Det har nog blivit ett missförstånd…

För ett litet tag sedan skrev jag ett inlägg om när Liams skola firade 100 år och då alla var utklädda, elever och även lärare. Jag lade upp några bilder från den dagen och bland annat en bild på Liams härliga fröken Maud. Så här såg den ut:

Jag tyckte att den här bilden var helt underbar på Maud och hon var så fin i sin klänning och hatt. Men när jag sedan läser era kommentarer i det inlägget så ser jag plötsligt en sak som jag inte tänkt på tidigare.

Först kom denna kommentaren:

Eva skrev

”Underbar outfit!
Och fröken Maud – klädde hon ut sig till en som tappat armarna…?

Fina barn hur som helst!”

Ja, och nu när jag tittar på bilden så ser det faktiskt ut som att Maud inte har några armar. Och det var nog fler som tänkte så för sen kom denna kommentaren:

Amanda skrev

”Skrattar ihjäl mig åt Evas kommentar:

”Och fröken Maud – klädde hon ut sig till en som tappat armarna”

Men fy vad hemskt om hon nu på riktigt är armlös så sitter vi här och narrar.”

 

Ja, det är faktiskt något att tänka på. Men det väckte också lite nyfikenhet hos en av er:

Anneli skrev

”Jag blir nyfiken på hans fröken. Jag är själv skolfröken och undrar hur hon fixar sitt arbete utan armar? Absolut inget elakt eller illa menat utan en seriös fråga. Som lärare är man ständigt beroende av sina händer som arbetsverktyg, så hur gör hon? Har hon en kollega som hjälper till?”

Som sagt så håller jag verkligen med om att det sättet Maud står på i kombination med hennes klänning gör att det verkligen ser ut som om hon inte har några armar. Och därför förstår jag även Annelis fråga Och visst hade det varit intressant att lära känna mer om hennes vardag som lärare  om hon nu varit ärmlös. Men nu är det så att fröken Maud faktiskt har armar. Jag tyckte faktiskt att det var lite roligt att en bild på Liams fröken väcker flera kommentarer av detta slag. När jag hämtade Liam på skolan idag så passade jag på att ta en bild på henne som ni ser nedan. Så här kommer en bild på fröken Maud, MED armar.  🙂

Så nu har vi rättat till det lilla missförståndet. Jag kan säga att Maud som läser bloggen tog det hela med ro och skrattade bara åt det.

Ha det nu så bra allesammans!

Kram

/Laila

 1. Det går liksom lättare att undervisa om man har armar liksom…….!
  Ha de gott

 2. C skriver:

  Skönt at höra, jag trodde också att hon inte hade några armar först 😮

 3. Emelie skriver:

  Hej Laila! Vilken skola går Liam i? I stan eller i nacka? En bra skola du rekommenderar eller?
  Ha det bäst!

 4. Eva skriver:

  Hej Eva här, som startade karusellen med ett skämt och sedan fick hjärtat i halsgropen – ”oj, tänk om hon verkligen var armlös” – när jag såg de andras kommentarer.
  Hur som helt verkar förken Maud vara en hyvens fröken (som de flesta är) och till både Laila och Maud vill jag säga att jag inte menade något illa. Men visst VAR det en lite kul bild, den första…?

  kram på er!

 5. Trodde inte heller hon hade några armar. Faktiskt. Skönt att se atthon har det. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..