här med er roll i juryn. Människor ( läs tidningar och programledare ) ställer frågor och skriver löpsedlar om juryns KRITIK… är det inte ert jobb? Jag tycker det är så tröttsamt att läsa eller höra om vilken kritik ni ger idolerna. Ni kan ert jobb, ni ifrågasätter ju inte andra yrkesroller eller hur. Nu fick jag ur mig lite av min ”ilska” , haha. Du är otroligt vacker, och jag önskar dig och din familj all lycka!

 2. Mildred skriver:

  Gud vad söta!! Jag har bara 2 marsvin jag hadde tre men den andra dog. Jag skulle gärna vilja ta dom men om min mamma säger ja så vill gärna!! Jag älskar djur. Jag e bara 11 men jag hoppas dem får bra hem.

 3. emi skriver:

  åh vad fina dom är , i vår familj har vi haft marsvin sedan jag var 12 .. nu har jag hund då jag ej bor hemma längre medans min mamma har 9 st marsvin som vi har gemensamt 😉
  hoppas dom fått ett bra hem , sötnosarna !

 4. Hej Laila.
  Jag har en hamster som är lite mer en 1 år.
  Och jag såg detta inlägg och tänkte EJ dom som är så söta.
  Och jag är väldigt intresserad av dom söta liven:)
  Har skrivit in min mail adress i kommentars fältet så hör av dig:)

 5. Greta skriver:

  Skulle gärna tagit dom omndet inte varit så att vår hamster dog nyligen, och vi bestämt att inte skaffa något nytt husdjur.. Men riktigt söta är dom, väldigt väldigt söta.:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..